ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 86-68: Στην Ελλάδα... και ένα ημίχρονο του είναι αρκετό! (highlights)

Ο κουρασμένος Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και… άφησε πίσω τον πιεστικό ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου φτάνοντας σε άνετη νίκη με 86-68.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία… επαγγελματική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, πριν από τη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, κάμπτοντας την αντίσταση των αξιόμαχων «ασπρόμαυρων» στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση για ένα ημίχρονο και, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, «γκάζωσαν» στην τρίτη περίοδο, ιδίως αμυντικά, φτάνοντας τελικά με σχετική άνεση στο «ροζ φύλλο αγώνα».

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε έξι παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Σάσα Βεζένκοφ και Μιχάλη Λούντζη να σκοράρουν από 12 πόντους και να μοιράζονται την κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Από κοντά και οι Μουστάφα Φαλ, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιώργος Πρίντεζης, οι οποίοι μέτρησαν από 11, 10 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ο Μάρβιν Τζόουνς με 17 πόντους, ο Τζος Κάρτερ με 14 πόντους και ο Ζερμέιν Λαβ με 10 πόντους, ήταν οι τρεις παίκτες που διακρίθηκαν από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

 

Ο ΠΑΟΚ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΑΝ… ΒΔΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από νωρίς τις… διαθέσεις του, τηρώντας με ευλάβεια το πλάνο του Λυκογιάννη. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε επ ουδενί να επιβάλλει το ρυθμό του και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έγινε… στονές κορσές στους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειχναν να πηγαίνουν στον… αυτόματο εν όψει της διαβολοβδομάδας που ακολουθεί στην EuroLeague. Ως εκ τούτου, το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε με 20-21, με τον Τζόουνς να προκαλεί μεγάλες ζημιές στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και τον Φαλ να… αντοποδίδει στην απέναντι πλευρά.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ… ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάντα τον τρόπο να κόβει τον ρυθμό των γηπεδούχων είτε με περιφερειακά σουτ είτε με πόντους κοντά στο καλάθι μετά από καταστάσεις πικ εν ρολ. Ο Ολυμπιακός πήρε το μεγαλύτερό προβάδισμά του στο πρώτο ημίχρονο, με 38-30, αλλά ο… επτάψυχος ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι καίριες απαντήσεις με Γκρίφιν και Καμπερίδη για να εξανεμίσει εν ριπή οφθαλμού το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα (38-38).

Η ΓΝΩΣΤΗ… ΑΜΥΝΤΙΚΗ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ» ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Στην τρίτη περίοδο, ως είθισται σε αρκετά φετινά ματς, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο ορθολογικοί στο παιχνίδι τους και, βασικά, βελτίωσαν την αμυντική τους παρουσία, απαγορεύοντας τα εύκολα καλάθια του πρώτου ημιχρόνου στους φιλοξενούμενους. Βεζένκοφ, Φαλ και Ντόρσεϊ μπήκαν στην εξίσωση και η διαφορά, προϊόντος του χρόνου, άρχισε να… ξεφεύγει. Εν τέλει έφτασε στο +10 (54-44), με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Ολυμπιακός ύψωσε το… καθιερωμένο αμυντικό τείχος της τρίτης περιόδου και με καθαρό μυαλό στην επίθεση και κατακόρυφη αύξηση στην ευστοχία του στα περιφερειακά σουτ, εκτόξευσε το προβάδισμά του στο +17 (64-47) και έβαλε το νερό στο… αυλάκι.

ΕΠΕΣΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε, κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά ακόμα και στους 10 πόντους (66-56), αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε άμεσα το στιγμιαίο σκορ που χρειάστηκε για να «ξεκολλήσει», διά χειρός Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ (71-56). Κι όμως, ο ΠΑΟΚ δεν λύγισε ούτε υπό αυτές τις συνθήκες. Βρήκε τρόπους να διαπεράσει την «ερυθρόλευκη»… φάλαγγα, μειώνοντας τη διαφορά στους 7 (73-66) κάνοντας… έξαλλο τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Σλούκας και Πρίντεζης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στο τελευταίο τρίλεπτο, η διαφορά επανήλθε στο +15 (82-67) και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να κρατάνε η μία τη νίκη και η άλλη την εμφάνιση σε μεγάλο μέρος του ματς. Η τελική διαφορά των 18 πόντων σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των φιλοξενούμενων, με την ποιότητα των γηπεδούχων να… μιλάει στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-38, 66-52, 86-68

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News