ΛΟΥΚΑΣ ΕΝΜΕΤΣΑ: Το νέο «αστέρι» της Εθνικής Γερμανίας

Ο Λούκας Ενμετσά περίμενε χρόνια αυτή την στιγμή. Την πρώτη του διεθνή κλήση στην Εθνική Γερμανίας. Ο Χάνσι Φλικ τον συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στις επιλογές του για τα ματς με Λιχτενστάιν και Αρμενία, επιβραβεύοντας τον για την εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Βόλφσμπουργκ.

Λίγα χρόνια πριν ο Λούκας Ενμετσά μας… συστήθηκε ως ένα ελπιδοφόρος επιθετικός που αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Σίτι. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις με στο Youth League με την τρίτη, ουσιαστικά, ομάδα των «Πολιτών» είχαν βάλει το όνομα του στο… μπλοκάκι αρκετών σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων. Αρχικά τον παίκτη πίστευε και η Σίτι και αυτός ήταν ο λόγος, ο οποίος παρότι δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες σε επίπεδο πρώτης ομάδας, τον διατηρούσε στο ρόστερ της, δίνοντας των όμως δανεικό σε Πρέστον, Βόλφσμπουργκ, Μίντλεσμπρο και Άντερλεχτ αντίστοιχα.

Η ευκαιρία που… άρπαξε στο Βέλγιο

Με τους Βέλγους πέρυσι, πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 21 γκολ σε 41 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Παρ’ όλα αυτά ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον θεωρούσε περιττό στο πλάνο που είχε σχεδιάσει στην Σίτι κι έτσι η διοίκηση του συλλόγου έκανε αποδεκτή μια πρόταση της τάξεως των 8 εκατομμυρίων ευρώ από την Βόλφσμπουργκ για την απόκτηση του.  Στους «λύκους»  αν και είχε περάσει ένα κακό εξάμηνο επέστρεψε άλλος παίκτης. Με μεγάλη αυτοπεποίθηση και έτοιμος να δείξει τι αξίζει σ’ ένα πρωτάθλημα πολύ πιο ανταγωνιστικό από το Βελγικό. Και μέχρι στιγμής τα έχει πάει  περίφημα. Αν και έχει ξεκινήσει βασικός στα μισά παιχνίδι που έχουν παιχτεί φέτος στην Bundesliga, έχει σκοράρει 5 γκολ σε 10 ματς, ενώ έχει ξεχωρίσει και στο Champions League με δύο τέρματα στους ομίλους. Θα λέγαμε πως ο 22άχρονος επιθετικός αποτελεί φέτος τον καλύτερο… δωδέκατο παίκτη ομάδας της Bundesliga, αγωνιζόμενος είτε στην αγαπημένη του θέση, αυτή του σέντερ φορ, είτε στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Η… αποθέωση του Φλικ

«Τεχνικά βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, τρέχει πολύ καλά και είναι συνεχώς σε κίνηση», είπε ο Χάνσι Φλικ για να αιτιολογήσει την επιλογή του Ενμετσά για πρώτη φορά σε αποστολή της Εθνικής Γερμανίας. «Πάντα προσπαθεί να δημιουργεί κενά και είναι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτες από αυτούς που διαθέτουμε στο ρόστερ μας», πρόσθεσε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, που ανυπομονεί να δει τι μπορεί να δώσει ο Ενμετσά στην ομάδα στις αναμετρήσει που έπονται με Λιχτενστάιν και Αμρενία.  Ακόμη κι αν τελικά δεν πάρει χρόνο συμμετοχής, θα έχει «ζήσει» τα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας. Είναι, άλλωστε πάγια τακτική των ομοσπονδιακών τεχνικών της, να κάνουν κάποιες κλήσεις νέων παικτών για να μπουν στο… κλίμα, ακόμη κι αν δεν είναι 100% σίγουροι πως θα τους χρησιμοποιήσουν.

Το Euro U21 που τον έκανε να πιστέψει

Ο Ενμετσά είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Εθνικής Γερμανίας στο U21 Euro της Λιουμπλιάνα, πετυχαίνοντας μάλιστα και το νικητήριο γκολ στον τελικό με αντίπαλο την Πορτογαλία.  Κάτι αντίστοιχο έκανε και πρόσφατα, καθώς πέτυχε το γκολ της νίκης στο Champions League με αντίπαλο την Σάλτσμπουργκ, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκρισης της Βόλτσμπουργκ στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο γεννημένος στο Αμβούργο από Νιγηριανούς γονείς σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 22 του χρόνια και η αυτοπεποίθηση που «βγάζει» στον αγωνιστικό χώρο πιστοποιεί πως πρόκειται για ένας εξαιρετικό επιθετικό για κάθε ομάδα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News