ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 95-82: Γιουλ και Φερνάντεθ «λύγισαν» τους αξιόμαχους Λιθουανούς

Αν και συνάντησε σημαντικά εμπόδια, η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ζάλγκιρις, με τις… παλιοσειρές να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους στην τελική ευθεία του αγώνα.

Στο «Wizink Center» της Μαδρίτης, η Ρεάλ επιβλήθηκε με 95-82 επί της Ζάλγκιρις Κάουνας, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague.

H «βασίλισσα» ένιωθε την… καυτή ανάσα των Λιθουανών για περίπου 32 λεπτά, όμως ένα ξέσπασμα στην τελική ευθεία, με τη σφραγίδα των… παλιοσειρών, Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ, ήταν αρκετό για να φέρει την 7η νίκη στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Στο 0-9 πλέον πήγε το ρεκόρ της νταμπλούχου Λιθουανίας, η οποία την ερχόμενη Τρίτη (16/11, 20:00, Novasports Prime) θα υποδεχτεί στο Κάουνας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων στην πολυφωνική επίθεση των Ισπανών, με τους Γκερσόν Γιαμπουσέλε, Σέρχιο Γιουλ, Τομά Ερτέλ και Βενσάν Πουαριέ να ηγούνται στο σκοράρισμα με 15, 13, 12 και 12 πόντους κατ’ αντιστοιχία.

Ο Τάιλερ Καβάνο ήταν το βαρόμετρο στην επίθεση των ηττημένων, με 14 πόντους, ενώ από 12 πόντους συμπλήρωσαν οι Λούκας Λεκαβίτσιους και Νιλς Γκίφεϊ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η κατεύθυνση που ήθελαν να ακολουθήσουν οι Μαδριλένοι ήταν ξεκάθαρη. Γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και σκορ στο ανοιχτό γήπεδο. Η «βασίλισσα» προηγήθηκε γρήγορα με 8-0, αλλά οι Λιθουανοί έδωσαν το στίγμα τους μειώνοντας στον πόντο (10-9). Με τους Γιαμπουσέλε και Χάνγκα να επωμίζονται ευθύνες στην επίθεση, οι γηπεδούχοι έχτισαν ένα νέο μίνι σερί (6-0), με το οποίο έπεσε η αυλαία της πρώτης περιόδου (20-11).

Τα τρίποντα έπεφταν σαν… καταιγίδα στη δεύτερη περίοδο και η παραγωγικότητα των δύο ομάδων εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα ύψη. Η Ζάλγκιρις δεν άφησε το ματς να βγει πέρα από τον έλεγχό της βάζοντας απαγορευτικό σε κάθε απόπειρα της «βασίλισσας» για διεύρυνση της διαφοράς. Το 35-30 του 14’ έγινε 47-32 στο 16’. Κι όμως, οι Λιθουανοί δεν έχασαν… τη γη κάτω από τα πόδια τους, όπως θα περίμενε κανείς. Αντιθέτως, με ενορχηστρωτή τον Λεκαβίτσιους, έχτισαν γρήγορο 0-8 σερί κατεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (47-40). Οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων να τις χωρίζει (51-45) και τους φιλοξενούμενους να… επιζούν, στο διάστημα που το «Wizink Center» έμοιαζε να κατηφορίζει.

Η Ρεάλ επέστρεψε δριμύτερη για το δεύτερο ημίχρονο κάνοντας πάλι μία απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (60-49 στο 23’). Καίτοι, οι Λιθουανοί βρήκαν και πάλι τον τρόπο να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς, πίσω από τη γραμμή των 6.75. Ευστοχώντας σε τέσσερα διαδοχικά περιφερειακά σουτ, έφτασαν το ματς στο όριο (67-65) και έβαλαν τη Ρεάλ σε διαδικασία έντονου προβληματισμού. Γιαμπουσέλε και Ταβάρες τράβηξαν… κουπί στα δύσκολα επαναφέροντας την ομάδα τους σε μία καλύτερη κατάσταση (75-68), με την περίοδο να ολοκληρώνεται τελικά στο επισφαλές 75-70.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντόβιτς, με… μετρημένα κουκιά σε επιλογές, είδε τη Ρεάλ να ξεμακραίνει με 81-72, με τις… παλιοσειρές, Φερνάντεθ και Γιουλ, να βγαίνουν μπροστά. Ένα τρίποντο του Γιουλ στον αιφνιδιασμό άρχισε να ξεθολώνει το τοπίο, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +11 υπέρ των γηπεδούχων (86-75) και τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους (5:21 για τη λήξη του αγώνα). Ο Στρέλνιεκς έδωσε μία τρίποντη ανάσα στους Λιθουανούς (88-80 στο 36′), όμως με πέντε διαδοχικούς πόντους από Χάνγκα και Φερνάντεθ, η Ρεάλ τελείωσε τη δουλειά (93-80).

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 51-45, 75-70, 95-82

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News