ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' 2-0 : Σωτηράκος και Οικονομίδης χάλασαν την ιστορική πρεμιέρα των «πρασίνων»

Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε μία αρκετά καλή εμφάνιση και ανάγκασε την δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού σε ήττα με 2-0 στο παρθενικό της παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός Β’ ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Super League 2, αφού ηττήθηκε από την Κηφισιά στην Καισαριανή (δεν έπαιξαν στο γήπεδο της ομάδας των βορείων προαστίων λόγω βελτιωτικών έργων) με 2-0 για την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος στο παρθενικό του επίσημο παιχνίδι μετά την ίδρυσή του.

Πλήρωσε τα λάθη του με το… καλησπέρα

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα αστάθεια στην άμυνά του και αυτό του κόστισε πάρα πολύ νωρίς, αφού μόλις στην δεύτερη φάση που δημιούργησε η Κηφισιά στο παιχνίδι, οι αμυντικού του «τριφυλλιού» δυσκολεύτηκαν να απομακρύνουν με την μπάλα να φτάνει στον Σωτηράκο που σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Χριστογέωργο για το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Άρχισε να βρίσκει πατήματα, αλλά δέχθηκε κι άλλο «χτύπημα»

Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να συνέλθουν από το σοκ και μετά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πατούν καλύτερα. Η πρώτη καλή στιγμή για κείνους ήρθε με μία κεφαλιά του Ενγκμπακοτό από καλή θέση, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχελή στο 21′.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτός που διατήρουσε την κατοχή, δέχθηκε κι άλλο τέρμα, όταν μετά από λάθος των παικτών του «τριφυλλιού», ο Οικονομίδης έφυγε στην αντεπίθεση, πήγε στην ατομική προσπάθεια, αφού δεν έχει στηρίγματα, μπήκε στην περιοχή από την δεξιά πλευρά και τελειώσε τη φάση με το ωραίο διαγώνιο σουτ που πήγε στην «ρίζα» του δεξιού κάθετου δοκαριού του Χριστογεώργου στο 26ο λεπτό.

Οι δύο απώλειες της Κηφισιάς και η μοναδική καθαρή ευκαιρία των «πρασίνων»

Μετά και το δεύτερο γκολ, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να υπερισχύσουν στον αγωνιστικό χώρο. Εκείνοι είχαν την ανάγκη να παίξουν για να μειώσουν, όμως οι παίκτες της Κηφισιάς είχαν τρομερή ψυχολογία, η οποία δεν άλλαξε ούτε όταν στο 34ο λεπτό είδαν δύο συμπαίκτες τους, τους Πρίτσα και Γκότοβο να αποχωρούν  με αναγκαστικές αλλαγές ελέω τραυματισμών και να δίνουν τις θέσεις στους Παπασάββα και Παυλάκη.

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να δημιουργήσει μόλις μία ακόμα καθαρή ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Αθανασακόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση στο 44ο λεπτό, πήγε στην ατομική προσπάθεια, αλλά το αδύναμο συρτό που επιχείρησε κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχελή. Έτσι, η ομάδα των βορείων προαστίων πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στο «τριφύλλι».

Το δοκάρι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και η φλύαρη υπεροχή

Στο δεύτερο 45λεπτο οι «πράσινοι» ξεκινήσαν πιο δυνατά και μάλιστα είχαν και δοκάρι σε σουτ του Τσιριγώτη μέσα από την περιοχή στο 52′. Παρά την κυριαρχία που είχε το «τριφύλλι» στον αγωνιστικό χώρο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 69ο λεπτό για να δημιουργήσει ξανά μία μεγάλη ευκαιρία. Εκεί, όμως, βρήκε μπροστά του τον Μιχελή, αφού ο κίπερ της Κηφισιάς προέβη σε διπλή επέμβαση στα σουτ των Σιδερά και Μαραθωνίτη.

Οι αλλαγές του Βονόρτα βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας, όμως όχι αισθητά. Η Κηφισιά άρχισε να αφήνει μέτρα στον Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο συνεχίζοντας να είναι το ίδιο συμπαγής αμυντικά. Στο 78′ ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μία καλή στιγμή με σουτ μέσα από την περιοχή, που πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία της Κηφισιάς.

Οι «πράσινοι» έκλεισαν την ομάδα των βορείων προαστίων στην περιοχή της, όμως δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνά της για να δημιουργήσουν φάσεις. Μέχρι το φινάλε του αγώνα το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να «ανησυχήσει» ξανά σημαντικά την Κηφισιά με αποτέλεσμα η ομάδα του Νίκου Κούστα να πάρει την πρώτη της νίκη για την φετινή χρονιά με 2-0 και ο Παναθηναϊκός Β’ να ηττηθεί στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι μετά την δημιουργία του.

Ενδεκάδες: 

Κηφισιά (πρ. Νίκος Κούστας): Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυμάτας, Γκότοβος (34′ Παυλάκης), Οικονομίδης (88′ Μκρτσιαν), Ντοριβάλ, Καλλέργης (46′ Καραγκούνης), Πρίτσας (34′ Παπασάββας), Τετέ, Κρητικός

Παναθηναϊκός Β’ (πρ. Γιάννης Βονόρτας): Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Θεοχάρης (89′ Καρβούνης), Αθανασακόπουλος, Ρόμπι (46′ Αντωνίου), Μαραθωνίτης (77′ Τουρκοχωρίτης), Μαρτίνης, Τσιριγώτης (77′ Σέχου), Ηλιάδης (62′ Σαρδέλης)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News