ΠΑΟΚ Β': Ο πρωτεργάτης του project και τα... αετόπουλά του!

Το sportday.gr παρουσιάζει το προφίλ της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Super League 2

Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ έθεσε στη Σούπερ Λιγκ θέμα παρουσίας των β’ ομάδων σε πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας ήταν τη σεζόν 2015-16, όταν β ομάδες θεωρούταν οι Κ-21, και στο τιμόνι αυτής βρισκόταν ο Βλάνταν Ίβιτς. Η πρόταση του ΠΑΟΚ εισακούστηκε μετά από έξι χρόνια, για να φτάσουμε να δούμε αυτή τη σκέψη να γίνεται πράξη. Ο Δικέφαλος του βορρά έβαλε το περασμένο καλοκαίρι στα ταμεία του 11.000.000 Ευρώ από την πώληση του Χρήστου Τζόλη. Ο Θεσσαλονικιός, με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, επιθετικός του ΠΑΟΚ, έπεσε κατευθείαν στα βαθιά της Σούπερ Λιγκ από την Κ19. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως είναι η θετική και ευχάριστη εξαίρεση στον κανόνα και η παρουσία μιας ομάδας που οι νεαροί αθλητές θα φεύγουν από το περιβάλλον του ανταγωνισμού με συνομηλίκους ήταν ο μεγάλος στόχος. Το ρόστερ χτίστηκε με μέλη της αήττητης για δυο χρόνια Κ19 που πλέον θα κληθεί να κολυμπήσει σε άλλα νερά…

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Πάμπλο Γκαρσία, μετά από το πέρασμά του από τους μεγάλους, με τους οποίους κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, βρέθηκε στο νεοσύστατο ΠΑΟΚ Β’, σε μια νέα πρόκληση την οποία και τελικά αποδέχθηκε. Τα προπονητικά του διαπιστευτήρια, ο Ουρουγουανός, τα έχει ήδη καταθέσει. Αυτή θα είναι η πέμπτη του χρονιά ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Τέσσερα χρόνια στην Κ19, σχεδόν ένας χρόνος στους μεγάλους και τώρα στον ΠΑΟΚ Β’.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ… STEP UP

Ο Αβεντίς Αβεντισιάν είναι αριστερό φουλ μπακ με ταχύτητα, εκρηκτικότητα, διεισδυτικότητα, καλή μεταβίβαση, καλή σέντρα και έφεση στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2009. Ο Ζήσης Χατζηστραβός είναι επιτελικός μέσος και εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το 2013, ερχόμενος από τον Πανσερραϊκό. Επιθετικό χαφ με καλή τεχνική, πλουραλισμό και πολλές εναλλακτικές λύσεις, καθώς μπορεί ν’ αγωνιστεί και στα άκρα της επίθεσης, με παραστάσεις σε Καραϊσκάκη και Λαμία, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός. Ο Παναγιώτης Τζίμας αποκτήθηκε κε μεταγραφή από τον Αστέρα Τρίπολης, εκεί που είχε έντονη παρουσία στις Κ15, Κ17 και κυρίως στην Κ19 όταν τη σεζόν 2018-19 πέτυχε 20 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ. Πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ καλά σωματομετρικά χαρακτηριστικά, που αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον φορ, αν και φυσικά μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στις δύο πτέρυγες της επιθετικής γραμμής. Είναι προφανώς διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές.

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

Ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο βρέθηκε στον ΠΑΟΚ για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Με καταγωγή από την Μπουρκίνα Φάσο, ο 22χρονος αμυντικός χαφ είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών της πατρίδας του. Πρόκειται για έναν γρήγορο και ταχυδυναμικό αμυντικό χαφ, που δείχνει ιδιαίτερα δραστήριος, ενώ διαθέτει πλουραλισμό επιλογών στο παιχνίδι του. Είναι δυνατός, αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός και δείχνει να έχει καλές προοπτικές. O Βλάντιμιρ Μπράντονιτς γεννήθηκε στο Πριμπόι της πρώην Γιουγκοσλαβίας και είναι 22 ετών. Εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Ράντνικ κι έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 ο Μπράντονιτς έπαιξε σε 72 αγώνες, πέτυχε 16 γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ, προκαλώντας το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον απέκτησε και συμφώνησε μαζί του για τετραετές συμβόλαιο. Ο Μπράντονιτς παρά το γεγονός ότι φόρεσε μία φορά τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας Κ19, αποφάσισε να αγωνιστεί με τη Βοσνία και πλέον ανήκει στην Κ21 των Βοσνίων, με την οποία έχει αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια.

Η ΕΔΡΑ

Ο ΠΑΟΚ Β θα χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο του Μακεδονικού, στην Νέα Ευκαρπία, χωρητικότητας 8.100 θεατών. Χτίστηκε το 1967 και ήταν έδρα του Ηρακλή για δυο σεζόν, στις αρχές της δεκαετίας του ’00.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Χρήστος Ταλιχμανίδης, Νικόλαος Μπουργάνης, Διονύσιος Μπαλάφας , Αλέξανδρος Τσιόπτσης. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μάριος Τσαούσης, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Πέτρος Καλουτσικίδης, Ευστάθιος Τάχατος, Αβεντίς Αβεντισιάν, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ιωάννης Μανωλιούδης. ΜΕΣΟΙ: Δημήτριος Τσοπούρογλου, Τίτος Κουτεντάκης, Κυριάκος Γιαξής, Ζήσης Χατζηστραβός, Αναστάσιος Μελετίδης, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, Βασίλειος Γρόσδης, Γεώργιος Κουλούρης. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Δημήτριος Πανίδης, Βασίλειος Γκορντεζιάνι, Οδυσσέας Σπυρίδης, Παναγιώτης Τζίμας, Βασίλειος Φασίδης, Γιώργος Κούτσιας, Αντώνιος Γαϊτανίδης, Βλάντιμιρ Μπράντονιτς.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ο ΠΑΟΚ Β ξεκίνησε με τη νίκη με 2-0 επί τρων Τρικάλων και συνέχισε με την επικράτηση επί του Αλμωπού Αριδαίας με 2-1. Το εκτός έδρας φιλικό με τον Λεβαδειακό έληξε χωρίς τέρματα, ενώ απέναντι στη Νίκη Βόλου ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1, στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ήττα ήρθε από τον Πανσεραϊκό με σκορ 3-1, ενώ η αυλαία έπεσε με δυο διαδοχικά φιλικά με τη Βέροια, με το πρώτο να λήγει με 2-2 και το δεύτερο με νίκη του Δικεφάλου με 2-0.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News