ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ: Με τρεις μήνες ποινής τιμωρήθηκε ο Σίλας της Στουτγκάρδης

Με τρεις μήνες αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις της, τιμώρησε η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον Σίλας Κατόμπσ Εμβουμπά, για δήλωση ψευδών στοιχείων.

Μια από τις ειδήσεις που προκάλεσαν αίσθηση τις προηγούμενες ημέρες, ήταν αυτή του Σίλας Κατόμπα Εμβουμπά. Αν δεν καταλάβατε σε ποιον αναφερόμαστε, μιλάμε για τον Σίλας… Ουαμανγκιτούκα, που φέτος ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στην Στουτγκάρδη.

Ο Αφρικανός μέσος τιμωρήθηκε από την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) με ποινή τριών αγωνιστικών και πρόστιμος 30 χιλιάδων ευρώ, επειδή αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να δηλώσει ψευδή στοιχεία προκειμένου να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Οι λόγοι που τιμωρήθηκε είναι πως στην πραγματικότητα είναι ένα χρόνο μικρότερος (21 αντί 22), ενώ το επίσημο όνομα του είναι Σίλας Κατόμπας Εμβουμπά και όχι… Ουαμανγκιτούκα, όπως τον γνώρισαν όλοι όσοι ασχολούνται με το γαλλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα.

Η δική του εξήγηση είναι πως αναγκάστηκε να δηλώσει ψευδή στοιχεία λόγω εκβιασμού, φοβούμενος τον ατζέντη που τον ανακάλυψε στο Κονγκό και υπέγραψε τα πρώτα επαγγελματικά συμβόλαια του ποδοσφαιριστή με τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τόσο η ομάδα του, η Στουτγκάρδη, όσο και ο σύνδεσμος αμειβομένων ποδοσφαιριστών της Γερμανίας βρίσκονται στο πλευρό του και γι’ αυτό το λόγο θα κάνουν έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου ο Σίλας να μπορέσει ν’ αγωνιστεί στις αρχές της επόμενης σεζόν με την Στουτγκάρδη.    

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News