ΑΡΗΣ: Ο έλεγχος του πρώτου τριμήνου για τους παίκτες του Μάντζιου

Οι άριστοι, οι διαβασμένοι και το… τελευταίο θρανίο στο Κλεάνθης Βικελίδης

Καθώς ολοκληρώνεται ο Νοέμβριος και παράλληλα πλησιάζει και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, ο πρώτος έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Άρη, παλιών και νέων είναι στα χέρια των αρμοδίων.

Το επίπεδο της τάξης είναι υψηλό, η εικόνα είναι εξαιρετική, ωστόσο πάντα υπάρχουν οι άριστοι, αλλά και οι κοπανατζήδες, οι καλοδιαβασμένοι, οι απαρατήρητοι, αλλά και το τελευταίο θρανίο που συνήθως κοιτάζει προς την… πόρτα.

Οι αριστούχοι

Ο Μπαντού Εντιαγέ το έριξε στο… διάβασμα τον τελευταίο μήνα και είναι έτοιμος να πάρει το απουσιολόγιο. Ο Σενεγαλέζος έχει αναγκάσει ακόμα και τους συμπατριώτες του να βλέπουν Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε και το γκολ στο ρεπερτόριο του. Ακολουθεί το κέντρο της άμυνας. Μπράμπετς και Φαμπιάνο βρίσκουν τη χημεία μεταξύ τους και είναι διαρκώς στους κορυφαίους. Μπορούν να σκοράρουν, κάνουν το παιχνίδι από την άμυνα, αν ξεπεράσουν και τα μικρολαθάκια, θα γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Με εξαιρετικό βαθμό στα χέρια τους είναι κι άλλοι. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις και μπορεί να γίνει ηγέτης ειδικά αν αρχίσει να σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα. Ο Μπρούνο Γκάμα, ο περσινός απουσιολόγος είναι πάντοτε σε τοπ επίπεδο, ενώ ο Φακούντο Μπερτόγλιο είναι πάντα διαβασμένος και ξεχωρίζει. Μαζί του και ο Χουλιάν Κουέστα, που αμφισβητήθηκε, αλλά είναι από τους πολυτιμότερους της σεζόν.

Μάχη για τον έπαινο

Στην ίδια κατηγορία, που διεκδικεί τον έπαινο είναι οι Τζέγκο, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Ματέο Γκαρσία και Ματσίνι. Ο Λούκας Σάσα δεν θυμίζει τον περσινό Λούκας Σάσα, που σάρωνε τα πάντα με τις εμφανίσεις του και αυτό αποτυπώνεται και στον χρόνο συμμετοχής του, ωστόσο εσχάτως ανεβαίνει διαρκώς. Ο Άρης στηρίζει πολλά στον Βραζιλιάνο και περιμένει να τον δει να χτυπά ενδεκάδα. Ο Ιτούρμπε δεν έδειξε τα αναμενόμενα, ίσως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, όμως είναι σε άνοδο και ήρθε η ώρα για την ευκαιρία του, ενώ ο Λούμορ ξεκίνησε δυνατά, αλλά τραυματίστηκε και έχασε τη θέση του. Δεληζήσης, Μάνος και Σάκιτς είναι πάντοτε ετοιμοπόλεμοι και βοηθούν όπως τους καλεί ο Μάντζιος από τον πάγκο.

Οι μετεξεταστέοι

Αυτοί που δεν ανταποκρίθηκαν είναι ο Χάιροβιτς και ο Ντένις, παρά το γεγονός πως υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και πήραν από την αρχή ευκαιρίες από την τεχνική ηγεσία. Ο Μπεναλουάν μπήκε στο περιθώριο και ουσιαστικά δεν υπολογίζεται, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αλλάξουν σχολείο οι Μήτρογλου και Ντουάρτε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News