ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΑΕΚ 100-75: Βρήκε μπροστά του το... πτώμα της ΑΕΚ και ξέσπασε! (highlights)

Στο πρώτο «αθηναϊκό ντέρμπι» της σεζόν, ύπηρχε μόνο μία ομάδα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να συντρίβει το… περιφερόμενο πτώμα της ΑΕΚ (100-75), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Το πρώτο συναπάντημα της σεζόν απέναντι σε Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και ΑΕΚ ξεκίνησε με αμφότερους τους αντιπάλους σ’ ένα κρίσιμο αγωνιστικό σταυροδρόμι. Αναντίρρητα, οι άλλοτε κραταιές ομάδες, με την ένδοξη ιστορία, έχουν πραγματοποιήσει απογοητευτική… είσοδο στη σεζόν που διανύουμε και, πλέον, στη φάση που βρίσκονται, κάθε θετικό αποτέλεσμα λειτουργεί ως τρόπος για να επουλώσουν κάποιες από τις πληγές τους.

Ως εκ τούτου, οι δύο αντίπαλοι έψαχναν μία πειστική νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εφαλτήριο και ψυχολογική τόνωση ενόψει της κρισιμότατης ευρωπαϊκής εβδομάδας που ακολουθεί σε EuroLeague και Basketball Champions League.

Τελικά, η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων, με περίσσια άνεση. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, λοιπόν, ξεπέρασε ανίκμοις ποσίν το εμπόδιο της Ένωσης και ανέβηκε στο 5-1 ρεκόρ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» υποχώρησαν στο 3-4.

Πολυτιμότερος παίκτης των νικητών ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος με 20 πόντους και 4/4 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, τρόπον τινά «εξιλεώθηκε» για το άστοχο τελευταίο σουτ του στον αγώνα απέναντι στην Ούνικς Καζάν, μεσοβδόμαδα. Τις… υψηλές πτήσεις του συνέχισε και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος των 16 πόντων, ενώ από κοντά ήταν και ο… σχεδόν πάντα μεστός Ντάριλ Μέικον, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Από το νέο… ναυάγιο της ΑΕΚ «διασώθηκαν» μόνο ο Έρικ Γκρίφιν με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Νίκος Παππάς με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος.

«ΚΑΥΤΗ» ΑΕΚ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΚΑΡΙΑΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η ΑΕΚ έκανε εκκίνηση… δήλωση και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες προηγήθηκε με 4-12, στο πρώτο τρίλεπτο, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ για να τα… ψάλλει στους παίκτες του. Οι παρατηρήσεις του Έλληνα τεχνικού έφεραν αποτέλεσμα και οι «πράσινοι» αύξησαν την πίεσή τους, με τον αμυντικό… ογκόλιθο Γουάιτ να κρύβει το δρόμο προς το καλάθι στους «κιτρινόμαυρους» περιφερειακούς. Ως εκ τούτου, η διαφορά εξανεμίστηκε εν ριπή οφθαλμού (13-12 στο 6′), με τους «πράσινους» να σημαδεύουν την άμυνα της ΑΕΚ στο «ζωγραφιστό», η οποία έδειξε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ένωσης. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και στην επίθεση, προεξαρχόντων των Πέρι και Μέικον, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +7, στο φινάλε της περιόδου (25-18). Όλα τούμπα.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΤΙΝΑΧΤΗΚΕ

Άμα τη επιστροφή των δύο ομάδων για τη δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ βρήκε και πάλι κάποια γρήγορα σουτ από την περιφέρεια και μείωσε σε 28-26. Ακριβώς εκεί, σίγησε, μπλοκαρίστηκε, υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη και εν τέλει έχασε την επαφή της στο σκορ. Με σερί 10-0, το οποίο ενορχήστρωσαν οι Σαντ-Ρος και Πέρι, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +15 για τους «πράσινους» (46-31), οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν άριστα τις αργές επιστροφές των φιλοξενούμενων στην άμυνά τους, βρίσκοντας εύκολους πόντους στο τρανζίσιον. Ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ότι δεν ειχε να αντιπαρατάξει ύψος και μέγεθος στον Παπαγιάννη, με συνέπεια ο Έλληνας σέντερ να στήσει ένα μίνι… πάρτι στην «κιτρινόμαυρη» ρακέτα στα τελευταία λεπτά της περιόδου και να διατηρήσει τη διαφορά στις παρυφές των 15 πόντων (54-40 σκορ ημιχρόνου). Το ματς έδειχνε πως είχε πάρει ξεκάθαρη κατεύθυνση.

ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ… ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Τωόντι. Η ΑΕΚ, που έχασε και τον Ανγκόλα με τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν είχε κάτι άλλο να δώσει και γρήγορα… αποδέχτηκε τη μοίρα της στο τρίτο δεκάλεπτο. Το «τριφύλλι» είχε πλέον ανακάμψει και στον ψυχολογικό τομέα και έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις δύο άκρες του παρκέ. Με υποδειγματική κυκλοφορία και αποστάσεις, «τρύπαγε» αδιακόπως την λίαν επιεικώς κακή άμυνα του «Δικεφάλου του Νότου» βρίσκοντας ελεύθερα σουτ, τα οποία μπήκαν και με το… παραπάνω. Μ’ ένα απίστευτο… κρεσέντο από τον Παπαπέτρου, ο οποίος σημείωσε 4/4 τρίποντα (!) στο τρίτο δεκάλεπτο – τα οποία ήταν όλα αμαρκάριστα-, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +24 για τους «πράσινους» (73-49) και το ματς δεν είχε κανένα άλλο ενδιαφέρον στη συνέχεια πέρα από το εύρος της τελικής διαφοράς στο σκορ, που τελικά… στρογγυλοκάθισε στο +25 (100-75). Στα ελάχιστα… αξιοσημείωτα της τελευταίας περιόδου ήταν η συμμετοχή του 18χρονου γκαρντ, Μιχάλη Καρλή, ο οποίος άφησε εξαιρετικά δείγματα γραφής με 3 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 54-40, 79-53, 100-75

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News