ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η «απειλή» του Κόπα Άφρικα και το πλάνο του Μαρτίνς

Ποιοι θα λείψουν από τους «ερυθρόλευκους» και ποια ματς θα χάσουν από τον Ιανουάριο μέχρι αρχές Φεβρουαρίου βασικοί Αφρικανοί του ποδοσφαιριστές…

Φτάσαμε πλέον στα μέσα Νοεμβρίου με αυτά και με αυτά. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Super League 1, ενώ παράλληλα κυνηγάει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League μέσα από τον όμιλό του, έχοντας τη δεύτερη θέση στο γκρουπ.

Μετά τα Χριστούγεννα, όποτε και θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και θα έχει κριθεί η συνέχεια της ομάδας του Πειραιά στην Ευρώπη, είτε Europa League, είτε Conference League, ο Ολυμπιακός θα έχει να αντιμετωπίσει το… Κόπα Άφρικα!

Μία διοργάνωση η οποία θα φέρει, λογικά πάντα, δύσκολες ημέρες για τους «ερυθρόλευκους». Διότι ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του αρκετούς αφρικανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα λείψουν για ένα μεγάλο διάστημα από τις αγωνιστικές δραστηριότητες των Πειραιωτών.

Το Κόπα Άφρικα πρόκειται να ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου του 2022 και ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου. Προφανώς και δεν θα προχωρήσουν όλοι οι παίκτες μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, αλλά και μόνο η περίοδος των ομίλων είναι αρκετές ημέρες για να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές επίσημα ματς της ομάδας του Πειραιά.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Είπαμε, είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές αυτοί οι οποίοι θα λείψουν το διάστημα του Κόπα Άφρικα και μάλιστα βασικοί παίκτες απ’ όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Από την άμυνα όλα δείχνουν πως θα λείπουν οι Παπέ Αμπού Σισέ, Ουσεϊνού Μπα με την εθνική Σενεγάλης. Αμφότεροι είναι τις περισσότερες φορές στις κλήσεις της ομάδας της πατρίδας τους. Αν και από τη στιγμή που ο Μπα έχει χάσει τη θέση του στους «ερυθρόλευκους», δεν αποκλείεται να μείνει εκτός τελικής επιλογής για το Κόπα Άφρικα.

Αν, λοιπόν, κληθούν αμφότεροι τότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα στο χώρο του κέντρου του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτό γιατί τρεις ποδοσφαιριστές είναι σχεδόν βέβαια πως θα λείψουν. Ο λόγος για τον Πιερ Κούντε με το Καμερούν και τους Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά με τη Γουινέα. Υπάρχει και ο Μαμαντού Κανέ επίσης από τη Γουινέα, αλλά δεν επηρεάζει αυτό τον Ολυμπιακό αφού είναι δανεικός στη Νέφτσι Μπακού.

Συνεχίζουμε με τις κλήσεις των αφρικανών ποδοσφαιριστών, με τον Χένρι Ονιεκούρου στη Νιγηρία και τον Γκάρι Ροντρίγκες από τα εξτρέμ, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο Μαρόκο. Τελευταία βρίσκεται εκτός κλήσεων της Εθνικής του, αλλά αν συνεχίσει να σκοράρει σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να γίνει.

ΣΕΜΕΔΟ, ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΑΜ

Στο κέντρο της άμυνας αν κληθούν τόσο ο Σισέ όσο και ο Μπα, θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό αναφορικά με τον παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Αν φυσικά κληθεί μόνο ο Σισέ, τότε ο Μπα, λογικά πάντα, βρίσκει και πάλι θέση στη βασική ενδεκάδα και προχωράει έτσι ο Ολυμπιακός.

Στην περίπτωση όμως που βρεθούν και οι δύο στην Εθνική Σενεγάλης, τότε θα ψάξει να βρει τη λύση εκ των έσω ο Πέδρο Μαρτίνς…

Αρχικά πάμε στην περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ επέστρεψε στις προπονήσεις με σκοπό να δουλέψει και να φτάσει ξανά σε αγωνιστικό επίπεδο ετοιμότητας. Αν όλα κυλήσουν ομαλά ο Σεμέδο μέχρι τότε θα έχει ήδη μπει στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα όμως δεν αποκλείεται να έχουν υπάρξει εξελίξεις μέχρι τότε και ο Πορτογάλος να μην είναι καν στο ρόστερ, αν έχει προκύψει κάποια ενδεχόμενη μεταγραφή του…

Υπάρχουν όμως και πάλι οι λύσεις για το κέντρο της άμυνας. Οι λύσεις αυτές ακούν στα ονόματα Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο πρώτος είναι ήδη στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και έχει πάρει κάποια ματς μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την άλλη, ο Σέρβος αμυντικός δείχνει να βρίσκεται εκτός πλάνων, αλλά εκείνη την περίοδο το πιθανότερο είναι να ενεργοποιηθεί αφού θα το επιβάλλουν οι ανάγκες.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν στον Ολυμπιακό Β’ και οι Καλογερόπουλος, Κινκουέ τους οποίους γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!

