ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η δυσκολία του πρέπει

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξηγεί γιατί τα δύο αποψινά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι τα πιο δύσκολα που έχουν δώσει μέχρι τώρα στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δίνουν απόψε εντός έδρας, ο πρώτος για το Europa League με την Άϊντραχτ κι ο δεύτερος στο UEFA Conference League με την Κοπεγχάγη, τα πιο δύσκολα ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων: ο λόγος είναι ότι τους ακολουθεί ένα μεγάλο πρέπει, το «πρέπει να κερδίσουν». Ο Ολυμπιακός θέλει την πρωτιά στον όμιλο που θα τον στείλει απευθείας στη φάση των 16 της διοργάνωσης και για να έχει ελπίδες να την κατακτήσει πρέπει να κερδίσει τους Γερμανούς που είναι πρώτοι στη βαθμολογία. Κι ο ΠΑΟΚ, που δεν επιτρέπεται να τερματίσει δεύτερος στον  όμιλο που βρίσκεται, θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες με την Κοπεγχάγη και να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη του στη Δανία πριν δεκαπέντε μέρες. Αν δεν τα καταφέρουν απόψε ό,τι ακολουθεί θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.  

Πριν λίγες μέρες

Και ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ρασβάν Λουτσέσκου δεν γίνεται να έχουν ξεχάσει τι συνέβη στα εκτός έδρας ματς που έδωσαν πριν λίγες μέρες με τους δυο αποψινούς αντιπάλους τους. Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στη Γερμανία από το πρέσινγκ των παικτών της Άϊντραχτ που εξουδετέρωσαν την μεσαία του γραμμή και γνώρισε την πρώτη του εφετινή ήττα σε ενενηντάλεπτο. Η Άϊντραχτ είχε κάνει ένα καλό ματς, μεταφέροντας σωστά το παιγνίδι εκεί που είναι δυνατή – δηλαδή στις πλάγιες γραμμές, αλλά για την ήττα του ο Ολυμπιακός ευθύνεται κυρίως ο ίδιος. Μολονότι είχε ισοφαρίσει με τον Ελ Αραμπί, δέχτηκε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και βραχυκύκλωσε: οι Γερμανοί στόχευσαν στις αδυναμίες του, έτρεξαν πιο πολύ, δεν τον άφησαν να κρατήσει τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και τον πανικόβαλαν αρκετά για ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας πολλούς παίκτες στις αντεπιθέσεις. Ο πρωταθλητής δεν έκανε σχεδόν τίποτα επιθετικά και πλήρωσε ακριβά και λάθη της άμυνάς του από την οποία θα λείψει απόψε ο  Σισέ – πράγμα που μεγαλώνει το βαθμό δυσκολίας του παιγνιδιού.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News