ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Η ανώμαλη προσγείωση, θα πρέπει να τον «ξυπνήσει»!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως το ζέστη… κρύο είναι ένας δρόμος κακής διαχείρισης και συμπληρώνει πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να τρυπούν το ταβάνι τους κάθε φορά.

Ηταν ήττα εκτός προγράμματος; Ναι ήταν, αλλά καθαρά στη θεωρία! Αν ρωτούσες, αρχές της εβδομάδας, ποιο ματς είχε κυκλωθεί περισσότερο, η αίσθηση οδηγούσε στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν. Διότι όπως και να το κάνουμε η Εφές είναι… Εφές ακόμα και στην κακή της περίοδο. Όμως, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειξε πως έχει δρόμο μπροστά του ώστε να μην μας το πηγαίνει μια ζέστη, μια κρύο. Το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι σκληρό. Δεν υπάρχουν άτρωτες ομάδες (δείτε τι έπαθε η ΤΣΣΚΑ με δύο ήττες στη Γαλλία σε λίγες μέρες). Από τον θρίαμβο επί της Εφές, στο «σοκ» από τους Γάλλους μέσα σε λίγες ώρες. Οσο δύσκολη ήταν η επιβλητική εμφάνιση κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, άλλο τόσο δύσκολη ήταν και η διαχείρισή της. Προφανώς και δεν υπάρχουν δικαιολογίες γιατί η ομάδα θα μπορούσε να «χτίσει» ένα μομέντουμ για την συνέχεια. Να νιώσει μεγαλύτερη άνεση. Όμως προσγειώθηκε ανώμαλα. Η Βιλερμπάν της έδωσε ένα σκληρό μάθημα και οφείλει να το καταλάβει για να φτάσει στο σημείο να αποκτήσει σταθερότητα.

Θεωρώ πως οι «πράσινοι» ήταν αρκετά αγχωμένοι, αλλά και αρκετά ενθουσιασμένοι μετά τον θρίαμβο επί της Εφές. Σαν να μην ήταν έτοιμοι να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να διαγράψουν τα όσα έκαναν με τους Τούρκους. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο blog, το ματς με τους Τούρκους θύμισε το… πάρτι που έκανε η ομάδα με την Ρεάλ το 2018. Θυμάστε μετά τι έγινε; Η χαρά και ο ενθουσιασμός πρόσθεσαν πίεση στους παίκτες και ήρθε ο αποκλεισμός από την ομάδα του Λάσο. Ναι, το βράδυ της Παρασκευής, δεν ήρθε κανένας αποκλεισμός, αλλά μια ήττα-μάθημα. Μια ήττα που απέδειξε και αποδεικνύει πως για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να αποκτήσουν σταθερότητα, θα πρέπει σε κάθε ματς να «τρυπούν» το ταβάνι τους. Να αποδεικνύουν στους εαυτούς τους πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, αν δεν το πιστοποιήσουν οι ίδιοι στο παρκέ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι μπήκαν χαλαροί στο ματς, αλλά ίσως ο ενθουσιασμός του 95-69 να τους παρέσυρε λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η αθλητική Βιλερμπάν και με μονάδες όπως ο Οκομπό, ο Τζόουνς, ο Λάιτι, αλλά και ο δικός μας Κώστας Αντετοκούνμπο, «πλήγωσαν» το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Θεωρώ πως οι «πράσινοι» ήταν αρκετά αγχωμένοι, αλλά και αρκετά ενθουσιασμένοι μετά τον θρίαμβο επί της Εφές. Σαν να μην ήταν έτοιμοι να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να διαγράψουν τα όσα έκαναν με τους Τούρκους.

Το ζήτημα είναι να μην πάρει από κάτω την ομάδα, αυτή η ήττα. Είναι λεπτές οι ισορροπίες ανάμεσα στην απογείωση και την προσγείωση για ένα σύνολο που τώρα «χτίζεται». Ας είμαστε ρεαλιστές. Οσο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι στο δρόμο του μονταρίσματος και της επεξεργασίας της αγωνιστικής νοοτροπίας, θα έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Όμως αυτό το παιχνίδι, οφείλει να τον «ξυπνήσει», να τον… αφυπνίσει, να του γυρίσει τον διακόπτη. Ούτως ώστε να κρατάει χαμηλά τη μπάλα είτε μετά από σπουδαίες επιτυχίες είτε μετά από απογοητευτικές ήττες. Η περίοδος είναι μακρά και δεν υπάρχουν περιθώρια για συναισθηματισμούς. Δεν χρειάζεται έξτρα πίεση, αλλά σωστή διαχείριση της ενέργειας.

Αντί επιλόγου, για άλλο ένα παιχνίδι, ο Τζέρεμι Εβανς έδειξε ότι ανεβάζει στροφές. Τουλάχιστον παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο, στο πρώτο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» χρειάζονται την ποιότητά και την εμπειρία του στο χαμηλό ποστ, αλλά και την ενέργεια που βγάζει. Θεωρώ πως είναι θέμα να τον «κερδίσουν» και ολοκληρωτικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News