ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Αν πάμε έτσι στα πλέι οφ… ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Καταγγελίες για ντου και προπηλακισμούς στα αποδυτήρια, απειλές για… «αναπηρικά καροτσάκια», μίσος που ξεχειλίζει και στη μέση ένας Κλάτενμπεργκ να… βοηθά για να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα!

Αμιγώς ποδοσφαιρικά αν το πιάτο που μας προσέφεραν ΑΕΚ και Άρης στο ΟΑΚΑ αποτελεί ορεκτικό για τα πιο συναρπαστικά πλέι οφ που θα ζήσουμε στην ιστορία της Super League, στρώστε… τραπέζι, απλώστε τραπεζομάντηλα γιατί το μενού θα είναι κάτι περισσότερο από απολαυστικό! Ματσάρα, σασπένς, καρδιοχτύπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, καταιγιστικός ρυθμός. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να φύγει από το γήπεδο ή να κλείσει την τηλεόραση… χορτασμένος από μπάλα;

Ειλικρινά, όμως, ασχολείται κανείς με το ποδόσφαιρο λίγη ώρα μετά το τέλος της «κιτρινόμαυρης» μονομαχίας του Ολυμπιακού Σταδίου; Ή για να διατυπώσω διαφορετικά τη φράση μου, μας επιτρέπει κανείς να συζητάμε πλέον για ποδόσφαιρο σ’ αυτή τη χώρα;

Πολύ φοβάμαι ότι το βράδυ της Κυριακής πήραμε μια μικρή… εφιαλτική γεύση, όσων θα ζήσουμε την Άνοιξη στα πρώτα πλέι οφ που θα κριθεί τίτλος πρωταθλητή στη χώρα μας. Κι το συγκεκριμένο ορεκτικό, μόνο γευστικό δεν μοιάζει, καθώς αυτό το μενού είναι ποτισμένο στο δηλητήριο των Ελλήνων παραγόντων.

Καταγγελίες για ντου και προπηλακισμούς στα αποδυτήρια, επίσημες ανακοινώσεις, διαρροές και τοποθετήσεις ΠΑΕ που καθιστούν υβριστικά σχόλια «τυφλωμένων» οπαδών στα social media να μοιάζουν με… σχολικά ποιήματα, κι όλα αυτά χωρίς να διακυβεύεται αυτή τη στιγμή τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από το «εγώ» και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ΠΑΕ με τον έναν να κατηγορεί τον άλλον ότι τον απείλησε ότι «θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»! Φανταστείτε σε όλη αυτή την εξίσωση να προστεθεί την Άνοιξη ο τίτλος του πρωταθλητή!

Θα μου πείτε, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια! Όχι και τόσο… Η συνθήκη της διεκδίκησης ενός τίτλου πρωταθλητή σε διαδικασία πλέι οφ θα είναι πρωτόγνωρη και ήδη φαντάζει τρομακτική. Και εκτός από τις ίδιες τις ομάδες που ρίχνουν διαρκώς νερό στο μύλο του μίσους και του οπαδικού «κανιβαλισμού», έχουμε να διαχειριστούμε και έναν ανεκδιήγητο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος αντί να ηρεμεί τα πάθη, φροντίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη ακόμη και υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.

Αντί ο Κλάτενμπεργκ να ορθώνει τοίχος προστασίας απέναντι σε όλη αυτή τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, φροντίζει με τις αποφάσεις του όχι μόνο να τη συντηρεί, αλλά να μεγιστοποιεί τις πιθανότητες να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα, πριν καν φτάσουμε στη διαδικασία των πλέι οφ.

Με την επιλογή του να γράφει στα παλαιότερα των πανάκριβων βρετανικών του υποδημάτων το δικαιολογημένο αίτημα του Άρη για ορισμό ξένων διαιτητών σε όλα του τα ντέρμπι, κάνει ακόμη και τους πλέον εγκρατείς «κιτρινόμαυρους» ποδοσφαιριστές να μπαίνουν σε παιχνίδια όπως το κυριακάτικο με την ΑΕΚ κυριευμένοι από καχυποψία και ανασφάλεια. Τα αποτελέσματα; Τα είδαμε στο ΟΑΚΑ.

Ένα ντέρμπι για το οποίο έπρεπε όλοι μας να συζητάμε ποδοσφαιρικά, ήρθε να προστεθεί στον κρίκο της αλυσίδας του μίσους και του ποδοσφαιρικού μας διχασμού. Καλώς ή κακώς οι Έλληνες διαιτητές έχουν χάσει προ πολλού και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας τους. Και μόνο η παρουσία τους σε οποιοδήποτε ντέρμπι της Super League, αρκεί για να το μετατρέψει σε… μπαρουταποθήκη ικανή να σκορπίσει τον όλεθρο με την έκρηξή της.

Ως sportday.gr κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, αν Κλάτενμπεργκ, παράγοντες και ΠΑΕ δεν αλλάξουν άμεσα τακτική. Αυτά που ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ (και φυσικά αυτά που θα ακολουθήσουν) δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που μας περιμένουν στα φετινά πλέι οφ. Κι αν δεν κάνει κάτι κάποιος άμεσα, αν δεν βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να φωνάξει «ως εδώ», η σεζόν που ξετυλίγεται μπροστά μας θα μείνει στην ιστορία. Και όχι για ευχάριστους λόγους…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News