ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ 2-1: Πήρε και το πρωτευουσιάνικο ντέρμπι, με σκόρερ και σωτήρα τον Κρόος, και πάτησε κορυφή

Την κορυφή της La Liga απολαβάνει η Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από την με αγωνία στο φινάλε νίκη 2-1 επί της γειτονικής Ράγιο Βαγεκάνο για την 13η αγωνιστική.

 

Το ρετιρέ της βαθμολογίας της La Liga απολαμβάνει η Ρεάλ Μαδίτης που νίκησε με δραματικό τρόπο εν τέλει τη γειτονική Ράγιο Βαγεκάνο για την 13η αγωνιστική.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ευθύς εξ αρχής έδειξε στους γείτονες ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου ο Τόνι Κρόος αξιοποίησε ωραία επίθεση της ομάδας του και πάσα από τον Ασένσιο για το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων με την επέμβαση του διόρθωσε το λάθος από το οποίο είχε προέλθει η φάση για την Ρεάλ. Το σκηνικό διατηρήθηκε ακέραιο ως το φινάλε του πρώτου μέρους με τους γηπεδούχους να απειλούν  σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις από το 35’ και μετά σε διάστημα λίγων λεπτών. Στις σημαντικότερες εξ αυτών αρχικά  ο Κομεσανά παρα λίγο να πετύχει το αυτογκόλ της χρόνιάς αλλά ο Ντιμιτριέφσκι να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ. Στη συνέχεια ήρθε το 2-0 από τον Μπενζεμά με το 10ο του εφετινό γκολ (και 9ο κόντρα στην εν λόγω αντίπαλο) ενώ λίγο αργότερα ο Γάλλος έχασε σπουδαία ευκαιρία να στείλει εκ νέου την μπάλα στα δίκτυα της Βαγεκάνο αστοχώντας με κοντινή κεφαλιά  και όντας μάλιστα αμαρκάριστος. Η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει νωρίς στο β’ μέρος είχε ορισμένες καλές στιγμές αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει. Η κορυφαία στιγμή στο ίδιο διάστημα ήρθε όμως από τον Βινίσιους με τον νεαρό Βραζιλιάνο που θυμίζοντας… Ρονάλντο (τον συμπατριώτη του βετεράνο πλέον άσο) πέρασε όποιον βρέθηκε μπροστά του με ένα εξαιρετικό σλάλομ νίκησε και τον Ντιομιτρέφσκι αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή κατάφερε να διώξει ο Βαλεντίν. Ακολούθησε μιά τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 54′ από τον Ασένσιο που απέτυχε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ράγιο σε τετ-α-τετ. Και στο 61′ ήταν ο Γάλλος διεθνής επιθετικός εκείνος που έχασε τη νέα  ευκαιρία των «μερέγχες» με άστοχο σουτ αυτή τη φορά. Η κορυφαία στιγμή της Ράγιο ήρθε στο 75′ με την σόλο προσπάθεια και το σουτ από τον Μπεμπέ και σχεδόν δύο λεπτά αργότερα μιά άλλη αλλαγή των φιλοξενούμενων ο μεγάλος Ρανταμέλ Φαλκάο με κεφαλιά και τη μικρή συμβολή της κόντρας στον Αλάμπα μείωσε  σε 2-1 αλλά στάθηκε άτυχος και αποχώρησε λίγο αργότερα λόγω τραυματισμού. Στη συνέχεια η Ρεάλ ήταν εκείνη που έφθασε εκ νέου κοντά στο σκορ με τον Αζάρ να αποτυγχάνει όμως να αξιοποιήσει με κεφαλιά μιά πολύ καλή σέντρα του Κασεμίρο λίγο μετά την είσοδο του στο ματςως αλλαγή στη θέση του Μπενζεμά. Και στο 1ο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να πληρώσει τις τόσες χαμένες ευκαιρίες η γηπεδούχος καθώς οι Βαλεντίν και Κατένα έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Κρόος να σώζει επί της γραμμής το πλασέ του πρώτου και τον Κουρτουά να αποκρούει το σουτ του τελευταίου.

Χάρη στην επιτυχία της η νικήτρια έφθασε τους 27 βαθμούς και πλέον είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος προσπερνώντας κατά δύο την Ρεάλ Σοδιεδάδ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 20 και βρίσκονται στην 6η θέση έχοντας ένα ματς παραπάνω από την μεγάλη γειτόνισσα τους.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (92′ Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Καμαβίνγκα, Κασεμίρο, Κρόος, Ασένσιο (83′ Λούκας Βάσκεθ), Μπενζεμά (83′ Αζάρ), Βινίσιους

Ράγιο Βαγεκάνο: Ντιμιτριέφσκι, Φρανσίσκο Γκαρσία, Κατένα, Σάβελιτς (81′ Πότσο), Μπαγιού, Κομεσάνα, Βαλεντίν,  Άλφαρο Γκαρσία, Παλαθόν (60′ Λόπεθ), Τρέχο (60′ Μπέμπε), Ντέκα (69′ Φαλκάο, 81′ Γκουαρδιόλα)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News