ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 2-2: Την έσωσε ξανά ο Ρονάλντο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν απογοητευτική για ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι στην Αταλάντα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως ήταν ξανά εκεί και με δύο τέρματα έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Με τον Ντουβάν Ζαπάτα να κάνει ότι θέλει την άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αταλάντα παραλίγο να πάρει μεγάλη νίκη επί των «κόκκινων διαβόλων», όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ξανά εκεί και με δύο πολύ όμορφα γκολ στις καθυστερήσεις του κάθε ημιχρόνου, έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του.

Την έπιασε στον ύπνο

Η Αταλάντα μπήκε δυνατά και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ από πολύ νωρίς. Μόλις στο 12′ οι «μπεργκαμάσκι» χτύπησαν με τον Γιόζεπ Ίλισιτς. Ο Σλοβένος πήρε την μπάλα στην περιοχή από το γύρισμα του Ντουβάν Ζαπάτα, με τον 33χρονο να πραγματοποιεί το σουτ και τον Ντε Χέα να κάνει κακή εκτίμηση και να χαρίζει το γκολ στην ιταλική ομάδα. 

Το γκολ φάνηκε πως σόκαρε τους παίκτες του Σόλσκιερ με την Αταλάντα να συνεχίζει να απειλεί με τον Ντυβάν Ζαπάτα να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αμυντική τριπλέτα των «κόκκινων διαβόλων». Ο τραυματισμός του Ράφαελ Βαράν έκανε τον Σόλσκιερ να αλλάξει τον σχηματισμό του και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Γκρίνγουντ να μπαίνει στο ματς. Απευθείας η Γιουνάιτεντ ανέβασε στροφές και τελικά ακτάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος πήρε μαγική ασίστ από τον Μπροπύνο Φερνάντες με το τακουνάκι και πλάσαρε τον εξουδετερωμένο Μούσο για το 1-1.

Αφού δεν το έβαλε, το έφαγε

Η Μάντσεστερ πήρε ψυχολογία και πίεσε έτσι ώστε να κάνει την ανατροπή με την ομάδα του Σόλσκιερ να είναι καλύτερη στα πρώτα λεπτά και να χάνει κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αύξησαν την πίεσή τους, όμως δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο τέρμα και τελικά το πλήρωσαν. Ο Ντουβάν Ζαπάτα στο 56′ πήρε ωραία πάσα στο χώρο από τον Παλομίνο με τους αμυτνικούς του Σόλσκιερ να τον χάχνουν εντελώς. Ο Μαγκουάιρ προσπάθησε να τον προλάβει χωρίς να τα καταφέρει με τον Κολομβιανό να πλασάρει δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Η φάση μάλιστα ελέγχθηκε για πιθανό οφσάιντ, με την φάση να είναι καθαρή.

Ο Ρονάλντο την… έσωσε

Στα επόμενα λεπτά η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πιέσει, όμως ο Γκασπερίνι είχε κλειδώσει καλά τους παίκτες του Σόλσκιερ. Οχ χρόνος τελείωνε, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ξανά εκεί. Ο Πορτογάλος με ένα πανέμορφο σουτ κατάφερε να κερδίσει τον Μούσο στο 90+2′ και να σώσει την ομάδα του δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Eνδεκάδες:

Αταλάντα: Μούσο, Ντε Ρουν, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Τζαπακόστα, Φρόιλερ, Κούμαινερς, Μέλε, Ίλισιτς, Πάσαλιτς, Ζαπάτα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπισάκα, Μπαΐγί, Μαγκουάιρ, Βαράν, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Ρονάλντο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News