ΡΟΜΑ - ΜΙΛΑΝ 1-2: Ο Ζλάταν την κράτησε στην κορυφή

Μια καλύτερη Μίλαν, μέχρι και την στιγμή της αποβολής του Τεό Ερνάντεζ, κατάφερε να πάρει τη νίκη και τους 3 πόντους, κερδίζοντας με 2-1 τη Ρόμα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Μίλαν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ρόμα, με 2-1, με τον Σουηδό σούπερ σταρ να κάνει πράγματα και… θάματα, βάζοντας 2 γκολ, ένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ κερδίζοντας ένα πέναλτι, συμβάλλοντας ουσιαστικά τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του, που την κράτησε στην πρώτη θέση της Serie A, παρέα με τη Νάπολι.

Είχε Ζλάταν βρήκε προβάδισμα

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ρόμα, δείχνοντας από την αρχή την διάθεσή της να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και όταν δεν τα κατάφερνε, έδινε χώρο με σκοπό να παίξει στην κόντρα. Οι Ρωμαίοι κατάφεραν να βρουν την πρώτη τους καλή τελική προσπάθεια στο 3’ με τον Πελεγκρίνι να σουτάρει λίγο άουτ. Παρά την αρχική υπεροχή της Ρόμα, η Μίλαν στο 6ο μόλις λεπτό κατάφερε με ωραία ομαδική προσπάθεια να βρει τον Κεσί, ο οποίος σημάδεψε άουτ.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους για να ανοίξουν το σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Η Μίλαν ωστόσο, όσο πέρναγε ο χρόνος άρχισε να έχει εκείνη τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, ανεβάζοντας τα ποσοστά της κατοχής της, αφήνοντας τη Ρόμα σε έναν πιο παθητικό ρόλο.

Όσο πέρναγε η ώρα η Μίλαν γινόταν όλο και πιο απειλητική κρατώντας όλο και περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, με τους ποδοσφαιριστές της Ρόμα να αναγκάζονται να κάνουν περισσότερα φάουλ για να τους σταματήσουν, τα οποία έφεραν και αρκετές κίτρινες. Τα πολλά φάουλ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τη Μίλαν να απειλήσει τον Ρουί Πατρίσιο, από ένα τέτοιο ήρθε και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, με τον Ιμπραΐμοβιτς να στέλνει τη μπάλα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει και λόγω κακής εκτίμησης, Πορτογάλου τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Ζλάταν με αυτό το γκολ έφτασε τα 150 στη Serie A και το 400 στην καριέρα του.

Ακόμα και μετά το γκολ η Ρόμα δεν φάνηκε να μπορεί να αντιδράσει και το παιχνίδι συνέχισε να πηγαίνει με τα… νερά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως παρά το γκολ και την κατοχή δεν κατάφεραν να βρουν μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνουν το προβάδισμά τους και τη μια που κατάφεραν στο 33ο λεπτό, με την οποία ο Λεάο έγραψε το 0-2, ο Ζλάταν που του έκανε την ασίστ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 1-0 στο σκορ και τον Ζοζέ να πρέπει να αλλάξει πράγματα για να μπει καλύτερα στο δεύτερο μέρος η Ρόμα.

Μπήκε για να το κλειδώσει και το πέτυχε

Η Μίλαν στο δεύτερο μέρος, ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα την βάλει δυνατά στο παιχνίδι των 3 βαθμών. Οι «ροσονέρι» κατάφεραν να το βρουν μόλις 5 λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, με τον Ιμπραΐμοβιτς να βάζει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με τον Σουηδό όμως να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και μετά από υπόδειξη του VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Ο Ζλάταν όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς παρότι ακυρώθηκε ένα ακόμη γκολ της Μίλαν 5 λεπτά αργότερα ο σούπερ σταρ των φιλοξενούμενων κέρδισε πέναλτι το οποίο εξετάστηκε από το VAR χωρίς όμως να αλλάζει η απόφαση. Την εκτέλεση ανάλαβε ο Κεσί, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Πατρίσιο.

Όλα έδειχναν πως η Μίλαν θα είχε ένα αρκετά ήσυχο βράδυ, τα πράγματα όμως έγιναν πιο δύσκολα στο 66’ όταν ο Τεό Ερνάντεζ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και δίνοντας ελπίδες σε μια χειρότερη μέχρι εκείνο το σημείο Ρόμα να επιστρέψει στο ματς.

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι στο δεύτερο μέρος και μέχρι εκείνο το σημείο είχαν έναν… βοηθητικό ρόλο στον αγώνα, άρχισαν να πιέζουν περισσότερο και να κερδίζουν περισσότερες μπάλες, αυξάνοντας κατακόρυφα τα νούμερά τους τόσο στην κατοχή της μπάλας όσα και στις τελικές τις προσπάθειες χωρίς όμως να καταφέρει να βρει την πολύ μεγάλη ευκαιρία που θα την έβαζε ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι.

Οι Ρωμαίοι απειλούσαν κυρίως από απόσταση, με τον Ταταρουσάνου να δείχνει πως είναι αρκετά σταθερός και να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Ο Μουρίνιο προσπάθησε κάνοντας αρκετές αλλαγές τόσο σε σχήματα όσα και σε παίκτες να πάρει κάτι παραπάνω χωρίς όμως να τα καταφέρει, με τον Πιόλι ακόμα και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο να στήνει την ομάδα του έτσι, που δεν έδωσε δικαίωμα στη Ρόμα να βρει την μεγάλη φάση.

Μέχρι και το 90+3’ όταν μετά από πολιορκία ο Ελ Σαραουί βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέα τροπή στον αγώνα στα εναπομείναντα 3 λεπτά. Η Ρόμα προσπάθησε να βρει και το γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας ότι είχε, με τον χρόνο όμως να μην είναι με το μέρος της και το τελικό σφύριγμα να την βρίσκει ηττημένη, σε ένα παιχνίδι που ήξερε πως εν τέλει θα μπορούσε να είχε πάρει παραπάνω. Η Μίλαν από την άλλη παραμένει στην κορυφή παρέα με τη Νάπολι.

Ρόμα (4-2-3-1): Πατρίσιο, Κάρσντροπ (80′ Σομουρόντοφ), Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ,  Βίνα (68’ Πέρεζ), Κριστάντε, Βερετούτ, Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μικιταριάν (46’ Αφένα-Γκιάν), Έιμπραχαμ (63’ Ελ Σαραουί)

Μίλαν (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερνάντεθ, Κεσί, Μπενασέρ (76′ Ρομανιόλι), Σαλεμάκερς (68′ Μπάλο Τουρέ), Κρούνιτς (77′ Μπακαγιόκο), Λεάο (76′ Τονάλι), Ιμπραίμοβιτς (57’ Ζιρού)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News