ΠΑΟΚ: Οι τρεις μεγάλες διαφορές με τον πρώτο «ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου»

Ο «ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου» του 2019 υπερείχε ξεκάθαρα σε τρία σημεία σε σχέση με τον «ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου» του 2022

Όταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άκουγαν το «ναι» από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, το περασμένο καλοκαίρι, γνώριζαν πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους είχαν απευθυνθεί εκ νέου στον Ρουμάνο τεχνικό. Και το γεγονός πως το έχρισαν έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους προπονητές στην ιστορία του Δικεφάλου, έδειχνε πως είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στο εγχείρημά τους. Το σίγουρο είναι πως και οι ίδιοι γνώριζαν πως τα στάνταρ που είχαν τεθεί στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου ήταν πολύ ψηλά. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον τρόπο να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλάζοντας τα συστατικά της συνταγής.

Όσον και αν, τόσο ο ίδιος όσο και όλοι στον ΠΑΟΚ, αποφεύγουν τις συγκρίσεις με το παρελθόν, αυτές θα γινόταν, ακόμα και μόνο για ιστορικούς λόγους. Μετά το πρώτο τρίτο της πρώτης σεζόν στη δεύτερη θητεία του Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, υπάρχουν τρεις «χτυπητές» διαφορές του ΠΑΟΚ της πρώτης του θητείας με αυτόν της δεύτερης.

1.Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν απλά μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Το να μπορέσει μια ομάδα να της βάλει δυο γκολ, ήταν κάτι που έγινε μετρημένες φορές. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν καταφέρει να χτίσουν ένα… «τείχος ανοσίας» αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έστω και αδόκιμα μια έκφραση που ακούμε συχνά το τελευταίο διάστημα. Με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη πίσω από τους Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Κρέσπο στα καλύτερά τους, ο Δικέφαλος είχε σταθερή αμυντική γραμμή.

2.Τα ακραία μπακ του Δικεφάλου του βορρά αποτελούσαν μεγάλο μέρος της δύναμής του. Λέο Μάτος και Αντρέ Βιεϊρίνια είχαν μια σειρά από γκολ και ασίστ. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ ήταν ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να «αναστήσει» τον ΠΑΟΚ σε στιγμές που δεν απέδιδε. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν ο αρχηγός εκείνης της ομάδας. Αμφότεροι ξεκλείδωσαν αρκετά παιχνίδια.

3. Στα μέσα Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ δεν έχει έναν αλλά τρεις πρώτους σκόρερ, καθώς ο πήχης είναι πολύ χαμηλά, μόλις στα τέσσερα γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Γιάσμιν Κούρτιτς που έχει δυο εύστοχα πέναλτι και δυο γκολ με εκτελέσεις φάουλ. Στην πρώτη του θητεία, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, που αποχώρησε από τον Δικέφαλο του βορρά έχοντας 55 γκολ σε 86 συμμετοχές. Στη δεύτερή του θητεία, ο Ρουμάνος επέλεξε τον Νέλσον Ολιβέιρα για τον κορυφή της επίθεσης, με τον Πορτογάλο να παθαίνει ρήξη χιαστού έχοντας προλάβει να σημείωσε ένα γκολ στις δυο πρώτα τους συμμετοχές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News