ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Το ΣΕΦ γίνεται ξανά… φόβος και τρόμος!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας

Δεν είναι το πιο μπασκετικό γήπεδο της Ευρώπης (πιθανότατα να είναι το πιο… αμπάσκετο – αν μου επιτρέπεται η έκφραση – με την απόσταση που χωρίζει εξέδρες με παρκέ), ωστόσο το ΣΕΦ διαθέτει έναν «ηλεκτρισμό» που δεν μπορείς να βιώσεις τηλεοπτικά, αν δεν τον ζήσεις έστω και μια βραδιά από κοντά!

Για τον φετινό Ολυμπιακό θα διαβάσετε πολλά. Για την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα, για τον πλουραλισμό του, για τους δώδεκα καμικάζι που διαθέτει. Ωστόσο, το πιο σπουδαίο επίτευγμα αυτού του πρώτου μήνα της σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι η «αναγέννηση» μιας έδρας που μέχρι πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια αποτελούσε φόβητρο για όποια ομάδα την επισκεπτόταν. Μια έδρα που θαρρείς και αφαιρούσε τη δύναμη ακόμη και των σπουδαιότερων αστέρων του ευρωπαϊκού μπάσκετ (θυμηθείτε τις βολές του Ναβάρο πριν από το ιστορικό τρίποντο του… Άγιου Γεώργιου Πρίντεζη στον αξέχαστο αγώνα πλέι οφ του 2015 που είχε στείλει τους «ερυθρόλευκους» στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης)…

Αυτό το ιδιότυπο κάστρο που αποτελεί ιστορικά το «μαγικό φίλτρο» των «ερυθρόλευκων», από τα χρόνια που πάτησε το παρκέ του ο τεράστιος Ζάρκο Πάσπαλι, έμοιαζε την τελευταία τριετία να έχει χάσει τη μαγεία του (όσο, βέβαια, μπορούσε να υποδέχεται κόσμο στις εξέδρες του). Κι ο ηλεκτρισμός του είχε χαθεί, πολύ απλά γιατί είχε κλονιστεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που δένει τον κόσμο του Ολυμπιακού με την ομάδα.

Μακριά από συστήματα, αγωνιστικές κριτικές, αναλύσεις η επιστροφή του Ειρήνης και Φιλίας στη φαρέτρα του Ολυμπιακού ενδεχομένως να αποτελέσει και το κλειδί που θα ανοίξει ξανά το δρόμο προς τα πλέι οφ.

Αυτό το 5-0 στις πρώτες εφτά αγωνιστικές της Ευρωλίγκας (με αντιπάλους Μπασκόνια, Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Άλμπα Βερολίνου, Φενερμπαχτσέ) παλιότερα ενδεχομένως να έμοιαζε και αυτονόητο. Όχι όμως τα τελευταία χρόνια και σίγουρα όχι την τελευταία τριετία που το ΣΕΦ είχε γίνει… κέντρο διερχομένων. Υπενθυμίζω απλά ότι πέρσι ο Ολυμπιακός μετρούσε κιόλας δύο εντός έδρας ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του, πρόπερσι τρεις στους πρώτους τέσσερις αγώνες ως γηπεδούχους, και τη σεζόν 2018-19 άλλες δύο, επίσης στις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις στο ΣΕΦ. Είτε τα ματς διεξάγονταν χωρίς κόσμο, είτε με φιλάθλους στις εξέδρες… 

Πλέον, όμως, η έδρα του Ολυμπιακού αρχίζει να γίνεται ξανά φόβητρο για τους αντιπάλους του! Και άπαντες γνωρίζουν ότι για να περάσουν από το Φάληρο, θα πρέπει να ματώσουν.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει ξανά με απόλυτη εμπιστοσύνη την ομάδα του! Το έπραξε απλόχερα το βράδυ της Πέμπτης όταν το παιχνίδι με τη Φενέρ πήγε να στραβώσει. Και ναι, υπάρχουν ουκ ολίγες βραδιές (όχι μόνο φέτος), αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια της «χρυσής» δεκαετίας των Πειραιωτών στην Ευρωλίγκα, που οι φίλοι του Ολυμπιακού δικαιούνται το βραβείο του MVP!

H νύχτα που η Φενέρ γνώρισε δεύτερη… buzzer ήττα μέσα σε 48 ώρες, ήταν μία από αυτές! Και μην αμφιβάλλετε: Θα ακολουθήσουν κι άλλες!  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News