WTA FINALS: Την Πέμπτη (11/11) η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη (pics)

H πρώτη ελληνική συμμετοχή στα WTA Finals είναι γεγονός, με την «Sak-attack» να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη (11/11) κόντρα στην Σβιόντεκ, σε έναν απαιτητικό όμιλο όπου κυριαρχούν οι… πρωτάρες!

Αντίστροφα κυλούν οι ώρες για την έναρξη του φετινού WTA Finals (10-17/11), όπου για πρώτη φορά θα υπάρξει ελληνική συμμετοχή! Ο λόγος φυσικά για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία κληρώθηκε στο Group 1 της Γουαδαλαχάρα.Στο γκρουπ της Ελληνίδας αθλήτριας βρρίσκονται οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σβιόντεκ και Πάουλα Μπαντόσα.
 
Η πρεμιέρα της «Sak-attack» θα γίνει την Πέμπτη (11/11), ενώ πρώτα ξεκινά το δεύτερο γκρουπ με τις αναμετρήσεις Κρεϊτσίκοβα-Κονταβέιτ (22.00) και Πλίσκοβα-Μουγουρούθα (03.00). Ακόμη, δεν είναι γνωστή η ώρα του αγώνα της Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σβιόντεκ, περσινή νικήτρια του Roland Garros και Νο.9 στον κόσμο. Η άλλη αναμέτρηση θα είναι μεταξύ των Σαμπαλένκα και Μπαντόσα. 
 

H διοργάνωση θα μεταδοθεί από τo κανάλι της COSMOTE Sport6, με την ώρα του αγώνα της Ελληνίδας να μην έχει οριστεί ακόμη.

Ένα τρουρνουά για… πρωτάρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξι από τις οκτώ αθλήτριες του WTA Finals, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο τουρνουά που θα λάβει χώρ από τις 10 ως τις 17 Νοεμβρίου στο Μεξικό. Παράλληλα, κάτι εξίσου αξιοσημείωτο, είναι πως καμία από τις οκτώ τενίστριες δεν έχει κατακτήσει στο παρελθόν τίτλο στο WTA Finals και έτσι θα έχουμε νέα νικήτρια στις 17 Νοεμβρίου.
 
Ανάμεσα, στις «πρωτάρες, είναι και η Μαρία Σάκκαρη, με την εξάδα να συμπληρώνεται από τις Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, η Αρίνα Σαμπαλένκα, Ανέτ Κονταβέιτ, Πάουλα Μπαντόσα και  Ίγκα Σβιόντεκ.

Από την άλλη, η Καρολίνα Πλίσκοβα και η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, έχουν λάβει ξανά συμμετοχή, με την Τσέχα να αγωνίζεται για 5η φορά σερί, ενώ η Ισπανίδα θα συμμετάσχει για 4η, έχοντας μάλιστα φτάσει στον τελικό το 2015.

wta

Ο όμιλος της Σάκκαρη

 

Η Αρίνα Σαμπαλένκα αποτελεί δύσκολη αντίπαλο για την «Sak-attack», καθώς στις 5 μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Ελληνίδα μετρά τέσσερις ήττες. Το τελευταίο μεταξύ τους ματς ήταν στο Άμπου Ντάμπι, όπου η Σμπαλένκα είχε επικρατήσει με 6-3,6-2 ενώ το 2019 είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο WTA Elite Trophy.

 
Από την άλλη, η Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα εξασφάλισε την συμμετοχή της μετά την επικράτησή της στο Indian Wells και είναι μια παίκτρια με την οποία δεν έχει παίξει ποτέ η Ελληνίδα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News