ΝΤΟΝΑΤΑΣ ΜΟΤΕΓΙΟΥΝΑΣ ΣΤΟ SPORTDAY.GR: «Μας "έπνιξε" ο Ολυμπιακός - Είχε δίκιο ο Ντόντσιτς!»

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Μονακό και ο Ντονάτας Μοτεγιούνας… έβγαλε το καπέλο στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» ενώ συμφώνησε με τον Λούκα Ντόνσιτς για τις δυσκολίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μπορεί να είναι σταχτοπούτα στη διοργάνωση, αλλά μόνο ως τέτοια δεν αγωνίζεται η Μονακό του Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Άλλωστε παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, το ρεκόρ της συνεχίζει να μην είναι αρνητικό. Για να φτάσει όμως σε αυτό το 4-4, στρατολόγησε το καλοκαίρι NBAers που θα πλαισίωναν το νεανικό και αθλητικό της σύνολο, με τελευταίο τον Ντουέιν Μπέικον.

Ένας άλλος με πολυετή θητεία στην Αμερική, ο Λιθουανός Ντονάτας Μοτεγιούνας, μίλησε στο sportday.gr για την αναμέτρηση κόντρα στους «ερυθρόλευκους», αλλά και το δίκιο που είχε ο Λούκα Ντόνσιτς!

Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, ανατρέποντας το προβάδισμά σας;

«Πρώτα από όλα ο Ολυμπιακός άλλαξε την άμυνά του, άρχισαν να αλλάζουν σε όλες τις καταστάσεις και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε καλά επιθετικά. Από την δική μας κακή επίθεση βγήκαν στον αιφνιδιασμό και βρήκαν εύκολους πόντους. Όταν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο είναι φυσιολογικό να ηττηθείς.

Είναι δύσκολο να βρεις πόντους στο transition, όταν η αντίπαλη άμυνα παίζει σε αυτό το επίπεδο έντασης. Δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πιστοί στο πλάνο τους τακτικά, μας έβαλαν φρένο και έτρεξαν. Κατάφεραν να μας “πνίξουν”».

Ο Λιθουανός μετρά 261 παιχνίδια στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Ρόκετς, Πέλικανς και Σπερς. Ο ίδιος απολαμβάνει το μπάσκετ που παίζει στα 31 του χρόνια, στην Ευρώπη πλέον, με μία αναφορά στον πρώην προπονητή του, Γκρεγκ Πόποβιτς.

«Νιώθω πολύ άνετα στη Μονακό. Όπως είπε και ο Γκρεγκ Πόποβιτς “ένα είναι το μπάσκετ, ανεξάρτητα με το πού παίζεις’. Είτε είσαι ικανός να παίξεις, είτε όχι. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ευρώπη, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και απολαμβάνω κάθε στιγμή που παίζω μπάσκετ».

Όσον αφορά τις κουβέντες του Λούκα Ντόνσιτς, που ισχυρίζεται ότι στην Euroleague είναι πολύ πιο δύσκολο να σκοράρεις, από ό,τι στο NBA, ο Λιθουανός σέντερ της Μονακό απάντησε κατηγορηματικά.

«Ναι φυσικά, ο Λούκα έχει δίκιο. Στο ΝΒΑ υπάρχει ο κανόνας των τριών δευτερολέπτων στη ρακέτα, ενώ εδώ όχι και το παιχνίδι βασίζεται πολύ περισσότερο στην τακτική με πολύ λιγότερους χώρους από ό,τι στην Αμερική. Οπότε ναι, είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις εδώ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News