ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-0: Έκανε τον όμιλο του θανάτου να μοιάζει... παιχνιδάκι! (Highlights)

Λίβερπουλ 4Χ4 νίκησε άνετα την Ατλέτικο (2-0) στο Άνφιλντ και προκρίθηκε πανηγυρικά πρώτη και καλύτερη στους «16» του Champions League…

Πριν το ματς είχε μεγάλο ενδιαφέρον ο συγκεκριμένος αγώνας, δύο ομάδες με στόχο να το… τραβήξουν μακριά στο Champions League. Ο Σουάρεζ επέστρεφε στο Άνφιλντ, εκεί όπου έκανε ένα μεγάλο όνομα, ενώ οι δυο τους έπαιζαν και για την κορυφή του ομίλου.

Ο λόγος, φυσικά, για την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ένα ματς όμως στο οποίο το ενδιαφέρον κράτησε… οκτώ λεπτά! Τόσα χρειάστηκε η Λίβερπουλ για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να βάλει την Ατλέτικο σε δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι.

Πήρε η Λίβερπουλ τη νίκη με 2-0 και έτσι μπόρεσε από την 4η κιόλας αγωνιστική να πάρει την πρόκριση στους «16» σε έναν όμιλο… φωτιά!

ΑΠΛΑ, ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ

Μπήκε δυνατά η Λίβερπουλ και αποφασισμένη για να τελειώσει το ματς αμέσως. Και το κατάφερε η αλήθεια είναι και μάλιστα αρκετά νωρίς. Μόλις στο 13′ οι Άγγλοι έκαναν το 1-0 στην αναμέτρηση, με τον Άρνολντ να σεντράρει από τα δεξιά και ο Ζότα με το κεφάλι εντελώς μόνος στο κέντρο της άμυνας της Ατλέτικο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Το 2-0 έγινε λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 21′, με γκολ «ζωγραφιά».

Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Μανέ, η μπάλα πήγε στα δεξιά στον Άρνολντ με τον Μανέ να «κόβει» στην περιοχή και να δέχεται την ασίστ του δεξιοπόδαρου μπακ και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τον Όμπλακ στην άλλη γωνία!

Και στο 36′ ήταν η στιγμή που η Ατλέτικο «κούρεψε» πολλές από τις ελπίδες που ίσως είχε για να επιστρέψει κάποια στιγμή στο ματς. Ο Φελίπε θέλησε να σταματήσει τον Μανέ από πίσω, στον χώρο του κέντρου, πάτησε το πόδι του παίκτη της Λίβερπουλ με τον διαιτητή να δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΕΡΙΞΕ ΡΥΘΜΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ έριξε το ρυθμό της. Βέβαια με το ξεκίνημα του ημιχρόνου σκόραρε με τον Ζότα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Από εκεί και πέρα όμως οι γηπεδούχοι σαν να έκαναν και μία… συντήρηση, αφού είχαν το 2-0 και έναν αντίπαλο με λιγότερο παίκτη.

Από την άλλη η Ατλέτικο όσο περνούσε η ώρα όλο και προσπαθούσε να κερδίσει κάτι από το ματς. Στο 57′ σκόραρε ο Σουάρες, όμως επίσης ακυρώθηκε το γκολ του ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας, η Ατλέτικο προσπαθούσε με αντεπιθέσεις και στημένες μπάλες, αλλά το 2-0 έμεινε το ίδιο.

ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ!

Βασικός στο ματς της Λίβερπουλ στο Champions League ήταν ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας. Ο Γιούργκεν Κλοπ προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Ρόμπερτσον και να δώσει στον Έλληνα μπακ θέση βασικού.

Από την πλευρά του ο Τσιμίκας δικαίωσε τον Γερμανό τεχνικό για την επιλογή του. Πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι συμπαίκτες του στην τελική τους προσπάθεια, θα είχε και ασίστ στο ενεργητικό του, σε δύο σέντρες που επιχείρησε στο πρώτο ημίχρονο.

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Τσιμίκας, Ματίπ, Βαν Ντάικ, Άρνολντς, Χέντερσον, Φαμπίνιο (59′ Αλκάνταρα), Τσάμπερλεϊν (78′ Μιναμίνο), Μανέ (46′ Φιρμίνο – 78′ λ.τρ. Οριγκί), Σαλάχ, Ζότα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Φελίπε, Γκιμένεζ, Ερμόσο, Τριπιέρ, Κορέα (75′ Σεράνο), Ντε Πολ, Κόκε (69′ Κούνχα), Καράσκο (69′ Βρσάλικο), Σουάρες (59′ Ερέρα), Ζοάο Φέλιξ (59′ Ρενάν Λόντι).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News