ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Η λύση για να επουλώσει την μεγάλη «πληγή» των περασμένων ετών

Το sportday.gr σας παρουσιάζει τον νεοϊδρυθέντα Παναθηναϊκό Β’ που θα κάνει φέτος την παρθενική του συμμετοχή στην Super League 2

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν αρκετά χρόνια πρόβλημα με τα ταλέντα που αναδείκνυαν από την ακαδημία τους, αφού δεν διέθεταν μία ομάδα-προθάλαμο που να τους προετοιμάζει για την πρώτη. Ταυτόχρονα δεν είχαν φροντίσει να χτίσουν σχέσεις με μικρότερους συλλόγους με σκοπό να διοχετεύουν σε κείνους τους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ώστε να κερδίζουν αγωνιστικά λεπτά και εμπειρίες οδηγούμενοι συνεχώς σε λανθασμένες επιλογές δανεισμών, που δεν ωφελούσαν ούτε την ομάδα, αλλά ούτε και τους ίδιους τους παίκτες.

Αυτό το πρόβλημα δείχνει πλέον να αποτελεί παρελθόν, αφού μέσω της δημιουργίας των ομάδων Β’, το «τριφύλλι» θα μπορεί να δίνει χρόνο στα παιδιά της ακαδημίας του σ’ ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έχοντάς τα παράλληλα κάτω από την «σκέπη» της ομάδας με αποτέλεσμα αυτό να του δίνει τη δυνατότητα να τους παρακολουθεί από… πρώτο χέρι, αλλά και να τους βάζει να δουλεύουν τα συστήματα και τον τρόπο παιχνιδιού που επιθυμεί.

Ακόμη, είναι πιθανώς να χρησιμοποιηθεί και για να πάρουν κάποια παιχνίδια και να προετοιμαστούν παίκτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι θα προέρχονται από σημαντικό διάστημα αποχής ελέω τραυματισμών.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

O Γιάννης Βονόρτας είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων». Έχει περάσει μεγάλο διάστημα της επαγγελματικής του ζωής στον Παναθηναϊκό τόσο ως ποδοσφαιριστής (1981-1982 και 1983-1987) όσο και ως μέλος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του «τριφυλλιού» για αρκετά χρόνια. Μάλιστα, έχει κάτσει και στον πάγκο της πρώτης ομάδας για ένα μικρό διάστημα που κράτησε περίπου 1,5 μήνα το 2013 (τέλη Μαρτίου με μέσα Μαΐου), περνώντας το μεγαλύτερο διάστημα του έτους αυτού ως βοηθός προπονητή πρώτα του Χουάν Ραμόν Ρότσα και μετέπειτα του Γιάννη Αναστασίου.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ… STEP UP

Σίγουρα σ’ αυτήν την κατηγορία ξεχωρίζει ο 20χρονος δεξιός μπακ Γιώργος Βαγιαννίδης. Ο νεαρός που βγήκε από τα «φυτώρια» της ομάδας και αποχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι για το εξωτερικό και την Ίντερ. Η επιστροφή του, αν και απρόσμενη, είναι αρκετά σημαντική τόσο για τον ίδιο όσο και την ομάδα, με τους «πράσινους» να περιμένουν πολλά από κείνον, αφού μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν παίκτη που είχε χαρακτηριστεί από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του πανευρωπαϊκά.

Μαζί μ’ αυτόν, ξεχωρίζουν και οι Δημήτρης Σερπέζης (Έλληνας μέσος 20 ετών) και Ανδρέας Αθανασακόπουλος (Έλληνας μέσος 19 ετών), παίκτες που έκαναν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα το καλοκαίρι και φέτος θα βρίσκονται μεταξύ αυτής και της Β’. Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν εξαιρετικές κριτικές από τους ανθρώπους της ακαδημίας και αναμένεται να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι για τον Παναθηναϊκό Β’.

Μία υποσημείωση μόνο εδώ, αφού ο Σερπέζης υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο για να αντιμετωπίσει ένα οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρούσε και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 4-6 εβδομάδες.

