ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Πρεμιέρα κόντρα στο Βέλγιο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει απόψε (3/11 21:15) το Βέλγιο για την πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τον αρχηγό της ομάδας, Χάρη Μάλλιο, να κάνει λόγω για «αποτυχία» αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να προκριθεί

Με ένα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι ξεκινά η Εθνική ομάδα χάντμπολ τα ταξίδι της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς αντιμετωπιζει απόψε (3/11 21:15) το Βέλγιο για την πρεμιέρα της πρώτης προκριματικής φάσης.
 
Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα βρίσκεται από εχτές στην πόλη Χάσελτ και είναι πανέτοιμη για την «μάχη» με το Βέλγιο, το οποίο αντιμετώπισε τελευταία φορά το 2019 για την ίδια διοργάνωση, με το αντιμπροσωπευτικό μας συγκρότημα να γνωρίζει την ήττα. Μάλιστα, Ελλάδα και Βέλγιο έχουν συναντηθεί συνολικά 8 φορές, με 4 νίκες να είναι υπερ μας, 3 υπερ των Βέλγων και μία ισοπαλία.

Το αποψινό ματς θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής για τον Γιώργο Ζαραβίνα και τον συνεργάτη του Γιώργο Μαστορογιάννη, με την πρόκριση στα πλέι οφ από τον 1ο όμιλο να αποτελεί τον στόχο τους.

Η νίκη είναι αναγκαία για την Ελλάδα, καθώς θα βοηθήσει και στην ψυχολογία της ενόψει του επίσης δύσκολου αγώνα (7/11) με την Τουρκία στο Ηράκλειο της Κρήτης. (Οι Τούρκοι στις 18:00 θα παίξουν με το Κόσοβο στο άλλο παιχνίδι του ομίλου).

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας από το 2016 (με εξαίρεση τις νίκες επί Κύπρου και Νήσων Φερόε), όπου επικράτησε της Ουκρανιας 27-25 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017

Τελευταία πρόκριση της Εθνικής από όμιλο ήταν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015, τον Ιανουάριο του 2014, η οποία προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την ισοπαλία 30-30 με το Βέλγιο στην πόλη Χέρσταλ.

«Αποτυχία αν δεν προκριθούμε»

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Χάρης Μάλλιος, λίγο πριν την αναχώρηση για το Βέλγιο, αναφέρθηκε στο ματς αλλά και στον όμιλο της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως θα είναι αποτυχία αν η ομάδα δεν περάσει τον όμιλο. 

«Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Είναι μια νέα αρχή με νέο προπονητή, όμως η ομάδα δεν έχει αλλάξει κατά πολύ σε πρόσωπα. Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυτή την πρόκριση και να ξεκινήσουμε με νίκη. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, τους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό επιτελείο. Αυτή την φορά θα τα καταφέρουμε, δεν χωρούν δικαιολογίες, αν δεν προκριθούμε από αυτόν τον όμιλο θα είναι αποτυχία» ανέφερε στην ΟΧΕ.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζηράς σχολίασε: «Ήρθαμε στο Βέλγιο με αποκλειστικό στόχο την νίκη. Υπάρχει πολύ όρεξη από όλους μας για αυτή την νέα αρχή και ελπίζουμε ότι θα είμαστε αυτοί που στο τέλος θα χαμογελάσουμε».

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News