ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: «Θέλω σαν τρελός να φτάσουμε ψηλά στο Conference League!»

Η θέληση για την πρόκριση, η αναφορά στον τραυματισμό του Ντόουγκλας Αουγκούστο και η αντοχή μέχρι τις μεταγραφές του Ιανουαρίου βρέθηκαν στο προσκήνιο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέλαβε τη μεγάλη του θέληση για την πρόκριση στου ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League, και αυτή τη φορά έδωσε και ξεχωριστή ατάκα καθώς αναφέρθηκε στην «τρέλα» που έχει για την πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά, απέφυγε να χαρακτηρίσει το ματς ως τελικό. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν αυτό το ματς θυμίζει αυτό με τη Ριέκα: «Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να περάσουμε, εγώ θέλω σαν τρελός να προκριθούμε. Το παιχνίδι δε μοιάζει με αυτό με τη Ριέκα. Εκείνο ήταν οριακό ματς, με ήττα, μέναμε εκτός. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι όμως πολύ σημαντικό διότι ξέρουμε τι θα γίνει αν κερδίσουμε, αλλά μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο μας και με διαφορετικό αποτέλεσμα. Αλλά, θα το ξαναπώ. Η θέλησή μας για πρόκριση είναι δεδομένη και τεράστια».

Για το αν η έδρα μπορεί να αλλάξει την τακτική αντιμετώπιση ενός ματς: «Θέλουμε να παίζουμε με την ίδια θέληση να επιτεθούμε, σε κάθε γήπεδα. Σίγουρα ο κόσμος, η πίεση που ασκεί, το μέρος που σε κάνει να νιώθεις οικεία, παίζουν ρόλο. Η Κοπεγχάγη θα παίξει με το ίδιο στυλ. Είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη οργάνωση και νοοτροπία. Θα επιτεθεί και θα αφήσει και κάποια κενά».

Για το αν είναι ένα ματς «τελικός»: «Είναι σημαντικό αλλά όχι τελικός. Ο νικητής κάνει ένα μεγάλο βήμα και όποιος νικήσει θα έχει προβάδισμα ενόψει της συνέχεια. Η Σλόβαν ξέρει να παίζει σωστά και οι αγώνες με αυτή θα παίξουν ρόλο. Μπορεί να μην είναι απόλυτα επιθετική αλλά έχει εμπειρία και θα παίξουν και με εμάς και με την Κοπεγχάγη».

Για τα λάθη που έχουν γίνει σε αρκετούς αγώνες, που έμοιαζαν με «δώρα»: «Ναι, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν ήταν λάθη αλλά δώρα διότι είναι καταστάσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Είναι λογικό να έχουμε τέτοια θέματα από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες αλλάζουν φιλοσοφία και προσπαθούν να μάθουν τη δική μας. Είτε εκείνοι που ήταν εδώ, είτε εκείνοι που ήρθαν από ομάδες που είχαν άλλη νοοτροπία. Το γκολ στο Δουβλίνο, με τον Απόλλωνα, τα γκολ με το Βόλο και τον Ολυμπιακό, όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Χρειάζεται υπομονή, εμπιστοσύνη και κατανόηση για αυτό που θέλουμε και που πρέπει να κάνουμε».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κάνει τρεις νίκες σε εβδομάδα με Ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Στην Ευρώπη, υπάρχουν πολλά παραδείγματα για ομάδες που δεν έχουν καταφέρει αυτή τη σταθερότητα που θέλουνε και θέλουμε όλοι. Είναι φυσιολογικό αυτό. Ξοδεύεις ενέργεια, σωματικά και ψυχολογικά και πρέπει να «φορτίσεις» για να γίνει ξανά απειλητικός. Υπάρχουν τα ταξίδια. Υπάρχουν οι λιγότερες προπονήσεις λόγω των αγώνων. Όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το αν ο Αουγκούστο θα απουσιάσει για τους αγώνες με Κοπεγχάγη με Παναθηναϊκό: «Ναι, και δεν ξέρουμε αν θα τον έχουμε και στην αναμέτρηση μετά τη διακοπή, θα λείψει για δυο με τρεις εβδομάδες».

Για το αν προσπαθεί να διαχειριστεί τα λεπτά συμμετοχής των μέσων και των επιθετικών: «Τα μετράμε όλα. Άλλοι είναι επίφοβοι για τραυματισμό λόγω πολλών αγώνων, άλλοι όχι. Υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα που αφορούν και το αγωνιστικό κομμάτι. Προσπαθούμε να αποφύγουμε καταστάσεις ρίσκου. Ο Αουγκούστο για παράδειγμα ήρθε από τραυματισμό, έπαιξε πολλά λεπτά, ξέραμε ότι ήταν ρίσκο και για αυτόν και τώρα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση».

Για το αν νιώθει πως προσπαθεί να πάει την ομάδα… όσο αυτή αντέξει μέχρι τον Ιανουάριο: «Μα, γιατί μέχρι τον Ιανουάριο; Τι θα γίνει τότε; Συνεχώς θα ψάχνουμε τρόπο να αντέξουμε, να παλέψουμε. Ακόμα και αν έρθουν μεταγραφές και ενισχυθούμε, αυτό δε θα αλλάξει. Θα παλεύουμε για να βρίσκουμε λύσεις μέχρι τον Μάιο, μέχρι το τέλος. Μια ομάδα που δεν έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σίγουρα έχει άλλο πρόγραμμα. Κάποιοι παίκτες μας μαθαίνουν το τι σημαίνει να πρέπει να κερδίσεις Κυριακή, Πέμπτη, Κυριακή. Όταν σταματήσω να παραπονιέμαι για τραυματισμού, για κορωνοϊό και για κόπωση, σημαίνει ότι είμαστε εντάξει και συνεχίζουμε».

Για τις πληροφορίες ανανέωσης με τους Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη: «Τα σχόλια για τέτοια θέματα ανήκουν σε άλλους. Για τον Τσιγγάρα θέλω να πω ότι μου αρέσει πολύ ως παίκτης. Παίζει σε μια θέση που έχουμε αρκετούς παίκτες. Είναι δική μου διαχείριση τα όσα γίνονται. Εγώ τον εκτιμώ και αν όντως υπάρχουν συζητήσεις για ανανέωσης, εγώ θα τον ανανέωνα αμέσως. Πρέπει να δείξεις εμπιστοσύνη σε παιδιά που ξέρεις ότι θα τα χρειαστείς». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News