ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΣΑ: «Είμαστε η γέφυρα για την πρώτη ομάδα»

«Όλα στη ζωή θέλουν το χρόνο τους, εγώ θέλω να είμαι έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία»

«Όλα στη ζωή θέλουν το χρόνο τους, εγώ θέλω να είμαι έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία» * «Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε με το καλό ποδόσφαιρο», ο Αριέλ Ιμπαγάσα μίλησε στο sportday.gr για τον Ολυμπιακό Β’

Εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να περάσει τη φιλοσοφία των δεύτερων ομάδων. Το κατάφερε φέτος το καλοκαίρι, μία πρόταση η οποία είχε γίνει από τους «ερυθρόλευκους» σχεδόν δέκα χρόνια πριν, επί παρουσίας Μπερντ Στορκ. Τώρα οι δεύτερες ομάδες δημιουργήθηκαν στο πρωτάθλημα της Super League 2, με τον Ολυμπιακό να δίνει τα «κλειδιά» στον Αριέλ Ιμπαγάσα!

Ο Αργεντινός προπονητής, πλέον, έχει «ψηθεί» σε μικρότερα τμήματα της ακαδημίας απ’ όταν αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και τώρα έχει στα χέρια του το νέο εγχείρημα του συλλόγου.

Μίλησε στη Sportday για τον Ολυμπιακό Β’ ή αλλιώς Κ23, τους στόχους της ομάδας και τους δικούς του: «Σταμάτησα το 2015, ήθελα έναν χρόνο για να μπορέσω να ζήσω με την οικογένειά μου. Τόσα χρόνια ως ποδοσφαιριστής είχα πολλά ταξίδια και το είχα ανάγκη.

Με πήρε ο Ολυμπιακός μου έδειξε αυτό το πρότζεκτ της ακαδημίας, μου άρεσε και αποφάσισα να μπω ξανά στο σύλλογο. Ολα στη ζωή θέλουν το χρόνο τους και αυτό που σκέφτηκα είναι πως είναι καλύτερο για εμένα να ξεκινήσω από τις μικρές ηλικίες και μετά σιγά-σιγά όταν θα είμαι έτοιμος να πάω σε πρώτη ομάδα. Δεν είναι εύκολο το ξέρω».

«ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ»

«Σίγουρα θα βοηθήσει τα παιδιά όπως γίνεται και στις άλλες χώρες. Μετά από την Κ19 υπήρχε ένα μεγάλο κενό με την πρώτη ομάδα. Εφευγαν παιδιά για μικρότερες κατηγορίες και πάλι ήταν δύσκολο να φτάσουν στο επίπεδο αυτό της πρώτης ομάδας. Τώρα όμως μένουν εδώ. Η Κ23 είναι η γέφυρα της ακαδημίας για την πρώτη ομάδα. Δεν είναι ομάδα ακαδημίας, αλλά ούτε και μία επαγγελματική ομάδα, έτσι το κάνουν στο εξωτερικό».

Αναφορικά με την επικοινωνία που έχει με τον προπονητή των Κ19, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, και της πρώτης ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς, είπε: «Φυσικά έχουμε καλή επικοινωνία. Το θέμα είναι να έχουμε παιδιά με προοπτική για την πρώτη ομάδα.

Αυτή είναι η ουσία, να παίρνουμε παίκτες οι οποίοι θα βοηθούν για λίγο εμάς. Τα παιδιά που έχουμε από την ακαδημία, αλλά και όσοι έχουν γυρίσει από δανεισμούς, είναι παίκτες οι οποίοι έχουν την προοπτική να δείξουν στον κύριο Μαρτίνς ότι μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

«ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα θέλει να δει την ομάδα του να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο για να προσελκύσει και τον κόσμο στο γήπεδο: «Εχουμε μία φιλοδοξία και νοοτροπία ως Ολυμπιακός πως πρέπει να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές. Από εκεί και πέρα όμως προσπαθούμε να βάλουμε μέσα το καλό ποδόσφαιρο. Να παίζουμε την μπάλα κάτω, να έχουμε καλή κυκλοφορία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Στον κόσμο του Ολυμπιακού αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο, ξέρει από μπάλα».

«ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ»

Ο Ολυμπιακός τη δεύτερη ομάδα την είδε καθαρά ως μία ομάδα με στόχο να «ψήσει» τους παίκτες για την πρώτη. Εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που αποφάσισε να μην «κατεβάσει» Κ19 στο πρωτάθλημα, ή τον ΠΑΟΚ που έκανε μεταγραφές από τη Super League 2 και έχει παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας:

«Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν, μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό το μοντέλο θα πάει καλά. Θεωρώ πως όπως το κάνουμε εμείς στον Ολυμπιακό είναι ο σωστός τρόπος. Η σωστή λειτουργία είναι αυτή που έχουμε ακολουθήσει».

Παράλληλα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ Β’ με 3-1, ο Ολυμπιακός Β’ είχε τον μικρότερο όρο ηλικίας απ’ όλους τους «μεγάλους»: «Αυτό δείχνει το πρότζεκτ, τον σκοπό που έχει η ομάδα, να βελτιώσουμε τα παιδιά. Να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να μπορέσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα και να ανταποκριθούν όπως πρέπει».

«ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ, Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Δε γινόταν να μη ρωτήσουμε τον «Κάνιο» για το γιο του, Ιάγκο, ο οποίος είναι στην ακαδημία τους Κ19, αλλά και μέλος των Κ23: «Είμαι χαρούμενος για την πορεία του.

Αγαπάει το ποδόσφαιρο, μ’ αρέσει ο ενθουσιασμός του έχει ως όνειρο να παίξει στον Ολυμπιακό. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως διαβάζει καλά το παιχνίδι, έχει καλές τελικές πάσες κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά δείχνει να το έχει».

Μετά την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ Β’ κλήθηκε στην εθνική Ελπίδων ο Γιώργος Μαρίνος, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να τονίζει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μαρίνο, ακολουθεί το σωστό δρόμο. Η κλήση του Μαρίνου στην Εθνική ομάδα είναι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο αλλά και για εμάς, για το σύλλογο, για όλους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News