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές. Ο 19χρονος Αμερικανός (με υπηκοότητα και από την Ινδονησία) τερματοφύλακας Σάιρους Μαργκονό, ο 18χρονος Κύπριος κεντρικός αμυντικός Ευαγόρας Αντωνίου, ο 19χρονος Αλβανός στόπερ Αλέξαντρο Σαντικάι και ο 22χρονος Ολλανδός επιθετικός Ντέιβιντ Πανκά. Περισσότερο από τους τέσσερις αυτούς ξεχώριζε σαν ταλέντο ο Πανκά και χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο, γιατί αυτή τη στιγμή και για τους επόμενους 3-6 μήνες θα μείνει εκτός, αφού στάθηκε άτυχος κι αυτός στην προετοιμασία και υπέστη κάταγμα στην αριστερή ποδοκνημική περνώντας στην συνέχεια την πόρτα του χειρουργείου.

Η ΕΔΡΑ

Ενώ στην αρχή σαν έδρα είχε επιλεχθεί το Δημοτικό Στάδιο της Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης», τελικά προκρίθηκε η επιλογή του Δημοτικού Σταδίου του Ασπροπύργου. Η χωρητικότητά του φτάνει τους 2.000 θεατές, παραπάνω από αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες της δεύτερης ομάδας των «πρασίνων».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Γιάννης Σουρδής, Σάιρους Μαργκονό και Μανώλης Οικονομάκης

Αμυντικοί: Γιώργος Βαγιαννίδης, Γιώργος Σιδεράς, Βαγγέλης Θεοχάρης, Αλέξανδρος Σαντικάι, Κωνσταντίνος Νταμπίζας, Ευαγόρας Αντωνίου, Γιώργος Τουρκοχωρίτης, Αλέξανδρος Ρόμπι, Απόστολος Μαρτίνης

Μέσοι: Δημήτρης Σερπέζης, Αλέξης Κούτσιας, Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Χρήστος Λιατίφης, Νίκος Δημητρίου, Χρήστος Κρυπαράκος, Γιάννης Σαρδέλης, Παύλος Καρβούνης, Χρήστος Μαραθωνίτης, Ηλίας Ηλιάδης

Επιθετικοί: Χρίστος Σέχου, Δημήτρης Καλοσκάμης, Γιώργος Ματσαδές, Ντέιβιντ Πάνκα, Θεόδωρος Τσιριγώτης

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι εξής:

Σωκράτης Διούδης, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Χρήστος Χατζηγιαννάκης, Νίκος Χριστογεώργος, Χουανκάρ (Χουάν Κάρλος Λόπεθ), Φραν Βέλεθ, Μπαρτ Σένκεφελντ, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Φακούντος Σάντσες, Γιάννης Κώτσιρας, Αχιλλέας Πούγκουρας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Γιασίν Αγιούμπ, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ, Ρούμπεν Πέρεθ, Γιάννης Μπουζούκης, Λούκας Βιγιαφάνιες, Δημήτρης Κουρμπέλης, Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Γένι Ενγκμπακοτό, Σεμπαστιάν Παλάσιος, Ούφε Μπεκ, Ζοσέ Μαουρίσιο, Ματέους Βιτάλ, Φώτης Ιωάννίδης, Φεντερίκο Μακέντα, Καρλίτος (Κάρλος Λόπεθ Ουέσκα), Ζβόνιμιρ Σάρλια, Σπύρος Τζαβίδας.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ο Παναθηναϊκός Β’ έδωσε αρκετά φιλικά λόγω και του γεγονότος πως άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2. Σ’ αυτά αντιμετώπισε κυρίως ομάδες της κατηγορίας του, κάποιες ομάδες μικρότερων κατηγοριών, τον Παναιτωλικό από την Super League, αλλά και την Εθνική Νέων. Έδειξε πως είναι μία ομάδα με αρκετό ταλέντο, η οποία έχει την δυνατότητα να κοντράρει στα ίσα όλες τις ομάδες της κατηγορίας της και δεν πρόκειται να πάρει τη θέση κομπάρσου στο φετινό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός πως δεν έχει δικαίωμα να ανέβει κατηγορία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News