ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Ποια πλέι οφ; Έτσι δεν πάει πουθενά!

Με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και τα δύο διαφορετικά πρόσωπα στα εντός και τα εκτός, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να σκέφτεται τα πλέι οφ.

Τρεις νίκες, 13-2 τα τέρματα, εντυπωσιακός ο απολογισμός στη Λεωφόρο την τρέχουσα σεζόν. Από την άλλη, τρια ματς εκτός Ηρακλείου, μία νίκη, δύο ισοπαλίες, 2-3 τα τέρματα. Παναθηναϊκός εναντίον ΟΦΗ, ένα ενενηντάλεπτο που αποτυπώθηκε από τη μία η “γύμνια” του Παναθηναϊκού απέναντι σε ομάδες που δεν αφήνουν χώρο, η “διπροσωπία”, από την άλλη, του ΟΦΗ στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.

Για τον Νίκο Νιόπλια το κυριακάτικο παιχνίδι ήταν ταμάμ. Ο ΟΦΗ δεν μπήκε ως φαβορί στο χορτάρι, δεν ήταν εξ αρχής. Και αυτό για τον 57χρονο προπονητή της κρητικής ομάδας ήταν βούτυρο στο ψωμί από τη στιγμή που δεν χρειαζόταν να επιτεθεί ή τουλάχιστον να είναι αυτός ο μοναδικός σκοπός στο ματς.

Ο ΟΦΗ μπήκε για να χαλάσει το παιχνίδι και το μυαλό του Παναθηναϊκού. Το έκανε άψογα! Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, έδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι δεν έχει τις απαντήσεις σε τούτα τα δύσκολα ερωτήματα. Την πάτησε όπως με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την πάτησε όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν την πάτησε με τον Ατρόμητο στο κύπελλο γιατί απέναντί του είχε μία πολύ χειρότερη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός όταν βρει ανοιχτό γήπεδο σε “σκοτώνει”. Ο Νιόπλιας το “διάβασε” αυτό και φρόντισε να πιέσει ψηλά, να “εξαφανίσει” τον Αλεξανδρόπουλο και να κόψει την ταχύτητα του Παναθηναϊκού σε ανοιχτό χώρο. Ε, δεν άργησε να έρθει το “μπλακ άουτ” των “πράσινων” που δεν ήξεραν πως να δημιουργήσουν και πώς να απειλήσουν.

Ο Χατζηγιοβάνης απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι ούτε game changer είναι ούτε έχει την προσωπικότητα να σηκώσει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό στις δύσκολες στιγμές. Θα φανεί μόνο όταν θα φανεί όλη η ομάδα, θα εξαφανιστεί όταν θα εξαφανιστεί όλη η ομάδα. Ερασιτεχνικές σέντρες, καμία πρωτοβουλία, καμία έμπνευση, ουδεμία βοήθεια συνέθεσαν την εικόνα του την Κυριακή. Τον “κατάπιε” η άμυνα του ΟΦΗ.

Με εξουδετερωμένα τα ατού, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε αδιέξοδο. Το παιχνίδι του μονότονο και άνευρο, δεν είχε λύσεις στην τακτική του ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός όταν δεν παίζει καλά δεν παίρνει τίποτα ούτε τη φάση της στιγμής, όπως στην κεφαλιά του Καρλίτος. Όταν παίζει καλά παίρνει πολλά περισσότερα, ακόμα περισσότερα από αυτά που του αναλογούν. Κι εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Γιοβάνοβιτς.

Με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και τα δύο διαφορετικά πρόσωπα στα εντός και τα εκτός, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να σκέφτεται τα πλέι οφ. Δεν είναι βαρύ, είναι η σκληρή πραγματικότητα. Είναι ο καθρέπτης που ντρέπονται να κοιτάξουν στις γκέλες.

Τι να τις κάνεις τις “πεντάρες” και τις “τεσσάρες” αν δεν έχεις τη σταθερότητα που απαιτεί το πρωτάθλημα; Τι να τις κάνεις τις νίκες στο γήπεδό σου όταν εκτός δεν μπορείς να σταυρώσεις αποτέλεσμα και όταν “ξεψυχάς” στον πρώτο σοβαρό αντίπαλο που αντιμετωπίζεις στη Λεωφόρο. Τι να της κάνεις τις επιδόσεις του Καρλίτος όταν δεν έχεις τον game changer στις δύσκολες βραδιές σαν κι αυτές κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω. Η κρητική ομάδα ανέδειξε τις αγωνιστικές του παθογένειες. Δεν είναι η ισοπαλία, είναι ό,τι έχει δείξει έως τώρα στις 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Κρύο-ζέστη. Χειροκρότημα-αποδοκιμασία. Προσδοκία-απογοήτευση. Και ένα πελώριο ερωτηματικό πριν από κάθε παιχνίδι. Έτσι δεν πάει πουθενά. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News