ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πίεση και ένταση δίνουν τον έλεγχο

Το Sportday.gr καταγράφει μία από τις πιο σημαντικές οδηγίες του Γιοβάνοβιτς στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το κυριακάτικο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα κριθεί στην κυριολεξία στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη ποιότητα και κάποιες μονάδες που δεν υπάρχουν στο Τριφύλλι, όπως τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και τον Μπίσεσβαρ. Όμως, το ρόστερ του είναι γηρασμένο και πληγωμένο από τους τραυματισμούς και αναγκάζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει μικρό ροτέισον.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι εξίσου ποιοτικός, όμως έχει να αντιτάξει περισσότερη ενέργεια και φρεσκάδα. Δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, όπως ο αντίπαλος του, δεν ταξίδεψε αφού παίζει στην έδρα του και συγκέντρωσε όλη την προσοχή του στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Superleague.

Ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχετίζεται με την εκμετάλλευση της κόπωσης των «ασπρόμαυρων». Ο Σέρβος προπονητής σχεδιάζει να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ στους κουρασμένους μέσους του και στην έλλειψη εναλλακτικών, ώστε ο Λουτσέσκου να μπορέσει να τους αναπληρώσει.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει από τον Αλεξανδρόπουλο και τους δύο επιθετικούς να πρεσάρουν σχετικά ψηλά, καθώς και από τον Χατζηγιοβάνη και τον Βιτάλ να συγκλίνουν για να βοηθούν στην πίεση.

Ο σκοπός του Γιοβάνοβιτς είναι ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί με ένταση και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει με άνεση τη μπάλα και να φτάσει στην περιοχή του Μπρινιόλι. Κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η τετράδα της άμυνας, γιατί πρέπει να μένει ψηλά στο τερέν και να μην αφήνει χώρους για να καλύψει η μεσαία γραμμή.

Ουσιαστικά, ο ελιγμός που θα επιχειρήσει ο Γιοβάνοβιτς έχει υψηλό ρίσκο, δεδομένης της ποιότητα του Δικεφάλου. Όμως, αν επιτύχει, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τον έλεγχο και θα φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News