ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΖΑΙΟΣ: «Έκανα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτής ατομικής σε 25άρα πισίνα πριν λίγες ημέρες, στο Καζάν και δευτεραθλητής Ευρώπης στην ίδια διοργάνωση στα 100μ. μικτής ατομικής, μίλησε στην ΕΡΤ.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ 1 έδωσε μίνι συνέντευξη σήμερα ο Ανδρέας Βαζαίος κι εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το ξεκίνημά του στη σεζόν. Μίλησε από την Ολλανδία, στην οποία μετέβη μετά το Καζάν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα και τόνισε ότι έχει κάνει πολύ καλή αρχή στη νέα χρονιά. Όχι μόνο γιατί έφυγε από τη Ρωσία με χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής (υπερασπιζόμενος κιόλας τον τίτλο του) και ασημένιο στα 100μ. μικτής ατομικής, αλλά και γιατί τα πήγε εξαιρετικά και στους ομαδικούς αγώνες ISL τον Αύγουστο στη Νάπολη.

«Η σεζόν άρχισε πολύ νωρίς με τους αγώνες ISL στην Ιταλία. Έγιναν στα τέλη Αυγούστου κι έτσι δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούμε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πραγματοποίησα καλές εμφανίσεις και η σεζόν συνεχίστηκε με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Καζάν. Είμαι ευτυχής με τα δύο μετάλλια, μάλιστα τα 100 μ. είναι πιο δύσκολο αγώνισμα στη μικτή ατομική. Έκανα πολύ καλό ξεκίνημα στη χρονιά και τώρα ετοιμάζομαι για το Άμπου Ντάμπι, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είναι ο μεγάλος στόχος για φέτος», δήλωσε ο Έλληνας κολυμβητής, ο οποίος από την Ολλανδία θα πάει στην Αγγλία, όπου έχει τη βάση του κάνοντας το μεταπτυχιακό του στην αθλητική ψυχολογία.  

Ο Βαζαίος παραδέχτηκε ότι είναι… αυθεντία στην 25άρα πισίνα κι εξήγησε το γιατί: «Ναι, είναι αλήθεια καθώς κινούμαι πολύ καλά υποβρύχια. Επιτρέπεται στο ξεκίνημα να είσαι κάτω από το νερό μέχρι και 15 μέτρα, αυτό το εκμεταλλεύομαι στην κούρσα μου και είμαι πολύ σταθερός σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο κορυφαίος κολυμβητής αποκάλυψε ότι κολυμπάει από τα 3,5 χρόνια του: «Δεν σταμάτησα ποτέ να κολυμπάω, ξημερώματα έκανα την πρώτη προπόνηση της ημέρας μέχρι και τη χρονιά του προπτυχιακού μου και τώρα κάνω 9 με 10 προπονήσεις τη βδομάδα. Πήγα με υποτροφία στην Αμερική για το προπτυχιακό και συνεχίζω τις σπουδές μου στην Αγγλία σ’ έναν τομέα, που αγαπώ και θέλω στη συνέχεια να βοηθήσω τους αθλητές και από αυτό το κομμάτι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News