ΑΦΙΕΡΩΜΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΝ ΣΛΟΥΚΑ: Τα εγκώμια Μπαρτζώκα, Πρίντεζη και ο στόχος του διεθνούς γκαρντ (vid)

Η EuroLeague έκανε αφιέρωμα στον Κώστα Σλούκα χρίζοντάς τον διάδοχο του Βασίλη Σπανούλη και φιλοξενώντας δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα και Γιώργου Πρίντεζη γι’ αυτόν.

Ο Γιώργος Πρίντεζης αναφερόμενος στην κατάκτηση της EuroLeague κόντρα στην ΤΣΣΚΑ το 2012 δήλωσε: «Ήταν μία μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο. Δεν το καταλάβαμε ακριβώς τότε. Ήταν μία σπουδαία στιγμή επειδή έπειτα από 15 χρόνια πανηγυρίσαμε έναν τίτλο νικώντας δύο σπουδαίες ομάδες, την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ. Ήταν απίστευτη στιγμή».

Ο ίδιος ο Σλούκας μιλησε για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου, το 2013: «Ήμουν ενθουσιασμένος, χαρούμενος και περήφανος, επειδή πετύχαμε κάτι σπουδαίο για την ομάδα αλλά και την χώρα μας. Δεν το ξεχνάς ποτέ αυτό» είπε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε τον Σλούκα «σπουδαίο όπλο για κάθε προπονητή, επειδή έχει την ικανότητα να πασάρει την μπάλα και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και παράλληλα να σκοράρει».

Ο Πρίντεζης τον χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη «λόγω του τρόπου που δουλεύει και της νοοτροπίας. Για αυτό είναι σημαντικό να ξέρουν όλοι πως αν έχεις σωστή νοοτροπία και δουλεύεις σκληρά θα πετύχεις».

Ο Σλούκας δήλωσε στο φινάλε: «Θέλω να είμαι ένας από τους καλύτερους. Θέλω η ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Για αυτό επέστρεψα. Επειδή ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μπει στις 8 καλύτερες ομάδες και θέλησα να δώσω αυτό που έλειπε για να μπει στα playoffs, επειδή αξίζει η ομάδα να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες».

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα στον Κώστα Σλούκα

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News