ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Πώς θα καταφέρει να γίνει... Ντουράντ;

Η τιτανομαχία Γιάννη και Ντουράντ στο «Barclays Center» πρόσφερε ανείπωτη συγκίνηση στους απανταχού «μπασκετόφιλους», όμως δημιούργησε και ένα εύλογο ερώτημα.

Αναμφίβολα, η… ματσάρα που παρακολουθήσαμε τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/6) στο «Barclays Center» μεταξύ των Μιλγουόκι Μπακς και των Μπρούκλιν Νετς στο πλαίσιο του 5ου αγώνα της ημιτελικής σειράς της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA θα μνημονεύεται για αρκετά χρόνια. Οι δύο ομάδες προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού έδωσαν ένα πραγματικό basket show, όμως το ενδιαφέρον όλων κέντρισε για άλλο ένα ματς η… τιτανομαχία μεταξύ του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Κέβιν Ντουράντ. Οι δύο υπερπαίκτες τα έκαναν όλα στο παρκέ, με τον τελευταίο λόγο να τον έχει ο απίστευτος «K.D.» ο οποίος ολοκλήρωσε την προσωπική του ραψωδία με ένα τρίποντο… μαχαιριά στην καρδιά των Μπακς στα 50”, ενώ έβγαλε και την καθοριστική άμυνα στα 16 δευτερόλεπτα για τη λήξη, κλειδώνοντας τη νίκη των Νετς. Τα «ελάφια» για άλλο ένα ματς έβαλαν τα… χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους, καθώς αν και προηγήθηκαν ακόμα και με 17 πόντους διαφορά, εν τέλει έχασαν τη συγκέντρωση τους και απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι έχουν μεταξύ άλλων και πνευματικό πρόβλημα στα ματς υψηλής πίεσης. Το μέγεθος της αποτυχίας μάλιστα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα του Μπρούκλιν αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Κάιρι Ίρβινγκ που τέθηκε νοκ άουτ από τη σειρά και έχοντας τον Τζέιμς Χάρντεν σε κακή βραδιά, εμφανώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του και την έλλειψη ρυθμού.

Ο… εξωγήινος Κέβιν Ντουράντ ανάγκασε τον «Greek Freak» να του πλέξει το εγκώμιο μετά το ματς και δημιούργησε και μία απολύτως εύλογη απορία. Τελικά τι χρειάζεται ο δις MVP της κανονικής περιόδου του NBA, Γιάννης, για να καταφέρει να γίνει… Ντουράντ και να γευτεί κι αυτός το νέκταρ της επιτυχίας (πρωτάθλημα); Η πιο σίγουρη απάντηση είναι… καλύτεροι συμπαίκτες. Ο «Greek Freak» χρειάζεται ορισμένους συμπαίκτες που θα φέρουν περισσότερη λάμψη στο Μιλγουόκι, παίκτες άξιους να σταθούν στο πλάι του, ιδίως στα μεγάλα ματς, σ’ αυτά που πρέπει να γίνει το step up απ’ όλους. Το one man show του Γιάννη με σποραδικές… ουσιαστικές βοήθειες από τους συμπαίκτες του αρκεί και θα συνεχίσει να αρκεί για να καταφέρνουν οι Μπακς να πορεύονται μέχρι τα Playoffs, όχι όμως για να γίνει το βήμα παραπάνω που θα οδηγήσει τον Γιάννη στο διακαή πόθο του, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μίντλετον όταν χρειάζεται να μιλήσει στα κρίσιμα σημεία συνήθως… σιγεί, ο τίμιος Λόπεζ έχει ταβάνι και σαν μία γενικότερη εικόνα το ρόστερ των Μπακς χρειάζεται μία ένεση… ποιότητας για να καταφέρει να φτάσει ως το τέλος του δρόμου.

Έχει και ο ίδιος ο Γιάννης μερίδιο ευθύνης; Φυσικά. Στην εποχή που ολοένα και περισσότεροι… seven-footers σουτάρουν έξω από την άρκτο των τριών πόντων με υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ο Γιάννης δεν μπορεί να παραμείνει εσαεί… άσουτος. Έτσι, βάζει ο ίδιος ταβάνι στον εαυτό του. Μία ενδεχόμενη βελτίωση του στο σουτ θα τον εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο, καθότι πλέον θα είναι πραγματικά αδύνατο να προσαρμοστεί οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα πάνω του, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορεί να κάνει τη ζημία από… έξω. Αν λοιπόν καταφέρει να φτιάξει τα ποσοστά του σε βολές και σουτ μέσης και μακρινής απόστασης, τότε πραγματικά το ταβάνι του θα είναι τα.. άστρα και η δική του βελτίωση θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο μεγάλο όνειρο. Όνειρο είπαμε; Τωόντι. Ο «Greek Freak» συνεχίζει και θα συνεχίσει να ονειρεύεται μέχρι να φτάσει στην επίτευξη του μεγάλου του στόχου και οσονούπω θα μπει στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Οι ευκαιρίες τίτλου θα έρθουν και για να καταφέρει να τις… αρπάξει από τα μαλλιά θα πρέπει να σφυρηλατήσουν τόσο ο ίδιος, όσο και οι Μπακς το μέταλλο του πρωταθλητή. Το πρωτάθλημα δεν έρχεται με ένα μαγικό… ραβδάκι, αλλά με αρκετό κόπο και υπομονή, αυτό άλλωστε το γνωρίζουν καλύτερα απ΄όλους ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ, οι οποίοι για να φορέσουν για πρώτη φορά το… δαχτυλίδι περίμεναν μέχρι το 27ο και 28ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News