ΠΑΟΚ: Τι ψάχνει στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου

Ο Δικέφαλος έχει ακόμα εκκρεμότητες από το περασμένο καλοκαίρι και θα ψαχτεί σε αρκετές θέσεις

Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, ίσως θα ήταν πιο εύκολο να καταγράψουμε το τι δεν ψάχνει ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου, για να… τελειώνουμε τη λίστα μια ώρα αρχύτερα. Οι ανάγκες του ΠΑΟΚ είναι αρκετές, και αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν δεν είχαν προστεθεί ανάγκες. Τα κενά που δεν καλύφθηκαν το περασμένο καλοκαίρι φτάνουν και περισσεύουν για να κάνουν τον Δικέφαλος του βορρά υποχρεωμένο να είναι δραστήριος αν θέλει να αντέξει στη μάχη του τίτλου.

Η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να μην προχωρά στην απόκτηση ούτε ενός επιτελικού μέσου ούτε ενός καθαρόαιμου εξτρέμ. Η… μπίλια έκανε στον Αλεξάντρου Μιτρίτσα, ο οποίος δεν είναι ούτε καθαρόαιμο εξτρέμ ούτε και ο ορισμός του επιτελικού μέσου, και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε έναν παίκτη «δυο σε ένα» που δεν είναι η πλέον δόκιμη λύση, αλλά μάλλον σε αυτή την περίπτωση ισχύει η φράση «απ’ τα ολότελα…».

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για έναν επιτελικό μέσο και για έναν εξτρέμ. Ο Μπίσεσβαρ έχει συγκεκριμένες αντοχές, το στοίχημα Καγκάβα δεν κερδήθηκε, οι Καντουρί και Μιτρίτσα δεν έχουν καταφέρει να είναι στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου το ίδιο διάστημα παρά μόνο για περίπου μια εβδομάδα και ο Ρουμάνος τεχνικός έχει πορευτεί «τσάτρα – πάτρα». Στο θέμα του εξτρέμ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σκέφτεται να βάλει ένα ακόμα στοίχημα, που λέγεται Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει κινήσει το ενδιαφέρον στην πατρίδα του, ο δανεισμός του στη Βάσκο Ντα Γκάμα τελειώνει και θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Θα μείνει; Χέρι στη φωτιά δεν βάζει κανείς. Από την άλλη, το σενάριο να μη βρει ομάδα να φύγει και να αποκτηθεί και παίκτης στα εξτρέμ, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Έτσι όπως έχει κυλίσει η σεζόν, ο ΠΑΟΚ καλείται να ψαχτεί άμεσα και για τα άκρα της άμυνας. Ο Σίντκλεϊ έβγαλε μυϊκό τραυματισμό (κάτι που αρκετοί περίμεναν από έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι έγραψε σε όλη τη χρονιά όσα παιχνίδια μέτρησε στον ΠΑΟΚ σε 23 μέρες) και ο Βιεϊρίνια δεν έχει δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Την ίδια στιγμή, στα δεξιά ο Τέιλορ έχει θέματα στα μετόπισθεν ενώ το συμβόλαιο του Ροντρίγκο τελειώνει και η μη διάθεση ανανέωσής του τον έχει κάνει να «ψάχνεται» από τώρα.

Το καλοκαίρι πλησιάσει και λήγουν τα συμβόλαια τριών κεντρικών αμυντικών και δυο τερματοφυλάκων. Το να γίνουν κινήσεις από τον Ιανουάριο με φόντο το καλοκαίρι είναι ένα πιθανό σενάριο, αλλά ο βαθμός στον οποίο θα γίνουν αυτές και το αν θα έχουν άμεση ισχύ, είναι ένα άλλο θέμα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News