ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ 1-2: Είναι από τις στιγμές που λες «αδίκησε τον εαυτό του»

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει στο sportday.gr και τονίζει πως αν οι πειραιώτες συνεχίσουν έτσι, θα φτάσουν στο στόχο τους…

Τελικά ο Ολυμπιακός όντως είχε ετοιμάσει κάτι καλό για το ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Προσωπικά θεωρώ πως έκανε πολλά καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο κόντρα στους Γερμανούς, ωστόσο υπήρξαν και αυτά τα οποία του πήγαν στραβά και έχασε τελικά το ματς.

Μία ήττα την οποία οι «ερυθρόλευκοι» με την εμφάνιση που είχαν πιστεύω πως δεν την άξιζαν. Η ομάδα του Πειραιά έτρεξε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και το έκανε απέναντι σε μία γερμανική ομάδα, οι οποίες φημίζονται για τη φυσική τους κατάσταση.

Πίεσε όσο μπορούσε και είχε τις αντοχές, αλλά μετά όσο περνούσε η ώρα και από τη στιγμή που δεν έβαλε ο Ολυμπιακός το δεύτερο γκολ, η Άιντραχτ «χτύπησε»…

ΕΙΧΕ ΤΑ… ΜΙΣΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως αυτό που πρέπει να έχει η ομάδα του σε σχέση με το παιχνίδι που έδωσε στη Γερμανία για να διεκδικήσει κάτι, ήταν καλύτερη κατοχή μπάλας και αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε τα… μισά απ’ αυτά που ζήτησε ο Πορτογάλος τεχνικός. Είχε την κατοχή της μπάλας και χωρίς να την πουλάει εύκολα στους Γερμανούς. Όμως από την άλλη δεν είχε την αποτελεσματικότητα.

Λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση να είχαν οι πειραιώτες στην τελική τους προσπάθεια το δεύτερο γκολ θα είχε έρθει εύκολα! Ναι εύκολα! Αν ο Μαντί Καμαρά δεν προσπαθούσε να… σκοτώσει τον Τραπ στη φάση του πρώτου ημιχρόνου και πλάσαρε καλύτερα θα το είχε βάλει. Ή αν ο Μασούρας είχε ένα καλύτερο τελείωμα στο τετ α τετ του, ή ο Ονιεκούρου στο δικό του τετ α τετ…

Κλασικές ευκαιρίες στις οποίες ο Ολυμπιακός δεν πήρε από καμία το γκολ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Από ένα σημείο και μετά ήταν λογικό πως ο Πέδρο Μαρτίνς έπρεπε να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις. Γιατί ο Ολυμπιακός είχε τρέξει αρκετά και άρχισε να βγάζει κούραση μέσα στο γήπεδο. Λογικό βέβαια, γιατί απέναντί του μία ομάδα η οποία δε σταματάει να τρέχει.

Όμως ο Πορτογάλος έβγαλε τους δύο καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι ίσως είχαν να δώσουν και άλλο στο ματς. Ονιεκούρου και Ελ Αραμπί…

Ήταν οι δύο κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» και οι πιο επικίνδυνοι για την άμυνα των Γερμανών. Όταν έγιναν αλλαγή και οι δύο, αυτοί που μπήκαν δεν πρόλαβαν να βοηθήσουν τόσο και η Άιντραχτ άρχισε να βγάζει περισσότερους παίκτες στην επίθεσή της, αφού πίσω δεν ένιωθε τον Ολυμπιακό το ίδιο απειλητικό με πριν.

Η ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΟΥΛΑ…

Αρκετοί βλέπουν τη βαθμολογική κατάσταση της Άιντραχτ στη Γερμανία και θεωρούν πως δεν είναι και κάτι το τρομερό. Θα πρέπει όμως να δουν λίγο συνολικά τους Γερμανούς στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό.

Είναι μία ομάδα η οποία έχει την πίεση προς τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού της. Ομάδα με καλά πνευμόνια, δυνατές και επικίνδυνες μονάδες και να φανταστεί κανείς πως ο εκ των κορυφαίων της, Κόστιτς, δεν ήταν στο Καραϊσκάκη.

Δεν είναι κακή ομάδα, οπότε δεν θα πρέπει να θεωρούμε και ως αποτυχία το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει κάτι απέναντί της. Έδειξε ότι την κοιτάει στα μάτια μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά σε καμία περίπτωση η Άϊντραχτ δε θεωρείται αδύναμη…

ΥΓ: Αν ο Ονιεκούρου από εδώ και πέρα είναι έτσι, τότε ναι να κρατήσει τη φανέλα σπίτι του…

ΥΓ2: Εντάξει έγινε και αυτό σε ματς του Ολυμπιακού, «κόπηκε» το VAR σε αγώνα της UEFA! Το λες και κακοτυχία αυτό.

ΥΓ3: Φέτος το πρόβλημα στους «ερυθρόλευκους» εντοπίζεται αρκετά στο κέντρο του. Οι βασικοί παίκτες της μεσαίας γραμμής βγάζουν κούραση και αυτό είναι θέμα. Εδώ ίσως να πρέπει να ενεργοποιήσει περισσότερο τον Κούντε ο Μαρτίνς.

ΥΓ4: Τελικά αυτή η κίτρινη στον Σισέ κόστισε. Ο Μπα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Η άμυνα έχασε δύο φορές τη συγκέντρωσή της, ήταν μέσα και στις δύο και δέχτηκε δύο γκολ ο Ολυμπιακός…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News