ΙΝΤΖΑΓΚΙ: Γράμμα στους οπαδούς της Λάτσιο!

Πώς θα φανεί αυτό στους Μιλανέζους; Τι θα γίνει στο πρώτο μεταξύ τους «ντέρμπι»; Ήταν πολλά τα χρόνια που έζησε ο Σιμόνε Ιντζάγκι στο Φορμέλλο και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με το κοινό, τα συναισθήματά του, μέσω επιστολής που δημοσίευσε σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport».

Σε ένα μακροσκελές κείμενο, ο 45χρονος πρώην επιθετικός, που συνδέθηκε με το σύλλογο της Ρώμης, αρχικά ως παίκτης και μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, αναλαμβάνοντας αρχικά την ομάδα Νέων, εκφράζει την αγάπη του για τη Λάτσιο. Το 2016 παρέλαβε την τεχνική ηγεσία των πρώτης ομάδας, όπου έμεινε ως τον περασμένο μήνα, όταν και εξαργυρώνοντας την καλή πορεία των λατσιάλι, διαδέχθηκε τον Αντόνιο Κόντε στην Ίντερ.

 

 

«Αγαπητοί οπαδοί της Λάτσιο, ήμουν μόλις 23 ετών όταν έφτασα στη Ρώμη. Ήμουν απλώς ένας τύπος με όνειρα και φιλοδοξίες που ήθελα να γίνω διάσημος ποδοσφαιριστής. Η Λάτσιο μου προσέφερε μια καταπληκτική ευκαιρία να πετύχω τους στόχους μου. Δεν φανταζόμουν ότι θα γίνει το σπίτι μου, η οικογένειά μου.

Δεν είναι ρητορική, είναι η πραγματικότητα. Έχω γίνει άνδρας εδώ με σας, ζώντας υπέροχα χρόνια. Δε θα ξεχάσω ποτέ τις χαρές και τα δάκρια. Οι νίκες και οι ήττες που μου έδωσαν οι άγρυπνες νύχτες. Θα τα κουβαλάω μαζί μου όλα αυτά.

Γι αυτό δεν ήταν εύκολο να προχωρήσω. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις σε ένα λεπτό ή μία εβδομάδα. Θα χρειαστεί χρόνος για να κατανοήσουμε και να επεξεργαστούμε τα συναισθήματα μας σε μία τέτοια ριζική αλλαγή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι η αποχώρηση από τη Λάτσιο ήταν μια από τις πιο περίπλοκες επιλογές της καριέρας μου. Δεν είχα καν τη δύναμη να αδειάσω το ντουλάπι μου στο Φορμέλλο. Δεν θέλω να συζητήσω τους λόγους που με οδήγησαν να λάβω αυτήν την απόφαση. Όλα θα μπορούσαν να έχουν γίνει αλλιώς, καλύτερα, αλλά δε θέλω να προκαλέσω αντιπαραθέσεις. Δεν το έχω κάνει ποτέ.

Λάτσιο σημαίνει μόνο αγάπη για εμένα. Δεν θα είχα εκπληρώσει ποτέ τα όνειρά μου να προπονώ την αγαπημένη μου ομάδα, αν δεν ήταν ο πρόεδρος Κλαούντιο Λολίτο και ο αθλητικός διευθυντής Ίγκλι Τάρε.

Ταυτόχρονα είμαι επαγγελματίας που αγαπά τη δουλειά του και η αποφασιστικότητά μου και η φιλοδοξία μου με φέρνουν μακριά από τη Ρώμη και δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είμαι απόλυτα επικεντρωμένος στη νέα  μου περιπέτεια στην Ίντερ.

Αλλά θα μου λείπετε. Οι οπαδοί, οι φίλοι μου. Δεν είμαι άνθρωπος που λέω πολλά λόγια αλλά θα κάνω μία εξαίρεση, όσο οι μέρες περνούν και όλο και περισσότερες σκέψεις βγαίνουν από το μυαλό μου.

Έδωσα ό,τι μπορούσα. Ακόμα και με αντίκτυπο στην οικογένειά μου, στην υγεία μου και στις φωνητικές μου χορδές. Πιστέψτε με, το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα των αγώνων, είναι να ελέγξω πότε θα επιστρέψω στο Ολίμπικο. Και σας το λέω, θα έρθω στο πέταλο να σας πω αντίο.

Δε με νοιάζει αν θα αποδοκιμαστώ ή αν θα χειροκροτηθώ, θα δεχτώ τα πάντα. Θα είμαι εκεί. Εύχομαι το καλύτερο στον κ. Σάρι, έναν σπουδαίο προπονητή. Θα βρει εξαιρετικούς φιλάθλους και μια σπουδαία ομάδα.

Υπάρχουν αφανείς ήρωες στο Φορμέλλο, που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό αλλά με βοήθησαν πολύ και με συνόδευσαν στη διαδρομή μου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δάκρυά τους και θα έχουν μια θέση στην καρδιά μου. Θα νιώθω πάντα τη Λάτσιο σπίτι μου και θα έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μου. Μαζί γράψαμε ιστορία και ήταν μεγάλη μου τιμή. Σας αγαπώ και θα είστε πάντα ένα κομμάτι μου».

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News