ΙΩΝΙΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ 1-1: Ο Ορόζ στέρησε το τρίποντο από τη Νίκαια

Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορόζ στο 86′, ο Βόλος κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και να στερήσει το τρίποντο από τον Ιωνικό, σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, ο Ιωνικός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Βόλο, με τον Βαφέα να βάζει μπροστά την ομάδα της Νίκαιας στο 52′ και τον Ορόζ να ισοφαρίζει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 86′ και να δίνει το βαθμό στο σύνολο του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

Θεαματικό το πρώτο μέρος

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολλή ενέργεια τον αγώνα, με τον Ιωνικό να είναι αυτός που απείλησε πρώτος με το πολύ καλό σουτ του Άοσμαν λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κότνικ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν δυναμικά και λίγο αργότερα είχαν καλή στιγμή, με το γύρισμα του Καμπράλ να περνά ανεκμετάλλευτο, αφού κανείς συμπαίκτης του δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Ο Βόλος άρχισε να ισορροπεί το ματς και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ο Ρομέρο ήταν αυτός που ανάγκασε τον Χουτεσιώτη να προβεί σε μια δύσκολη επέμβαση μετά το μακρινό σουτ που δοκίμασε στο 28′. Λίγο αργότερα, οι παίκτες του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ που βρισκόταν σε σουίτα στο γήπεδο λόγω τιμωρίας, έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Νίνη να αποφεύγει ωραία τον Βαλεριάνο να κάνει την σέντρα με τον Φαν Βερτ να πλασάρει στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Χουτεσιώτη να διώχνει με υπερένταση στο 32′.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις απείλησαν με τον Βαφέα σε δύο χρόνους, με τον αμυντικό της ομάδας της Νίκαιας να μην καταφέρνει να βρει το γκολ.

Ξεκίνημα με γκολ Βαφέα

Ότι του στερήθηκε σε δύο χρόνους, του δόθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους του Βαφέα. Ο Ιωνικός συνέχισε με το ίδιο τέμπο πιέζοντας και τελικά βρήκαν το γκολ από στημένη φάση. Η ομάδα της Νίκαιας κέρδισε το κόρνερ, με τον Άοσμαν να το εκτελεί και τον Βαφέα να πετάγεται και να ανοίγει το σκορ με προβολή για το 1-0.

Ο Βόλος δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και ανέβασε ρυθμό, με τον Κώστα Μπράτσο που είχε καθίσει στον πάγκο να προχωρά σε αλλαγές με σκοπό να φρεσκάρει την ομάδ του Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να απειλούν και έχασαν κάποιες καλές στιγμές, με τον Χουτεσιώτη να έχει απάντηση σε κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του. 

Ο καλύτερος του αγώνα Μπαριέντος, ήταν αυτός που προσπαθούσε περισσότερο από πλευράς Βόλου και προσπαθούσε να συμπαρασύρει και τους συμπαίκτες του. Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πιο σκληρό όσο περνούσε η ώρα, με το θέαμα να λείπει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση η σκοπιμότητα.

Λύτρωση με Ορόζ

Ο Ορόζ όμως που είχε περάσει ως αλλαγή είχε αντίθετη άποψη, με τον Αργεντινό να κερδίζει φάουλ σε μακρινή απόσταση. Ο Αργεντινός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και ισοφάρισε για την ομάδα του, με την μπάλα να βρίσκει σε παίκτη του Ιωνικού, να αλλάζει πορεία και να μπερδεύει τον Χουτεσιώτη. Στα τελευταία λεπτά αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν και άλλο τέρμα, όμως τελικά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης.

Eνδεκάδες:

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Μύγας, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλτσιο, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Καμπράλ, Ματσούκας, Τουράμ

Βόλος: Κότνικ, Ρίνερ, Ρομέρο, Γκρίλο, Μπαρτόλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης, Ρεγκατέν, Ροσέρο, Φαν Βερτ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News