Εκεί όπου όλα δείχνουν πως θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, είναι στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Αυτό γιατί θα λείψουν τρεις σημαντικοί ποδοσφαιριστές, με τους δύο να είναι βασικοί και τον τρίτο να έχει όλα τα προσόντα να πάρει επίσης φανέλα βασικού.

Αυτοί οι οποίοι έχουν, σχεδόν πάντα, σίγουρη τη θέση τους στην ενδεκάδα είναι οι Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά. Αμφότεροι θα κληθούν στη Γουινέα αφού αποτελούν επίσης σημαντικά κομμάτια της Εθνικής τους ομάδας. Ο Μαντί πάντα ήταν, ενώ ο Αγκιμπού εξελίχθηκε έτσι όπως και στον Ολυμπιακό. Ο τρίτος είναι ο Πιερ Κούντε ο οποίος θα φύγει με το Καμερούν και σίγουρα είναι παίκτης ο οποίος έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει ένα από τα βασικά γρανάζια του κέντρου των «ερυθρόλευκων».

Όπως επίσης θα ήταν «κλειδί» στην ομάδα του Πειραιά, αν έφευγαν οι δύο Καμαρά, αφού θα έπαιρνε ο ίδιος φανέλα βασικού.

Από εκεί και πέρα στο ρόστερ δεν υπάρχουν αρκετά χαφ, είναι οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιαν Εμβιλά και Βασίλης Σουρλής. Δεν είναι πολλές οι λύσεις που θα έχει ο Πέδρο Μαρτίνς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε για αυτό το λόγο είναι πολύ πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» στο μεταγραφικό τοπίο να κοιτάξουν να ενισχυθούν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έτσι ώστε να υπάρχει μία επιπλέον και πιο έμπειρη λύση απ’ αυτή του νεαρού Σουρλή.

ΣΤΑ ΕΞΤΡΕΜ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Εν αντιθέσει με τον άξονα, στα πλάγια ο Πέδρο Μαρτίνς έχει λύσεις για να αντικαταστήσει τους Γκάρι Ροντρίγκες και Χένρι Ονιεκούρου, οι οποίοι θα φύγουν για Πράσινο Ακρωτήρι και Νιγηρία αντίστοιχα. Ποδοσφαιριστές μάλιστα οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και εκείνο το διάστημα θα είναι η ευκαιρία τους να βγουν μπροστά.

Ο λόγος για τους Ματιέ Βαλμπουενά, Ρόνι Λόπες και Μάριο Βρουσάι. Και αν ο πρώτος έτσι και αλλιώς παίζει από τώρα όχι όμως έχοντας τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με πέρσι, αλλά είναι από τα βασικά μέλη της ομάδας, οι άλλοι δύο θέλουν να βγουν μπροστά και να μπορέσουν να δείξουν πράγματα στον Πέδρο Μαρτίνς.

Χωρίς τους Ροντρίγκες, Ονιεκούρου στο ρόστερ θα υπάρχει χώρος για τους υπόλοιπους…

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Ο ΤΙΚΙΝΙΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Αναφορικά με την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, δεν είναι σίγουρο πως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα είναι στο Κόπα Άφρικα. Και να είναι όμως με το Μαρόκο, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στο ρόστερ του τον Τικίνιο Σοάρες.

Ο Βραζιλιάνος φορ έχει δείξει πως μπορεί να καλύψει το κενό του έμπειρου κυνηγού και σίγουρα αν είναι καλά θα είναι η βασική επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού για την επίθεση.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η λύση του Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος έχει κάποιες λίγες πιθανότητες να κληθεί για το Κόπα Άφρικα, αλλά και πάλι μετά ακολουθεί ο Πινακάς, με τους δύο τελευταίους να είναι τώρα στον Ολυμπιακό Β’.

ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ

Δεν είναι σίγουρο το διάστημα που θα λείψει ο κάθε ποδοσφαιριστής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα προχωρήσει η κάθε ομάδα των διεθνών παικτών.

Υπάρχουν όμως σίγουρα ματς τα οποία θα λείψουν οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές και όλα θα είναι για τις εγχώριες διοργανώσεις, αφού τα ματς στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένα μετά το Κόπα Άφρικα.

Τα σίγουρα ματς που θα χάσουν οι διεθνείς του Ολυμπιακού είναι τα εξής:

Super League 1

5/1/22 – 16η αγωνιστική
Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός

9/1/22 – 17η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

18η Αγωνιστική (δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

19η Αγωνιστική (δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία)
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φάση των «8»
Πρώτο ματς 18-19-20/1/22
Ρεβάνς 25-26-27/1/22

Από εκεί και πέρα αλλάζουν τα δεδομένα αναλόγως με το αν οι ομάδες τους προχωρήσουν και μετά τη φάση των ομίλων ή όχι. Σε περίπτωση που υπάρξουν παίκτες οι οποίοι θα προκριθούν από τους ομίλους και μετά, τότε είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου, αλλά και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη 29-30 Ιανουαρίου και με τον Ιωνικό στη Νίκαια 5-5 Φεβρουαρίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News