SD BLOG: Έφτασε Νοέμβριος, πρέπει να βγάλει σταθερότητα

Ο Δημήτρης Μαργωμένος αναρωτιέται πως ο Ολυμπιακός από το καλύτερό του ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, έφτασε στην εικόνα που είχε στο Αγρίνιο…

Πρώτα απ’ όλα να τονιστεί η σημασία της νίκης του Ολυμπιακού μέσα στο Αγρίνιο. Σε μία δύσκολη έδρα, όπου ο Παναιτωλικός σχεδόν πάντα δυσκολεύει τους πειραιώτες. Συνήθως σε όλα τα πρωταθλήματα, αλλά ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα, τέτοια «διπλά» είναι που δίνουν τίτλους.

Γιατί διαχρονικά οι μικρές, θεωρητικά, ομάδες είναι αυτές οι οποίες κρίνουν και τον πρωταθλητή της σεζόν. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να περάσει έως τώρα από έδρες όπως του Αστέρα Τρίπολης και του Παναιτωλικού, πάει καλά τουλάχιστον βαθμολογικά.

Από εκεί και πέρα όμως δεν έχει μπορέσει η ομάδα του Πειραιά να βγάλει στο γήπεδο το ποδόσφαιρο που ενδεχομένως πραγματικά μπορεί να αποδώσει. Έχει γραφτεί ξανά, πως το ρόστερ που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» από το κέντρο και μπροστά, ίσως να είναι το πληρέστερο των τελευταίων ετών. Παίκτες οι οποίοι με μία τους ενέργεια μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν τη νίκη στον Ολυμπιακό, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αυτό όμως που λείπει από τους πρωταθλητές, είναι η σταθερότητα. Δεν την έχει αποκτήσει αυτήν ο Ολυμπιακός και αυτό είναι θέμα. Τη Δευτέρα έχουμε 1η Νοεμβρίου και δεν έχει μπορέσει ο Πέδρο Μαρτίνς να βρει τη σταθερότητα της ομάδας του. Προσοχή, όχι την ενδεκάδα που θα πορευτεί στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, αλλά τη σταθερή απόδοση. Γιατί και τα προηγούμενα χρόνια ο Πορτογάλος έκανε αλλαγές στις ενδεκάδες του, αλλά η απόδοση ήταν, σχεδόν, πάντα η ίδια. Το ίδιο επιθετικό ποδόσφαιρο, το ίδιο ποδόσφαιρο κυριαρχίας, η ίδια αναπαραγωγή φάσεων.

Τώρα ο Ολυμπιακός έχει θέμα σε αυτό. Δε βγάζει το ίδιο σταθερό πρόσωπο.

Τα παραδείγματα είναι πρόσφατα. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός είχε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πήρε και εύκολα το προβάδισμα με 2-0. Δεν θα αναφερθώ στο δεύτερο μέρος γιατί έβγαλε κούραση. Αλλά απέναντι στον Παναιατωλικό σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να έχει την ίδια καλή απόδοση όπως με τον ΠΑΟΚ.

Είναι η στιγμή, λοιπόν, που θα πρέπει ο Ολυμπιακός να βρει σταθερότητα στις εμφανίσεις του και ιδιαίτερα στα ματς της Ελλάδας. Γιατί στην Ευρώπη είναι πάντα μεγαλύτερο το κίνητρο, οπότε είτε έτσι είτε αλλιώς υπάρχουν οι καλές στιγμές της ομάδας. Στην Ελλάδα όμως δεν έχει πάντα την ίδια καλή απόδοση ο Ολυμπιακός και αυτό είναι θέμα.

ΥΓ: Προσωπική άποψη πως αν ο Λόπες αρχίσει να παίρνει ματς στα πόδια του θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Έδειξε πως έχει δουλέψει για να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και αυτό που του λείπει είναι η αγωνιστική συνέπεια.

ΥΓ2: Σε μία σεζόν με τρεις διοργανώσεις κανείς ποδοσφαιριστής δεν περισσεύει. Το έδειξε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Μπορεί ο Γάλλος να έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι παίκτης ο οποίος κάνει τη διαφορά στους «ερυθρόλευκους». Φάνηκε αυτό στο Αγρίνιο…

ΥΓ3: Καθόλου συγκεντρωμένος ο Μπα. Όσα ματς και να είχε να παίξει, έπρεπε να ήταν πιο έτοιμος ψυχολογικά για ένα παιχνίδι όπως με τον Παναιτωλικό. Με αντίπαλο δηλαδή που δεν θα δεχόταν τόση πίεση η άμυνα και στις λίγες φάσεις που θα είχε να αντιμετωπίσει θα έπρεπε να ήταν σωστός.

ΥΓ4: Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται πως πήρε το… μάθημά του. Απέναντι στον Άρη ο Παναιτωλικός έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε μάλιστα να είχε προηγηθεί η ομάδα του στη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά δέχτηκε 5 γκολ. Κόντρα στον Ολυμπιακό έβαλε την ομάδα του πίσω από τη σέντρα και αυτό δυσκόλεψε αρκετά τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν είχαν αρκετές επιθετικές εμπνεύσεις.

ΥΓ5: Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει ανάσες ο Ρέαμπτσιουκ γιατί το πάει σερί με Ολυμπιακό και εθνική ομάδα Μολδαβίας, προκειμένου να έχει και ο Καρμπόβνικ τις ευκαιρίες του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News