ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' - ΠΑΟΚ Β' 3-1: Ιστορική ανατροπή σε 22 λεπτά!

Αν και έχαναν οι πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς στην πρεμιέρα της δεύτερης κατηγορίας…

Έγινε το πρώτο ματς των δεύτερων ομάδων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2, με τα δύο νεοσύστατα τμήματα να παίζουν στο δημοτικό στάδιο της Καλλιθέας «Γρ. Λαμπράκης».

Για αυτό και χαρακτηρίζεται και ως ιστορική η συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού είναι το πρώτο τους ματς.

Στον αγώνα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί, χάρη σε λάθος των «ερυθρόλευκων», και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έγινε το αφεντινό της αναμέτρησης. Κατάφερε να κάνει την ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά, φτάνοντας στο τελικό 3-1!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΟΚ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ… ΕΧΑΣΕ

Στο ματς ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά και μάλιστα μπόρεσε να προηγηθεί από νωρίς.

Βέβαια το γκολ της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε μετά από λάθος των πειραιωτών. Συγκεκριμένα, στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καλογερόπουλος σε προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, πλάσαρε τον Τζολάκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Το γκολ αυτό όμως αντί να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που αντέδρασε και μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 22′ ο Μπα έκανε το σουτ μετά από γύρισμα του Ξενιτίδη από τα δεξιά, με την μπάλα όμως να περνάε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε, χωρίς όμως να φτάνει σε κάποιο γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν μπόρεσε να γίνει ξανά επικίδυνος.

Να σημειωθεί πως στο 23′ υπήρξε ένταση στο γήπεδο, αλλά και στην κερκίδα, εξαιτίας μίας αψιμαχίας που υπήρξε ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων. Παράλληλα, όμως έφυγε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ τρέχοντας και εκνευρισμένος ο προπονητής τερματοφυλάκων κάτι το οποίο προκάλεσε την κερκίδα. Αποτέλεσμα ήταν να δει την κόκκινη κάρτα ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και μπόρεσε μέσα σε λίγα λεπτά να ανατρέψει το σκορ!

Αρχικά υπήρξε η φάση του 51ου λεπτού της αναμέτρησης, όποτε και ζήτησε ο Ολυμπιακός χέρι σε φάση με τον Γιαξή, ενώ στο 61′ ο Σουρλής έκανε την ανάποδη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κωστή και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο Μαρίνος πλάσαρε από τ’ αριστερά της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ και στο 65′ έγινε το 1-1. Γύρισμα του Κίτσου από τ’ αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Καλουτσικίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-1!

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 70′ ήρθε η φάση που έφερε την ανατροπή. Ανατροπή του Κουλιεράκη στον Μπα, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι, με τον Μπα να το εκτελεί στο 71′ και να «γράφει» το 2-1!

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια δεν μπορούσε να αντιδράσει και ήρθε και το τρίτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους». Ο Βοΐλης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά και του τερματοφύλακα, πλάσαρε από πλάγια θέση αριστερά και διαμόρφωσε στο 87′ το τελικό 3-1!

ΑΥΤΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ…

Όπως είναι λογικό από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1, είχε και τους περισσότερους πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο Μπα έδειξε καλά στοιχεία και όσο περνούσε ο χρόνος στο ματς όλο και ανέβαζε το ρυθμό του. Από εκεί και πέρα, ο Μαρίνος κατάφερε να κάνει καλό ματς, ο οποίος έχει εμπειρία από τη Super League 2 από την περσινή του παρουσία στο Λεβαδειακό.

Παράλληλα, καλό ματς έκανε και ο Κίτσος με τις ενέργειές του από τ’ αριστερά, όμως ο παίκτης ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει περισσότερο απ’ όλους ήταν ο Σουρλής. Έχει άλλωστε την εμπειρία από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και κατάφερε να βγάλει την εμπειρία αυτή μέσα στο γήπεδο.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ όσο μπόρεσε να κάνει το δικό του παιχνίδι, ο Χατζηστραβός είχε καλά στοιχεία όμως δεν κατάφερε να δώσει περισσότερα στην ομάδα του για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναφορικά με τον πιο έμπειρο παίκτη του γηπέδου, Ίνγκασον, έπαιξε ως βασικός με τον ΠΑΟΚ, έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παρασύρθηκε από την κακή παρουσία της ομάδας του.

ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Δεν έκρυψαν οι «ερυθρόλευκοι» τα παράπονά τους για τον διαιτητή της αναμέτρησης, Βεργέτη, μιλώντας για το πέναλτι που ζήτησαν στο 51′ σε χέρι του Γιαξή, αλλά και για την απαράδεκτη ενέργεια του Αποστολόπουλου στο 83′.

Όταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ κλώτσησε εν ψυχρώ τον Μαρίνο και ο διαιτητής Βεργέτης του έδειξε την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη.

Ολυμπιακός Β’ (Α. Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Νίκολιτς, Μαρίνος (90′ Λιάτσος), Κίτσος, Κωστή (81′ Σαπουντζής), Σουρλής (90′ Ντόη), Αλγκασίμ Μπα (85′ Βοΐλης).

ΠΑΟΚ Β’ (Π. Γκαρσίας): Ταλιχμανίδης, Ίνγκασον (66′ Αποστολόπουλος), Τσαούσης (76′ Φασίδης), Πανίδης (58′ Γκορντεζιάνι), Καλουτσικίδης, Χατζηστραβός, Κουλιεράκης, Σαλαμούρας (46′ Γιαξής), Ουεντραόγκο, Τζίμας (66′ Παναγιώτου), Γαϊτανίδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News