ΑΡΗΣ: Τα πλάνα του Μάντζιου για το ΟΑΚΑ

Ο Άρης είναι έτοιμος για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και ο τεχνικός του Άρη ποντάρει πολλά στην άμυνα, στο πάθος των παικτών του και στην καλή ψυχολογία μετά τον Παναιτωλικό

Λίγες ώρες πριν από την σέντρα στο ΟΑΚΑ, ο Άκης Μάντζιος φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο τεχνικός του Άρη προετοιμάζει για το βασικό σχήμα απέναντι από την ΑΕΚ την ίδια ενδεκάδα που θριάμβευσε κόντρα στον Παναιτωλικό, θέλοντας να επιβραβεύσει και τους παίκτες του για την απόδοσή τους. 

Με το σκεπτικό αυτό ο Κουέστα θα είναι στην εστία, ο Σούντγκρεν δεξιά, ο Γκάνεα αριστερά, και οι Φαμπιάνο Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα ο Τζέγκο με τον Εντιαγέ, μπροστά τους ο Μπερτόγλιο, δεξιά ο Ματέο Γκαρσία, αριστερά ο Μπρούνο Γκάμα και στην κορυφή ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Στις προπονήσεις έγιναν πολλές δοκιμές, σκέψεις να ξεκινήσει και ο Λούκας Σάσα με τρεις χαφ στον άξονα, ή να πάει στα πλάγια ο Μπερτόγλιο. Ίσως γίνουν αλλαγές ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Ίσως να υπάρχει και κάποια έκπληξη, ή κάποιο τρικ από τον Άκη Μάντζιο, που έχει διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι, όπως συνηθίζει. Άλλωστε και πέρυσι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν ο κυρίαρχος με μία νίκη στην κανονική διάρκεια (0-2) και μία ισοπαλία στα πλέι οφ (0-0).

Οι τεχνικές οδηγίες

Ο τεχνικός του Άρη έχει ζητήσει από τους παίκτες με έμφαση, να περιορίσουν τα λάθη. Σε τέτοια παιχνίδια μπορεί να κοστίσουν. Παράλληλα θέλει διαρκώς πίεση ψηλά, ποντάροντας στα καλά τρεξίματα και να μην αφήσουν την ΑΕΚ να βγει σε ανοιχτό γήπεδο, να μην έχει χώρους να τρέξει. Προφανώς θα υπάρχει επιτήρηση στον Τσούμπερ, τον οποίο στον Άρη θεωρούν υπ’ αριθμό ένα κίνδυνο, ενώ θα περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με τον Λιβάι Γκαρσία, που κόντρα στον Άρη κάνει πολύ καλά παιχνίδια. 

Φυσικά ο Άρης θα στηριχτεί στους τομείς που είναι κορυφαίος στο πρωτάθλημα: Στην αμυντική του γραμμή και στα κλεψίματα. Αν καταφέρει να βγει στην επίθεση με τις προϋποθέσεις που θέλει, με την ποιότητα των μεσοεπιθετικών του μπορεί να φτάσει στο γκολ και να ελέγξει το παιχνίδι. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News