ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 76-80: Νίκη θρίλερ στο ροντέο της Βαυαρίας

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το Audi Dome, αφού επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 80-76 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.

Σε ένα παιχνίδι που όλα έδειχναν ότι θα είναι ντέρμπι, οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και από την αρχή έδωσαν μία μάχη στο παρκέ του Audi Dome. Η Ρεάλ ξεκίνησε κάπως καλύτερα την αναμέτρηση αφού προηγήθηκε με 4-11, αλλά η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι αντέδρασε άμεσα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στην ισοπαλία (13-13).

Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στην «Βασίλισσα», η οποία με ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει μία σημαντική διαφορά, αφού η Μπάγερν την δυσκόλεψε πάρα πολύ. Το 25-26 έγινε 32-43 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την Ρεάλ να τρέχει ένα επιμέρους 7-17 στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου οι Βαυαροί… αφυπνίστηκαν και κατάφεραν αργά να μειώσουν την διαφορά που είχε πάρει η Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, με μία εύστοχη βολή του Ρούμπιτ η ομάδα του Τρινκιέρι ισοφάρισε σε 53-53, αλλά και πάλι η Ρεάλ είχε την απάντηση και πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 58-60. 

Κάπου εκεί το παιχνίδι πήρε μία… άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να δίνουν μία πραγματική μάχη και την αναμέτρηση να εξελίσσεται σε… ροντέο. Η Μπάγερν μπήκε μπροστά με 62-60, με τον Ρούντι Φερνάντες να βάζει και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ (62-63) και τον Κοζέρ να της δίνει αέρα τεσσάρων πόντων (62-66). 

Βέβαια, οι Βαυαροί δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς πέρασαν μπροστά με καλάθια από τους Λούτσιτς, Ρούμπιτ και Γουόλντεν (76-72). Ωστόσο, οι Μαδριλένοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, αφού με βολές του Ερτέλ, ένα καλάθι του Κοζέρ και νέες βολές του Γιαμπουσέλε, στα 26” από το τέλος του αγώνα, μπήκαν για τα καλά μπροστά στο σκορ, με την Μπάγερν να μην μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 32-43, 58-60, 76-80

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News