ΠΑΟΚ: Οι «κρίσιμες» ανανεώσεις έγιναν πριν αποτελέσουν πρόβλημα

Ο ΠΑΟΚ «έδεσε» τους ποδοσφαιριστές του βασικού του κορμού δυο μήνες πριν αποκτήσουν δικαίωμα να υπογράψουν όπου θέλουν

 

Υπο διαφορετικές συνθήκες, η τελευταία διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, θα έφερνε στο προσκήνιο τις όποιες εκκρεμείς υποθέσεις ανανέωσης συμβόλαιων υπήρχαν και «έκαιγαν». Στον ΠΑΟΚ είχαν προχωρήσει στη διαβάθμιση των ανοικτών υποθέσεων με βάση την ηλικία, τη χρησματιστηριακή αξία και την παρουσία στο βασικό κορμό. Και η αλήθεια είναι πως, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί άλλες χρονιές, όταν και ο όποιος προγραμματισμός είχε πάει περίπατο, και κάποια υποθέσεις είχαν γίνει σήριαλ, ο Δικέφαλος του βορρά μαγείρεψε πριν καν πεινάσει.

 

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι όταν και ο Κάρλ Σφιντέρσκι υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Και το έκανε σε ένα διάστημα που δεν προοριζόταν να είναι ο βασικός επιθετικός στο πλάνο Λουτσέσκου, λόγω της παρουσίας του Νέλσον Ολιβέιρα. Μπορεί η μέχρι τώρα πορεία του με τον ΠΑΟΚ να μην είναι η καλύτερη δυνατή (γενικά ο ΠΑΟΚ έχει πάρει λίγα από τους φορ του αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) αλλά στην εθνική Πολωνίας έχει βρει τον τρόπο να  «ακούγεται» σε έναν δύσκολο ρόλο, αυτόν του να συμπληρώνει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

 

Η μεγάλη συνέχεια δόθηκε με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μια περίπτωση που ήτανπιο δύσκολη από όσο φάνηκε. Ο ΠΑΟΚ ήξερε πως αν ο Σέρβος… έδειχνε τάσεις φυγής, θα υπήρχαν αρκετοί μνηστήρες, και μάλιστα και εντός Ελλάδος, γεγονός που θα περιέπλεκε την κατάσταση. Αυτό που επίσης ήξερε ο ΠΑΟΚ ήταν το κουμπί του. Ο Δικέφαλος έδειξε στον «Ζίλε» πως τον θεωρεί τον ηγέτη της επόμενης μέρας, δίνοντας του το υψηλότερο συμβόλαιο από όλο το ρόστερ. Και σε αυτό, κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τους «ασπρόμαυρους». Ο Ζίβκοβιτς είναι στο… κουρμπέτι εδώ και 8 χρόνια, αλλά είναι «μόλις» 25. Κατά το κοινώς λεγόμενο, του δίνει χρήματα τα οποία ο Ζίβκοβιτς μπορεί και να του φέρει. Και αν φτάσει στο σημείο να ακουστεί το όνομά του για μεταγραφή, θα σημαίνει ότι θα έχει γράψει γκολ και ασίστ… Όσο για τα δικά του παιδιά; Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας και Λύρατζης άκουσαν αυτά που ήθελαν, ξέρουν το που βρίσκονται και το τι να περιμένουν. Ο καθένας είναι σε διαφορετική «ταχύτητα» αλλά όλοι τους έβαλαν την υπογραφή τους αφού ο Λουτσέσκου τους ξεκαθάρισε το τι σκέφτεται για εκείνους.

 

Ποια άλλα συμβόλαια λήγουν Αν εξαιρέσουμε αυτό του Ίνγκασον που λόγω τραυματισμού η κατάσταση είναι ρευστή, και του Ροντρίγκο που όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεωθεί, υπάρχουν πολλά «βαριά» συμβόλαια. Και το βάρος δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο συναισθηματικό. Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ. Πέντε παίκτες της φουρνιάς του νταμπλ, ηλικίας από 32 ως 35 χρόνων. Το σενάριο να μη συνεχίσει κανείς από αυτούς την επόμενη σεζόν είναι πιθανό αλλά το θέμα για τον ΠΑΟΚ, ως οργανισμός, είναι η διαχείριση της όλης κατάστασης, ακόμα και αν αυτή θα σημάνει το τέλος της θητεία αυτών των ποδοσφαιριστών στην ομάδα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News