SUPER LEAGUE 2 2021-22: Ο χάρτης των 34 μονομάχων της Super League 2

Τι πρέπει να περιμένουμε από τις ομάδες που ξεκινούν το μαραθώνιο της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας

Εγένετο σέντρα λοιπόν στη νέα Betsson Super League 2, η οποία έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την κατάργηση της Football League. Μοναδικός όσο και σημαντικός αστερίσκος η οριστική λύση στο ζήτημα του τηλεοπτικού συμβολαίου με την Κρατική Τηλεόραση.  

Οι ατραξιόν

Ξεχωριστό χρώμα στη φετινή διοργάνωση δίνει η παρουσία των β’ ομάδων των τεσσάρων της Super League Interwetten. Ο Ολυμπιακός Β’ του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο ΠΑΟΚ Β’ του Πάμπλο Γκαρσία, η ΑΕΚ Β’ του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και ο Παναθηναϊκός Β’ του Γιάννη Βονόρτα ετοιμάζονται να γράψουν τη δική τους ιστορία στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να σημειωθεί πως δεν έχει καμία από τις τέσσερις ομάδες, το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Οι πρωταγωνιστές

Σημαντικό ρόλο τη φετινή σεζόν θα παίξουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Super League Interwetten, και είναι μερικές από τις πιο παραδοσιακές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΛ του Ηλία Φυντάνη με ρόστερ το οποίο αποτελείται από παίκτες με εμπειρία, θέλει να επιστρέψει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Κάτι που θέλει να πετύχει και η Ξάνθη, πράγμα που δεν κατάφερε την περασμένη σεζόν συμμετέχοντας στα μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Ο Λεβαδειακός με τον Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο του, έναν προπονητή που άφησε τη σφραγίδα του με τον Εργοτέλη θέλει να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στους μεγάλους των ελληνικών ποδοσφαιρικών δρώμενων.

Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει και στα Χανιά του Νίκου Παπαδόπουλου, με ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν για άλλη μια σεζόν.

Οι έμπειροι

Την εμπειρία τους στην κατηγορία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν, ομάδες με όνομα βαρύ σαν ιστορία στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Πρώτος και καλύτερος ο Εργοτέλης με το Νίκο Μπαδήμα στον πάγκο του, συνεχίζει στο πλάνο που έχει χαράξει χρόνια τώρα με νέα παιδιά και θέληση για διάκριση. Ένα πλάνο που τον έφερε ένα βήμα από την άνοδο, τη σεζόν που μας πέρασε. Μια ομάδα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ο Απόλλων Λάρισας του Μαρσέλο Στράτσια ο οποίος θα συνεχίσει να σκέφτεται λάτιν. Ερωτηματικό αποτελούν τα Τρίκαλα του Τίμου Καβακά, για το πώς θα εμφανιστούν αλλά και τις αντοχές που θα δείξουν σε μια γεμάτη απαιτήσεις αγωνιστική σεζόν. Όσο για τον ΟΦ Ιεράπετρας του Στάϊκου Βεργέτη, θέλει αυτή τη σεζόν να πετύχει το στόχο της καθιέρωσης στην κατηγορία. Μια ακόμη ομάδα που μπαίνει στη μάχη για να πετύχει τους στόχους της, σε μια χρονιά με αυξημένο δείκτη δυσκολίας είναι ο Καραϊσκάκης Άρτας με τον Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς στον πάγκο του.  

Οι μεγάλες επιστροφές

Ξεκινώντας από το βορρά πάμε να δούμε τις ομάδες θα δώσουν το δικό τους στίγμα στο πρωτάθλημα επιστρέφοντας στις εθνικές κατηγορίες. Η Αναγέννηση Καρδίτσας του Περικλή Αμανατίδη, με ένα ρόστερ γεμάτο ποδοσφαιρικά χιλιόμετρα, η Βέροια του Παύλου Δερμιτζάκη, ο Ολυμπιακός Βόλου του Γιώργου Βαζάκα και η Νίκη Βόλου του Αλέκου Βοσνιάδη έρχονται για να μείνουν και να θέσουν ακόμη υψηλότερους στόχους. Το ίδιο ισχύει και για τον Απόλλωνα Πόντου, τον Πιερικό, το Αιγάλεω, την Καλλιθέα αλλά και τον Πανσερραϊκό. Μια μεγάλη επιστροφή που θα μπορούσε να τη μερίδα του λέοντος, είναι του Ηρακλή. Η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη με τον κόσμο της αλλά και με άτομα μέσα από την οικογένεια του Γηραιού, παλεύει για την καθιέρωση και την επιστροφή στη Super League Interwetten.

Τέλος η Καλαμάτα του Νίκου Αναστόπουλου, θέλει να επιβεβαιώσει το προσωνύμιο που τη συνοδεύει σα «Μαύρη Θύελλα».

Οι μαχητές

Πάμε και στους σκληρούς της κατηγορίας, όπως οι Ροδίτες τα «ελάφια» του Σωτήρη Αντωνίου έρχονται με φόρα από τη Football League, και στοχεύουν ψηλά. Ο Διαγόρας του Σάκη Θεοδοσιάδη θέλει να δείξει πως η περσινή σεζόν δεν αποτέλεσε ένα «πυροτέχνημα».

Οι survivors

Για το τέλος αφήσαμε αυτούς που θα παλέψουν για την επιβίωση τους, τη σεζόν που ξεκινάει. Αστέρας Βλαχιώτη, Ζάκυνθος, Επισκοπή, Κηφισιά και Ηρόδοτος από το Νότο. Όπως και οι Θεσπρωτός, Αλμωπός Αριδαίας και Καβάλα θα διεκδικήσουν το δικαίωμα της παραμονής τους στην κατηγορία.                                      

       

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News