ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η πρώτη φορά που ο Γιοβάνοβιτς εστίασε στο «πρέπει»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει ότι μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας.

Αναγνωρίζει τα ψεγάδια στην απόδοση του Παναθηναϊκού ακόμα και σε εντυπωσιακές νίκες, και αντίστοιχα, διακρίνει θετικά στοιχεία σε στιγμές μεγάλης απογοήτευσης.

Τα λόγια του Σέρβου προπονητή μετά τη λήξη στο Περιστέρι και την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, έχουν την αξία τους για να καταδείξουν τη σημασία που έχει η διοργάνωση για τον Παναθηναϊκό. Γιατί σε κανένα άλλο φετινό ματς, ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε μεταχειριστεί λέξεις με ανάλογη βαρύτητα.

«Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς» ανέφερε ο Γιοβάνοβιτς και στην επόμενη αποστροφή του λόγου του, συμπλήρωσε: «Έχει τεράστια σημασία η πρόκριση σ’ αυτό το παιχνίδι». Όποιος ανατρέξει στις προηγούμενες δηλώσεις του, ουδέποτε θα βρει ανάλογες τοποθετήσεις του Σέρβου.

Στην τελευταία απάντηση του, ο Γιοβάνοβιτς τόνισε δύο φορές ότι όλοι στον Παναθηναϊκό ήταν συνειδητοποιημένοι για τη σημασία του ματς. Ήξεραν ότι είχε τον χαρακτήρα «do or die», χωρίς επόμενη μέρα σε περίπτωση αποκλεισμού.

«Ήμασταν συνειδητοποιημένοι για το πόσο σημασία έχει για εμάς αυτή η νίκη». «Ήμασταν συνειδητοποιημένοι και συγκεντρωμένοι». Το επανέλαβε ο 59χρονος τεχνικός για να επισημάνει ότι η ομάδα το είχε αντιληφθεί. Άλλωστε, η πίεση που ένιωθαν οι παίκτες φάνηκε σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε αποφύγει να θέσει συγκεκριμένους στόχους στην παρουσίαση του. Ούτε καν τους μίνιμουμ, δηλαδή τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Σέρβος, εμμέσως, αποδέχτηκε ότι η διάκριση μέσω του Κυπέλλου είναι μία από τις επιδιώξεις που πρέπει να τα καταφέρει. Ήταν η πρώτη φορά που ο Γιοβάνοβιτς εστίασε στο «πρέπει» της πρόκρισης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News