ΑΓΓΛΙΑ: Θα συνεχίσουν να γονατίζουν οι ποδοσφαιριστές της πριν τα ματς του EURO

Στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως έχουν καθιερώσει αυτή την κίνηση, μολονότι η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ δήλωσε ότι δεν την υποστηρίζει

Ήταν σίγουρο ότι θα συναντούσαμε διαφορετικές αντιδράσεις στην τάση για το γονάτισμα των ποδοσφαιριστών πριν από τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ως ένδειξη εναντίωσης στον ρατσισμό. Το είδαμε ήδη ότι αρκετές εθνικές ομάδες δεν προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, καθώς της δίνουν και πολιτική χροιά, ωστόσο υπάρχουν και οι υποστηρικτές του συγκεκριμένου τρόπου διαμαρτυρίας με την Αγγλία να είναι από τις πιο θερμές.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Αγγλίας λοιπόν, έκαναν γνωστό ότι θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν τα παιχνίδια του Euro, παρά τις όποιες αντιδράσεις έχουν υπάρξει. Είναι κίνηση, που φαίνεται ότι έχει καθιερωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη θεωρούν απολύτως ουσιαστική για να δείξουν την αλληλεγγύη του ποδοσφαίρου έναντι των θυμάτων του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Ο αμυντικός της εθνικής Αγγλίας Τάιρον Μινγκς αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα συνεχίσουν αυτή την πρωτοβουλία, πάντως βλέπουν αντίθετες απόψεις κι εκ των έσω.

Η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ τόνισε ότι δεν υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες και ο Μινγκς την αντέκρουσε. «Όλοι έχουν δικαίωμα στην γνώμη τους. Η υπουργός Εσωτερικών, είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που αντιτίθενται στην γονυκλισία ή που αρνούνται να την υπερασπισθούν. Έχουμε τις δικές μας πεποιθήσεις για το τι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ως παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν και να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουμε. Στο Γουέμπλεϊ, υπήρξε μια εξαιρετικά θετική αντίδραση στην χειρονομία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εκλείψει η μειονότητα που αρνείται να αποδεχτεί τους λόγους ή δεν συμφωνεί με αυτήν», δήλωσε ο 28χρονος αμυντικός της Αστον Βίλα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News