ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 0-2: «Πολίτες» για εκτόξευση, «κόκκινοι διάβολοι» για λύπηση

Σε ένα ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μία άνετη νίκη στο Ολντ Τράφορντ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 2-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League…

Κυρίαρχη νίκη κόντρα στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, με σκορ 2-0, αφήνοντας πίσω της την «γκέλα» της προηγούμενης αγωνιστικής με την Κρίσταλ Πάλας.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Το παιχνίδια ξεκίνησε εξαιρετικά για τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να μπαίνουν με το πόδι στο γκάζι. Πήραν από το πρώτο λεπτό την μπάλα στα πόδια τους, δημιουργώντας απειλές για την εστία του Ντε Χέα.

Μάλιστα, στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, οι «πολίστες» σε μία πολιορκία τους στα καρέ της Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν με τον Γκουντογκάν να πάρουν ανοίξουν το σκορ, με τον Μπαϊγί δευτέρολεπτα αργότερα να μην καταφέρνει να απομακρύνει σωστά τη μπάλα, στην παράλληλη σέντρα του Ζοάο Κανσέλο, και να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΝΤΕ ΧΕΑ

O Ισπανός τερματοφύλακας ήταν ο πρωταγωνιστής της Γιουνάιτεντ, κάνοντας τα αδύνατα – δυνατά για να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Αποσόβησε σχεδόν όλες τις επιθετικές προσπάθειες της Σίτι, με το 1-0 να μοιάζει ουτοπικό μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Βέβαια, η τύχη δεν φάνηκε να είναι με το μέρος του πορτιέρε των «κόκκινων διαβόλων». Λίγο πριν της λήξη του πρώτου μέρους, μία αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, έδωσε την ευκαιρία στον Μπερνάρντο Σίλβα να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Ζοάο Κανσέλο και να κάνει το 2-0.

Για το τέρμα αυτό, πέρα από τους αμυντικούς, φέρει ευθύνη και ο Ντε Χέα, ο οποίος δεν αντιδρά σωστά στο αδύναμο σουτ του Πορτογάλου, δεχόμενος το γκολ από την κλειστή γωνία, στελνοντας παράλληλα ο ίδιος τη μπάλα στα δίχτυα. 

ΔΕΥΤΕΡΟ 45ΛΕΠΤΟ… ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Με την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να μοιάζει ανύμπορη να βγάλει αντίδραση στην κυριαρχία της ομάδας του Γκουαρντιόλα, οι «πολίτες» πραγματοποίησαν ένα δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο έκαναν συντήρηση κυκλοφορώντας άνετα την μπάλα γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Μπαϊγί (46′ Σάντσο), Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Γουάν – Μπισάκα, Μπρούνο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (80′ Φαν ντε Μπεεκ), Σο (73′ Τέλες), Γκρίνγουντ (67′ Ράσφορντ), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκαμπριέλ Ζεσούς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News