ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 79-62: Τον... τελείωσε από την πρώτη περίοδο με κυριαρχική εμφάνιση

Η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε με το πόδι… πατημένο στο γκάζι στον αγώνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, προηγήθηκε με 18 πόντους διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια απλά έκανε σωστή διαχείριση της διαμορφωθείσας κατάστασης, σημειώνοντας την 6η της νίκη σε σύνολο 7 αγωνιστικών της EuroLeague.

Το σοβαρό της πρόσωπο έδειξε σε ακόμα ένα ματς της φετινής EuroLeague η Αρμάνι Μιλάνο.

Η ιταλική ομάδα πιστοποίησε την αναμφισβήτητη ανωτερότητά της απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στη σερβική ομάδα να σκεφτεί ότι μπορεί να «αλώσει» το «Mediolanum Forum» και με ένα πρώτο δεκάλεπτο-φωτιά (24-6 επί μέρους σκορ) έκανε τη ζωή της πιο εύκολη, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η 6η νίκη της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα σε επτά αγωνιστικές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Ερυθρό Αστέρα να υποχωρεί στο 2-5 ρεκόρ.

Ο Σαβόν Σιλντς με 18 πόντους αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό της ιταλικής επίθεσης, με τους Τρόι Ντάνιελς και Κάλεμπ Ταρζέφσκι να συνεισφέρουν από 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.Ο Ντίνος Μήτογλου αγωνίστηκε για 15:34 μετρώντας 9 πόντους (1/1 βολή, 4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 κερδισμένα φάουλ.

Οι Λούκα Μίτροβιτς και Όγκνιεν Ντόμπριτς ήταν οι μοναδικοί «διψήφιοι» των ηττημένων με 17 και 13 πόντους κατ’ αντιστοιχία.

Το ματς

Η Αρμάνι δεν είχε όρεξη για… πολλά-πολλά αποκαλύπτοντας δίχως χρονοτριβή τις… άγριες διαθέσεις της. Στο 6′ το σκορ ήταν 13-0 υπέρ των Λομβαρδών, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα, στο 9′, το 19-2 των γηπεδούχων που έμοιαζαν με… οδοστρωτήρα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-6 και τα θεμέλια της 6ης ιταλικής νίκης είχαν ουσιαστικά μπει.

Ο Αστέρας ήταν αναμενόμενο πως θα ανέβαζε την επιθετική του παραγωγικότητα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως αμυντικά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε κανένα βαθμό. Στο 15′ το σκορ ήταν 35-17, με την κατάσταση να παραμένει απαράλλαχτη και στα επόμενα λεπτά της περιόδου, η οποία βρήκε τους γηπεδούχους στο +16 (43-27).

Οι καταιγιστικοί Ιταλοί συνέχισαν στις υψηλές πτήσεις και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (50-33 στο 24′), με τη σερβική αντίδραση να έρχεται στο 26′, όταν με σερί 0-8 η διαφορά «έπεσε» στα μονοψήφια (50-41). Τίποτα περισσότερο όμως. Οι τρις πρωταθλητές Ευρώπης εκτόξευσαν και πάλι το προβάδισμά τους στο +15 (62-47), με τον επίλογο της περιόδου να γράφεται από τον Λαζάρεβιτς (62-50).

Με το νερό να έχει μπει προ πολλού στο… αυλάκι, οι νικητές άνοιξαν εκ νέου το προβάδισμά τους στην τέταρτη περίοδο (72-53 στο 33′), με τα τελευταία λεπτά του αγώνα να είναι καθαρά διαδικαστικής φύσεως.

Τα δεκάλεπτα: 24-6, 43-27, 62-50, 79-62

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News