ΚΑΛΕΒ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 67-56: Μέγα «κάζο» στην επιστροφή του Σενγκέλια

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπέστη μέγα… κάζο στην Εσθονία, χάνοντας με 67-56 από την Κάλεβ για την VTB League. Στα καλά νέα της ημέρας για τους Ρώσους, η επιστροφή του Τόρνικε Σενγκέλια στην αγωνιστική δράση.

Αήττητο ήταν και… πάει. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνώρισε την πρώτη της ήττα στην VTB League, ύστερα από τέσσερις διαδοχικές νίκες. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες της προηγούμενης εβδομάδας στην EuroLeague (από Βιλερμπάν και Μονακό κατά σειρά), έφαγε νέα… σφαλιάρα, αυτή τη φορά από την αδύναμη Κάλεβ (67-56), στην Εσθονία.

Οι Εσθονοί είχαν τον έλεγχο της κατάστασης από το ξεκίνημα και παρά τη δεδομένη διαφορά ποιότητας άντεξαν μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας εν τέλει μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι τη μεγαλύτερη- νίκες της ιστορίας τους.

Η «ρωσική αρκούδα», πάντως, είχε και έναν λόγο να… χαμογελάσει, αφού ο Τόρνικε Σενγκέλια επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις μετά τον τραυματισμό του έκαναν λόγο για δίμηνη απουσία από τα παρκέ. Ο Γεωργιανός φόργουορντ, βέβαια, ήταν εμφανώς έξω από τα νέρα του, ολοκληρώνοντας το ματς με 7 πόντους (με 1/6 σουτ και 5/10 βολές) σε περίπου 25 αγωνιστικά λεπτά. Κορυφαίος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Ίφε Λούντμπεργκ με 13 πόντους, ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν ο μοναδικός συμπαίκτης του με διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 10.

Οι Ράουνο Νούργκερ (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ΤζεΚουάν Λιούις (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) πρωταγωνίστησαν για την Κάλεβ, κάνοντας τεράστια ζημιά στους Ρώσους.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 38-30, 45-40, 67-56

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News