ΠΑΟΚ MATECO - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ 64-81: Επέβαλε τον... νόμο του στην Πυλαία (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση στην Πυλαία και με αιχμή του δόρατος την πιεστική του άμυνα, έφτασε σε εύκολη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ (81-64), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Η νίκη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αποτελούσε μονόδρομο. Προερχόμενος από την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του στην EuroLeague, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ο νταμπλούχος Ελλάδος έψαχνε άμεση, πειστική αντίδραση, η οποία επ’ ουδενί θα ήταν… πανάκεια, ωστόσο, θα «άδειαζε», στο μέτρο του δυνατού, το «μυαλό» των παικτών του εν όψει της συνέχειας.

Οι «πράσινοι» έφεραν εις πέρας την… αποστολή στο «PAOK Sports Arena», κερδίζοντας με 81-64 τον πάντα επικίνδυνο στην έδρα του ΠΑΟΚ mateco, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Ως εκ τούτου, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ανέβηκε στο 4-1 ρεκόρ, ενώ οι «ασπρόμαυροι» υποχώρησαν στο 1-4.

Κυριαρχικός ο Γιώργος Παπαγιάννης έχοντας 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, καλές εμφανίσεις και από τους Ντάριλ Μέικον Τζούνιορ, Χάουρντ Σαντ-Ρος και Λεωνίδα Κασελάκη, οι οποίοι μέτρησαν από 14, 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Από την πλευρά των ηττημένων, ο «καυτός» Ντέιβιντ ΝτιΛίο μέτρησε 17 πόντους (με 5/8 τρίποντα), ενώ ο Μάρβιν Τζόουνς έφτασε στις… παρυφές του double-double με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Μουδιασμένο ξεκίνημα για τους δύο αντιπάλους στα πρώτα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πρόθεση να εκμεταλλευτεί το μέγεθος του Παπαγιάννη στο ξεκίνημα και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία μετά από λάθος των αντιπάλων. Οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα πάνω στον Γκρίφιν που είχε επωμιστεί το ρόλο του… κουμανταδόρου στην επίθεση των γηπεδούχων, με συνέπεια να προηγηθούν νωρίς-νωρίς με 2-9, αναγκάζοντας τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ προκειμένου να ανακόψει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων και να… αφυπνίσει τους παίκτες του. Ο Λαβ προσπάθησε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, άλλα, χωρίς δημιουργία, απότοκος της ασφυκτικής πίεσης των «πράσινων» περιφερειακών, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να περιμένει πολλά πράγματα. Η διαφορά αυξήθηκε στο +14 για τους φιλοξενούμενους (11-25) στο φινάλε της περιόδου.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ

Ο ΠΑΟΚ είχε εγκλωβιστεί στην άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι από την πλευρά τους δημιουργούσαν εύκολα ρήγματα στην απέναντι πλευρά του παρκέ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +20 (11-31), με τους νταμπλούχους Ελλάδας να δίνουν βάρος στο low post, όπου είχαν ξεκάθαρο υψομετρικό πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους. Παράλληλα, με υποδειγματική υπομονή και κυκλοφορία της μπάλας, έβρισκαν συνεχώς τον ελεύθερο παίκτη για να εκτελέσει. Ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεσή του, κατάφερε με… ηρωικά καλάθια από Τζόουνς, Γκρίφιν και Κάρτερ να μειώσει στους 11 (28-39) τη διαφορά, αλλά ήξερε ότι οι… ηρωισμοί ήταν εφήμερη λύση. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 28-42, με τους «πράσινους» να γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν είχε κριθεί, μετά το στραπάτσο της πρεμιέρας από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Ο ΣΑΝΤ-ΡΟΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΗ… ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΝΤΙΛΙΟ

Καίτοι, οι «πράσινοι» μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο που είχαν μπει και στο ματς της πρεμιέρας. Νωθροί στην επίθεση, όχι ιδιαιτέρως πιεστικοί στην περιφερειακή άμυνα, που αποτέλεσε το βασικό τους «όπλο» στο χτίσιμο της διαφοράς των 20 πόντων στη δεύτερη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, με τον ΝτιΛίο να βρίσκει ρυθμό από την περίμετρο και με διαδοχικές τρίποντες βόμβες να μειώνει τη διαφορά στους 6 πόντους (44-50). Το τάιμ-άουτ του Πρίφτη λειτούργησε ευεργετικά για τους «πράσινους», που σοβαρεύτηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ως εκ τούτου, επανέφεραν το προβάδισμά τους σε… ασφαλή επίπεδα (44-58), με τον Σαντ Ρος να γίνεται ενοχρηστρωτής της αντεπίθεσης της ομάδας του. Ακολούθως, ο Μέικον πήρε… τη σκυτάλη από τον Κουβανό στην επίθεση των φιλοξενούμενων και η διαφορά εκτινάχτηκε και πάλι στους 16 (48-64), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 50-66.

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΥΣ»

Το… τρένο είχε μπει στις ράγες για τους «πράσινους», στους οποίους απλά αρκούσε να δώσουν συνέχεια στην εξαιρετική τους αμυντική προσήλωση. Όπερ και εγένετο. Ο ΠΑΟΚ έχασε κάθε επαφή με το αντίπαλο καλάθι, υποπτίτοντας σε διαδοχικά λάθη και βεβιασμένες επιλογές, οι οποίες δεν είχαν την παραμικρή τύχη. Οι «πράσινοι» ανέβηκαν εκ νέου στο +20 (54-74) και στο τελευταίο πεντάλεπτο απλά έκαναν σωστή διαχείριση των κατοχών και του χρόνου, χωρίς να νιώσουν ανησυχία ως προς την έκβαση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 28-42, 50-66, 64-81

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News