MIΛΑΝ - ΙΝΤΕΡ 1-1: Το χαμένο πέναλτι του Λαουτάρο στέρησε τη νίκη από τους «νερατζούρι»

Σε ένα εξαιρετικό ματς στο Σαν Σίρο, η Μίλαν ήρθε ισόπαλη απέναντι στην Ίντερ με 1-1, με τους «νερατζούρι» να είναι καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως οι «ροσονέρι» ήταν αυτοί που έχασαν την ευκαιρία στα τελευταία λεπτά να πάρουν τη νίκη.

Σε ένα απίθανο ματς η Ίντερ ήταν καλύτερη στο «derby de la Mandonnina» απέναντι στη Μίλαν, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε νίκη την κυριαρχία της, έμεινε στο 1-1 στο Σαν Σίρο και έχασε την ευακιρία να πλησιάσει τη συμπολίτισσα αλλά και τη Νάπολι στην κορυφή της Serie A.

Η Μίλαν πλήρωσε το λάθος του Κεσί

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο Σαν Σίρο, με το πρώτο δεκάλεπτο να φεύγει χωρίς κάποια φάση για τις δύο ομάδες. Μέχρι εκεί όμως, καθώς ο Φρανκ Κεσί σε μια ανύποπτη φάση που υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του, κουβάλησε παραπάνω από όσο θα έπρεπε την μπάλα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να κάνει το λάθος, ανατρέποντας τον πρώην συμπαίκτη του, Χακάν Τσαλχάνογλου.

Ο Τούρκος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ταταρουσάνου για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 11′.

Άμεση απάντηση για τους «ροσονέρι»

Η Μίλαν ανέλαβε άμεσα δράση και πίεσε για την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 17′, αφού μετά την εκτέλεση φάουλ του Σάντρο Τονάλι, ο Στέφαν Ντε Φράι άθελά του έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Σαμίρ Χαντάνοβιτς φέρνοντας το ματς στα ίσια, με το αυτογκόλ του Ολλανδού. 

Μοιραίος… Λαουτάρο

Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο ανέβαινε ο ρυθμός, αφού και οι δύο ομάδες έβροσκαν χώρους και απιελούσαν συχνά πυκνά. Οι «νερατζούρι» χτυπούσαν στο τρανζίσιον, με τον Νταρμιάν στο 27′ να κερδίζει το πέναλτι από τον Μπάλο Τουρέ, αφού η άμυνα της Μίλαν βρέθηκε σε ανισορροπία.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ πήρε την ευθύνη πάνω του, όμως τελικά δεν κατάφερε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς ο Ταταρουσάνου του είπε ένα μεγαλοπρεπές «όχι», κρατώντας το 1-1. 

Ο ρυθμός από ένα σημείο και μετά ήταν καταιγιστικός, με τις δύο ομάδες να έχουν παραπάνω από μία ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως δεν τα κατάφεραν, με το 1-1 να μένει στο πρώτο 45λεπτο.

Καλύτερη η Ίντερ και στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιντσάγκι μπήκε πιο αποφασισμένη στο γήπεδο. Με στοχευμένο ποδόσφαιρο, ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρει το προβάδισμα. Οι «ροσονέρι» υπέφεραν από την πίεση των νερατζούρι», όμως με τον έναν η με τον άλλον τρόπο άντεχαν.

Και αφού ο Βιδάλ δεν κατάφερε σε δύο χρόνους να σκοράρει, η Μίλαν ήταν αυτή που βρήκε την ευκαιρία της, με τον Ιμπραϊμοβιτς να απειλεί με φάουλ, ο Χαντάνοβιτς όμως του είπε όχι. Λίγο πριν τη λήξη, ο Σλεμάκερες πήγε να γίνει ο ήρωα του αγώνα, όμως το σουτ του Βέλγου βρήκε στο δοκάρι, ενώ ο Κεσί στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ.

 Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, με την Ίντερ από τη μία να χάνει την ευκαρία να πλησιάσει στην κορυφή και την Μίλαν να μένει στην πρώτη θέση όμως με συγκάτοικο τη Νάπολι.

Ενδεκάδες:

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Τουρέ, Τονάλι, Κεσί, Κρούνιτς, Μπραΐμ Ντίαζ, Λεάο, Ιμπραΐμοβιτς 

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Νταρμιάν, Πέρισιτς, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Λαουτάρο, Τζέκο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News