ΑΕΚ-Άρης 2-1: «Αίμα κι άμμος» στο ΟΑΚΑ και τρίποντο - χρυσάφι για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί των ημερών Γιαννίκη, κερδίζοντας 2-1 τον Άρη σε ένα «εκρηκτικό» ντέρμπι που είχε τα πάντα!

Τεράστια νίκη, που έκανε τους 30.000 φίλους της να παραληρούν στις εξέδρες, πέτυχε η ΑΕΚ επικρατώντας με 2-1 του Αρη. Ηταν μια ματσάρα διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με την ΑΕΚ να είναι εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο και να προηγείται με δύο τέρματα, αλλά στο τέλος να πιέζεται και να κλείνεται στα καρέ της, κάνοντας αγχωτικά τα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, αν και ο Γιαννίκης έκανε λάθος με την αντικατάσταση του Μάνταλου, το διόρθωσε με Τζαβέλλα και Αραούχο και πήρε τη νίκη. 

Η ΑΕΚ πήγε και κόντρα στον Αρη με τη συνταγή που έχει πάει καλά στον Γιαννίκη το τελευταίο διάστημα. 4-2-3-1 με έκπληξη τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, αλλά παράλληλα και τον Τάνκοβιτς στη δεξιά πλευρά αντί των απόντων Αμραμπατ και Λιβάι. Παίρνοντας μεγάλη δύναμη από τον κόσμο της, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κουέστα σταμάτησε τον Μάνταλο.

Βρήκε το λάθος 

Ο Μάντζιος ήθελε να χτυπήσει την ΑΕΚ στην αδύναμη μεσαία γραμμή της. Παράλληλα, βρήκε το δώρο που του έδωσε η απειρία του Ρότα, ο οποίος χρεώθηκε από νωρίς με κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα και σημάδεψε πάνω του για να κερδίσει την αποβολή (ο Αρης μάλιστα διαμαρτύρεται και για ένα μαρκάρισμα ακόμα που δόθηκε κόρνερ). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε εύκολα ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ – ο Γιαννίκης διόρθωσε την κατάσταση με την γρήγορη είσοδο του Μισελέν στο ματς – αλλά σκόνταψε στο απροσπέλαστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μήτογλου και Βράνιες, αλλά και τον τρομερό Στάνκοβιτς. 

Ειδικά ο Ελληνας στόπερ ήταν απολαυστικός. Ηταν εκείνος που σταμάτησε τον Αρη στην πιο μεγάλη ευκαιρία του με τον Ματέο, αλλά και εκείνος που άνοιξε το σκορ με τρομερό εναέριο βολέ στην κίνηση από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Για να φτάσει βέβαια εκεί η ΑΕΚ, χρειάστηκε τον…πυραυλοκίνητο Τσούμπερ να κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο γήπεδο και να κάνει την αριστερή πλευρά της Ενωσης να βγάζει…φωτιές.

Αντεξε στην πίεση 

Η ΑΕΚ είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Μπορούσε πλέον να παίζει πιο πίσω μέσα στο γήπεδο, να έχει κοντά τις γραμμές και να ψάχνει τις κόντρες. Απέφυγε τα χειρότερα σε συνεχόμενα κόρνερ του Αρη με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Μπράμπετς στο δοκάρι και βρήκε το δεύτερο γκολ σε κόντρα επίθεση. Ο Τσούμπερ έβγαλε τον Μάνταλο στον κενό χώρο, εκείνος δέχτηκε μαρκάρισμα από πίσω και καταλογίστηκε πέναλτι, όπου ο αρχηγός της ΑΕΚ ευστόχησε για να κάνει το 2-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αναμενόμενη η εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Αρη, που πίεζε και είχε κατοχή μπάλας και πολλές στατικές φάσεις, αλλά δίχως να είναι απειλητικός. Ο Γιαννίκης έσφιξε ακόμα περισσότερο την αμυντική συνοχή της ΑΕΚ με την είσοδο του Λε Ταλέκ, μετατρέποντας το σχηματισμό σε 4-3-3 και παίρνοντας το ρίσκο της χρησιμοποίησης του Λιβάι Γκαρσία, παρά το σοκαριστικό τραυματισμό της περασμένης εβδομάδας. 

Το ματς έδειχνε να πηγαίνει σβηστά προς το μέρος της ΑΕΚ, μέχρι τη φάση του 70’, όπου ο Μήτογλου ανέτρεψε τον Εντιαγέ εκτός περιοχής και ο Διαμαντόπουλος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Αρης βρήκε περισσότερη δύναμη και μπόρεσε να μπει ξανά στο παιχνίδι με την καρφωτή κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία μέσα από την περιοχή, όπου πλέον έπαιζε ως στόπερ δίπλα στον Βράνιες ο Λε Ταλέκ. Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς Τζαβέλλα και Αραούχο, αλλά το πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν πως είχε κλειστεί πολύ μέσα στα καρέ της και δεν μπορούσε να απορροφήσει την πίεση του Αρη στη μεσαία γραμμή.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (26’ Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (77’ Τζαβέλλας), Τάνκοβιτς (60’ Γκαρσία), Μάνταλος (60’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (78’ Αραούχο) 

Αρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκανέα, Τζέγκο (61’ Σάσα), Εντιαγέ (78’ Ιτούρμπε), Γκαρσία, Μπερτόγλιο (88’ Χαϊροβιτς), Γκάμα (61’ Μαντσίνι), Καμαρά

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News