ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Η Δαμασιώτη κατέρριψε το ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα, η Ντουντουνάκη το ξαναπήρε πίσω
Δύο φορές μέσα σε λίγη ώρα «άλλαξε χέρια» το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών στα 200μ. πεταλούδα σε 25άρα πισίνα.
Η 18χρονη Γεωργία Δαμασιώτη, η οποία μετέχει σε αγώνες στο Λέουβεν του Βελγίου, σημείωσε χρόνο 2:10.11 και κατέρριψε το 2:10.31 που είχε πετύχει η Άννα Ντουντουνάκη στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νάπολη, κατά τη διάρκεια της International Swimming League.
Λίγο αργότερα, όμως, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης αγωνιζόταν στο Αϊντχόφεν, στον 2ο αγώνα των πλέι-οφ της ISL, και… «απάντησε»! Τερμάτισε σε 2:09.99 και ξαναπήρε στην κατοχή της το πανελλήνιο ρεκόρ 25άρας πισίνας στην κατηγορία γυναικών, αφήνοντας στη Δαμασιώτη εκείνο των νεανίδων.
Η Γεωργία Δαμασιώτη στο Βέλγιο κατέρριψε επίσης τα πανελλήνια ρεκόρ νεανίδων στα 50μ. πεταλούδα με 27.09 και στα 100μ. πεταλούδα με 59.43. Παράλληλα, η επίδοσή της στα 200μ. είναι πολύ κοντά στο όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας του Αμπου Ντάμπι (2:09.76) και πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να μετάσχει στη διοργάνωση, ιδιαίτερα αν η Ντουντουνάκη αποφασίσει τελικά να κάνει ένα διάλειμμα και να μην ταξιδέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
