ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Οι λόγοι του συνεχόμενου αγωνιστικού αδιεξόδου
Η Μπαρτσελόνα έχει 4 ισοπαλίες, 5 ήττες και 18 γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα σε 14 επίσημα ματς, αποτέλεσμα μίας σειράς αυτονόητων προβλημάτων.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Μπαρτσελόνα υποφέρει πάρα πολύ στα μετόπισθεν, παρά το γεγονός ότι διαθέτει έξι κεντρικούς αμυντικούς. Ο Πικέ πολλές φορές φαίνεται να το παλεύει μόνος του. Ο Έρικ Γκαρθία είναι ακόμα σε φάση προσαρμογής. Λόγω των τραυματισμών ο Ρόναλντ Αραούχο δεν έχει μπορέσει να βγάλει το 100%, ενώ ο Κλεμάν Λανγκλέ μοιάζει να είναι μακριά από το επιθυμητό επίπεδο. Για τον Σαμουέλ Ουμτιτί σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι παίζει στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο Όσκαρ Μινγκέθα αγωνίζεται περισσότερο στο δεξί άκρο, όπου παρουσιάζει μερικές αδυναμίες.
Στην επίθεση είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα με 17 γκολ σε 14 αναμετρήσεις. Επιπλέον ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι σε πέντε από αυτά τα ματς δεν έχει βρει δίχτυα. Ακόμα και ο Μέμφις Ντεπάι που ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, βλέπει την απόδοση του να παίρνει την κατιούσα. Βεβαίως με 5 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και περιμένει να τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, όταν βρεθούν σε ακόμα καλύτερη κατάσταση. Από την κουβέντα εξαιρούμε φυσικά για ανθρώπινους λόγους τον Σέρχιο Αγουέρο.
Άλλο ένα θέμα είναι ότι μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει μέλλον, αλλά δεν έχει παρόν. Στο δυναμικό της έχει 11 ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών. Κάποιοι από αυτούς είναι πολλά υποσχόμενα ταλέντα. Ωστόσο η έλλειψη αστέρων, δίπλα στους οποίους θα κέρδιζαν σε παραστάσεις και εμπειρία, δυσκολεύει τα πράγματα. Σε μια περίοδο κρίσης οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν πέσει από νωρίς στα βαθιά και έστω και ασυναίσθητα ο κόσμος περιμένει από αυτούς πολλά πράγματα, τα οποία είναι λογικό ακόμα να μην μπορούν να προσφέρουν.
Μια ιδιαίτερα πονεμένη ιστορία είναι οι τραυματισμοί. Μέχρι τώρα έχουν περάσει από το απουσιολόγιο των Καταλανών οι 15 από τους 26 παίκτες της πρώτης ομάδας. Από το παιχνίδι με την Αλαβές απουσίασαν οι Αραούχο, Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντεμπελέ, Φάτι και Μπρέιθγουεϊτ, ενώ αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά οι Πικέ και Αγουέρο.
Τελευταίο στοιχείο αλλά εξ ίσου ή και περισσότερο σημαντικό είναι οι… αναταράξεις στον πάγκο. Εδώ που τα λέμε ήταν θέμα χρόνου το διαζύγιο με Ρόναλντ Κούμαν, με τον οποίο όπως αποδείχτηκε δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις ο Τζουάν Λαπόρτα. Ο ίδιος ο πρόεδρος από την πλευρά του δεν μπόρεσε να βρει κάποιον αντικαταστάτη και έτσι πήγαν στράφι οι πρώτες αγωνιστικές. Τώρα η Μπαρτσελόνα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και περιμένει τον Τσάβι, ο οποίος όσο μέλλον και να έχει, αναφορικά με το παρόν το μόνο σίγουρο είναι ότι… μαγικό ραβδί δεν έχει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Super League: Η βαθμολογία μετά το διπλό του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο
- Μάικ Τζέιμς για Ιτούδη: «Είχα χάσει τον σεβασμό μου - Ο,τι κι αν έλεγε, σκεφτόμουν... 'σκάσε'»
- Βεζένκοφ: «Πιθανό το σενάριο να αλλάξει εθνική ομάδα ενόψει Eurobasket - Αυτή είναι η επικρατέστερη χώρα»
- ΠΑΕ Άρης: «Τι ακριβώς εννοείτε κ. Λανουά όταν λέτε touch»;
- Μπόμπι Μόροου: Ο λευκός Αμερικανός που συνέχισε την παράδοση του Όουενς