ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 82-85: Αλύγιστος Κολοσσός, σόκαρε την ΑΕΚ στα Λιόσια! (highlights)

Όχι, αυτό σίγουρα δεν είναι ΑΕΚ! Η «Ένωση» έβγαλε το χειρότερο πρόσωπό της στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, υποτάχθηκε στον εξαιρετικό Κολοσσό H Hotels με 82-85 και υποχώρησε στο 3-3 ρεκόρ στην Stoiximan Basket League, επιβεβαιώνοντας εκ νέου ότι βρίσκεται σε αγωνιστικό τέλμα από το οποίο καλείται να βγει άμεσα, όπως επιτάσσει η ιστορία της.

Ο Κολοσσός ήταν ξανά… Κολοσσός, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως θα είναι από τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν στον φετινό… μαραθώνιο της Stoiximan Basket League, με το ρεκόρ του πλέον να πηγαίνει στο 4-2.

Ο Μπράιαν Ανγκόλα αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό στην άμυνα των «θαλασσί», σημειώνοντας 28 πόντους, με τους Ίαν Χάμερ, Νίκο Παππά και Κίνο Κολόμ να έχουν συνεισφορά 16, 13 και 11 πόντων αντιστοίχως.

Αιχμή του δόρατος στην εμπροσθοφυλακή των θριαμβευτών ήταν ο Στέφαν Ποτ, σκοράροντας 16 πόντους. Ουκ ολίγα προβλήματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα δημιούργησαν επίσης οι Στέφαν Μομίροφ, Κένι Γουίλιαμς και Κιμ Τιλί, αριθμώντας από 14, 14 και 12 πόντους κατ΄αντιστοιχία.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… ΜΟΝΑΔΩΝ

Στο πρώτο δεκάλεπτο η εικόνα των δύο ομάδων ήταν διαμετρικά αντίθετη. Η ΑΕΚ ήταν ένα ανομοιογενές σύνολο χωρίς διακριτούς ρόλους στο παιχνίδι της, που βασιζόταν αποκλειστικά στο επιθετικό ταλέντο κάποιων αθλητών της, ο Κολοσσός ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Μετά το αρχικό νωχελικό ξεκίνημα για τους δύο αντιπάλους, οι οποίοι σκόραραν με το… σταγονόμετρο στα πρώτα «αναγνωριστικά» λεπτά (6-5 στο 5′), ο Κολοσσός όρισε το τέμπο και εκμεταλλεύτηκε κάποια αβίαστα λάθη στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων», αλλά και τις αργές επιστροφές τους, βρίσκοντας πόντους στο τρανζίσιον. Με σερί 0-10 μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, προηγήθηκε με 6-15 στο 7′. Ο Ανγκόλα κράταγε μόνος του την ΑΕΚ (14-20 στο 9′), με προσωπικές ενέργειες, αλλά ο Κολοσσός είχε εξαιρετική στόχευση στην επίθεσή του και με τον Χατζηδάκη στο «σημάδι», έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 10 πόντων (16-26).

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Οι έντονες παρατηρήσεις του Στέφανου Δέδα έπιασαν… τόπο στην ανάπαυλα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης περιόδου και η ΑΕΚ γύρισε τον… διακόπτη, παρουσιάζοντας βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Άμα τη επιστροφή των δύο ομάδων εντός των τεσσάρων γραμμών, η ΑΕΚ άσκησε ασφυκτική πίεση στην άμυνά της και με περισσότερη σύνεση στην επίθεση, «ψαλίδισε» τη διαφορά στους 3 πόντους (23-26 στο 12′). Σε γενικές γραμμές, οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει την επαφή τους με το καλάθι, μένοντας αρκετά χαμηλά στο παραγωγικό κομμάτι στη δεύτερη περίοδο. Έστω και έτσι, όμως, εξακολουθούσαν να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα, με τον Ποτ να γίνεται παράγοντας της περιόδου, καθώς η ΑΕΚ συνέχιζε να ταλανίζεται από ασυνέπεια και μεταπτώσεις στην απόδοσή της (31-36 στο 17′). Ο έμπειρος Μαυροειδής έφερε το ματς στην ισορροπία (36-36 στο 19′), με τον επίλογο του πρώτου ημιχρόνου να γράφεται από τον Ξανθόπουλο (38-39). Κηλίδα της περιόδου, ο τραυματισμός του Πετρόπουλου στα 21.9” για το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Έλληνας γκαρντ αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο.

 ΑΝΓΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο… άσβεστος Ανγκόλα έβαλε την Ένωση με 6 μπροστά στο σκορ (46-40 στο 22′), όμως οι φιλοξενούμενοι, με τρεις διαδοχικές… τρίποντες «βόμβες» έκοψαν τον ρυθμό των γηπεδούχων και επανάκτησαν άμεσα τη ηνία (48-53 στο 25′). Η ΑΕΚ έχασε πάλι τον προσανατολισμό της και ο Κολοσσός προηγήθηκε με 51-58 ρίχνοντας τους γηπεδούχους στα… σχοινιά. Ο Φιλιππάκος εξελίχθηκε σε X-factor για τους γηπεδούχους και με 6 διαδοχικούς πόντους έκλεισε εν ριπή οφθαλμού την ψαλίδα (57-58 στο 27′). Ακολούθως, ο Παππάς έφερε το ματς εκ νέου στην ισοπαλία (60-60) και ακολούθησε νέα… βόμβα από τον Ανγκόλα, που έβαλε τους «κιτρινόμαυρους» ξανά σε θέση οδηγού (63-60), λίγο πριν πέσει η αυλαία της περιόδου (63-61). Η ΑΕΚ είχε επιστρέψει για τα καλά βρίσκοντας πολλούς και διάφορους εκφραστές στην επίθεσή της.

ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙ… ΤΡΙΠΟΝΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Οι Ροδίτες δεν πτοήθηκαν. Διόλου. Με δύο συναπτά τρίποντα του Γουίλιαμς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ (63-67). Κι δεν… σταμάτησαν εκεί. Με κρεσέντο τριών πόντων ανέβηκαν και στο +6 (67-73), με τον Μαργαρίτη να κάνει επίσης ζημιά στους γηπεδούχους από την περίμετρο. Ο Χάμερ απάντησε με δύο διαδοχικά corner threes για να φέρει ξανά το ματς στην ισοπαλία (73-73) δίνοντας το σάλπισμα της τελικής αντεπίθεσης των «κιτρινόμαυρων». Εν συνεχεία, ο Παππάς έβαλε μπροστά την ΑΕΚ (78-75), αλλά οι Ροδίτες προσπέρασαν ξανά με «βόμβα» από τον… καυτό Μομίροφ (78-80). Με απίστευτο τρίποντο με step back, ο Ποτ έβαλε με τρεις μπροστά τους Ροδίτες (80-83), ενώ, στην τελική ευθεία, ο Γουίλιαμς διεύρυνε στους 5 το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (80-85 στο 39′). Ο κλοιός είχει σφίξει ασφυκτικά για τους γηπεδούχους, που έψαχναν μία υπέρβαση στο τελευταίο λεπτό. Η ΑΕΚ μείωσε με τον Παππά σε 82-85, με τον Μομίροφ να υποπίπτει σε λάθος στην επίθεση των φιλοξενούμενων, στα 9.4″ για τη λήξη του ματς. Η Ένωση έψαχνε το μεγάλο σουτ της ισοφάρισης και το βρήκε με τον Φιλιππάκο στα 4″. Η μπάλα, ωστόσο, κατέληξε εκτός στόχου, με τον Κολοσσό να «δραπετεύει» με τη σπουδαία νίκη από τα Άνω Λιόσια.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 38-39, 63-61, 82-85

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News